Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

již delší dobu zaznamenávám vyšší hlučnost v interiéru,  je to patrné při dálniční rychlosti. Dříve to tak hlučné nebylo.
Auto má najeto 35 000 km.
Nemá to přesnou lokalizaci a zdá se mi to dost hlučné v celém interiéru vozu. Uvažoval jsem, že to mohou být i ložiska.

Nemáte s tím někdo zkušenost ?

děkuji za odpověďi

Odesláno

Je to takový dunivý tón a dost dunivý při rychlostech od 80-130 km, nejvyšší hlučnost je při těch 130 km a spíše, pokud jedu po dálnici do pravotočivé zatáčky. Takže logicky bych řekl, že to vychází z pravé přední strany vozidla. Ten zvuk není nijak skřípějící, spíše konstantní a s vyšší rychlostí je to hlučnější až bych skoro řekl, že by se vyplatilo používat i nějaká sluchátka.
Pneu mám samozřejmě přezuto na zimní a mám je nové Pirelli Cinturato winter ( píší hlučnost 66 dB). Problém je, že to však už začalo i na letních pneu. Je mi jasné, že zimáky jsou celkově hlučnější pneu, ale nečekal bych, že vydávají takový hluk.
Motor je samozřejmě diesel, ale ten takový zvuk nevydává...

Kdyby Vás něco napadlo,  budu rád za radu.

Odesláno

Navíc jsem zaznamenal zvýšení spotřeby, sice nepatrné cca o 0,4-0,5 l / 100 km ale nejsem si jistý, že bych měnil svůj styl jízdy. Stále to však připouštím, že teď jezdím na zimákách 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...