RadekMaty78 Odesláno 5. prosinec 2017 Odesláno 5. prosinec 2017 Dobrý den, již delší dobu zaznamenávám vyšší hlučnost v interiéru, je to patrné při dálniční rychlosti. Dříve to tak hlučné nebylo. Auto má najeto 35 000 km. Nemá to přesnou lokalizaci a zdá se mi to dost hlučné v celém interiéru vozu. Uvažoval jsem, že to mohou být i ložiska. Nemáte s tím někdo zkušenost ? děkuji za odpověďi Citovat
TomasARN Odesláno 5. prosinec 2017 Odesláno 5. prosinec 2017 (upraveno) Nezacalo to po prezuti na zimne pneu? Upraveno 5. prosinec 2017 uživatelem TomasARN Citovat
Ajap Odesláno 5. prosinec 2017 Odesláno 5. prosinec 2017 "Hluk" je strašně široký pojem, zkus to trošku specifikovat. Citovat
RadekMaty78 Odesláno 6. prosinec 2017 Autor Odesláno 6. prosinec 2017 Je to takový dunivý tón a dost dunivý při rychlostech od 80-130 km, nejvyšší hlučnost je při těch 130 km a spíše, pokud jedu po dálnici do pravotočivé zatáčky. Takže logicky bych řekl, že to vychází z pravé přední strany vozidla. Ten zvuk není nijak skřípějící, spíše konstantní a s vyšší rychlostí je to hlučnější až bych skoro řekl, že by se vyplatilo používat i nějaká sluchátka. Pneu mám samozřejmě přezuto na zimní a mám je nové Pirelli Cinturato winter ( píší hlučnost 66 dB). Problém je, že to však už začalo i na letních pneu. Je mi jasné, že zimáky jsou celkově hlučnější pneu, ale nečekal bych, že vydávají takový hluk. Motor je samozřejmě diesel, ale ten takový zvuk nevydává... Kdyby Vás něco napadlo, budu rád za radu. Citovat
radim.1008 Odesláno 6. prosinec 2017 Odesláno 6. prosinec 2017 Návštěva autorizáku a jízda technika s autem. Případně porovnání se stejným. Citovat
jarokare Odesláno 6. prosinec 2017 Odesláno 6. prosinec 2017 Dunivej zvuk u 1.6 hdi dělá rozpadlej filtrbox nebo vypadlá hadice sání z filtrboxu , ale to by se ten zvuk měnil s otáčkama Citovat
RadekMaty78 Odesláno 6. prosinec 2017 Autor Odesláno 6. prosinec 2017 Zítra dávám auto do servisu, tak uvidíme. Mohu jím toto také sdělit, aby se na to zaměřili. Dík za rady Citovat
TomasARN Odesláno 6. prosinec 2017 Odesláno 6. prosinec 2017 Ano, ta hadica sania aj mne na 308 1.6 HDi vypadava a ma to potom zaujimavy zvuk Citovat
RadekMaty78 Odesláno 6. prosinec 2017 Autor Odesláno 6. prosinec 2017 Navíc jsem zaznamenal zvýšení spotřeby, sice nepatrné cca o 0,4-0,5 l / 100 km ale nejsem si jistý, že bych měnil svůj styl jízdy. Stále to však připouštím, že teď jezdím na zimákách Citovat
warlord Odesláno 6. prosinec 2017 Odesláno 6. prosinec 2017 (upraveno) Mne to robilo tiež, po výmene zadných zodratých brzdových kotúčov (aj s ložiskami) to prestalo. Upraveno 6. prosinec 2017 uživatelem warlord Citovat
RadekMaty78 Odesláno 7. prosinec 2017 Autor Odesláno 7. prosinec 2017 Právě mi volali z autorizovaného servisu Peugeot, že závada byla nalezena. Zadní pravé ložisko i tak dík za rady Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.