Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chlapi, mam velký problém u mojí 206 2,0HDI, mam tam asi 5 let novou spojku a ted se mi deje ten problém, že nejprve zustaval vyset pedál a nešla dobře řadit zpátečka a zlobilo na křižovatkách řazení jedničky, šla dosti ztuha, zkusil jsem vymenit lanovod spojky, ale řekl bych že je to ještě horší a pedál se nechce vracet. Jde nahoru jen kousek. Nevíte někdo z vás čím by to mohlo být? Špatný přítlačák, nbo je chyba jinde? Díky za rady

Odesláno

když to jde po výměně lanovodu ještě hůř, tak je asi špatně namontovaný :myslim, nebo krátký-dlouhý...

zkus odpojit lanko na vypínací páce spojky (na převodovce) a vypínej spojku manuálně nějakou násadou (dřevěnou) z lopaty, nebo co doma máš, přítlačák musí jít lehce na obě strany, tzn., když zapáčíš a vypínáš spojku a taky když se pružina přítlačáku vrací--podle toho poznáš, zda nedrhne ložisko na vodítku...,to je nejčastější důvod, proč se pedál nevrací plynule  (když vynechám samotný pedál a lanko)

Odesláno

OK, díky moc, mrknu se na to, lanovod jsem meřil podle stareho(když jsem starý vymontoval) a je to stejne dlouhe. To mám zmeřene a lanovod je značky FEBI

Odesláno

tak to vypadá že je špatná spojka, už jednou se mi stalo že přítlačák zabíral jen na kraji a křivě. Zkusil jsem i vypodložit lanko a jde to pořád stejne. Proste hnus. Nejde řadi.  Vyhodim špajsku a potom vám povím co tam najdu. 

jo a lanovod mam od ATE

Odesláno

zkus ještě sundat manžetu na vypínací páce spojky (jestli ji tam ještě máš) a stříkni nějakým silik. sprejem s tou tenkou hadičkou na komínek, co po něm jezdí spojk. ložisko, pomocník by mohl k tomu šlapat na pedál spojky, možná se to dost zlepší--myslím, jako před tou demontáží převodovky..., sundat ji můžeš pak kdykoliv :myslim

Odesláno

jinak ta páka jde ztuha jak svina, rukama jsem jí nezmáčkl, velikou silou a mntpákou není kam se pořádne opřít a když se zapřu tak to jde dost ztuha, když vypodložim lanko o ještě jednu podložku, tak jde opet huře řadit, myslím že tam bude něco na pružinách přítlačáku. Vyndal jsem i tu gumovou manžetu kolem páky pač se mi zdálo že ta paka o ní dost zavazí, jinak dost ta páka na vypínání taky dost vybruje když na ni dám ruku a beží motor

Odesláno

mam dotaz, kde a jak sundám kloubky řazení a dlouhá poloosa se musí vytořit v tom uložení za motorom, že? Delám peugeota poprvé, delal jsem doposud škodovky a vw, tam je to trošku jinak, ty kloubky přímo u převodovky jsou velke tak mam nejak servat ty a nebo jsou tam malinký s takovou dírkou uprostřed. Jsou tam tři tahýlka, díky za info

Odesláno (upraveno)

kloubky vypáčit na převodovce a dlouhá (pravá) poloosa má v tom uložení uprostřed ložisko--to drží dva šrouby, klíč 11, matky povol o cca dva závity a šrouby otoč o 90 stupňů, pak by poloosa měla jít ven, ale ve skutečnosti je to ložisko zažrané do toho Alu držáku, takže posprejovat a vytloukat a točit poloosou, většinou v tom držáku fest drží...

ty dva šrouby je nejlepší vytáhnout úplně ven, takže matky vyšroubovat a šrouby vyklepnout ven

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

zdar hoši, tak špajska venku, byla to ukrutná muročina, díky ty pitomý rozvodovce, dost tam překáží.Zpátky to bude porod dostat :D Strhli se mi dva šrouby na přítlačaku tak jsem vnitřek spojky ještě nevidel. ale zítra tam navařim matky a pujde to jak po masle :D , jen mam dotaz, na dlouhe poloose je ložisko a je dost špatný, dá se sundat a nebo musim koupit celou hřídel? Je tam zajištene nejaký kovovým kroužkem, dá se srazit? Díky

Odesláno

jo, ložisko se dá koupit samostatně a vyměnit, pokud nepude sklepat, rozbrušovačkou ho načni tak do poloviny masa a pak v tom místě klepni po sekáči--ložisko praskne a lehce ho sundáš

Odesláno

ale já za nim mam nakou velikánskou podložku ještě, kterou je tam zajištený, dost silnou, ta pujde servat? Protáčí se mi vnitřní kroužek na poloose, a je tam dost volnej, asi bude ta hřídel taky v řiti, zkusim tam nove zalepit

Odesláno

no jak píšeš, buď zalepit, nebo nová (repas) poloosa, v nejhorším koupíš i tu velkou podložku, nazývají to deflektor, OEM 325507, a ještě ten kroužek za ložiskem OEM 324808

možná bude nejlepší koupit tu repas poloosu--starou odevzdáš--:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...