Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Folie nebo Plasti Dip?


BuntaFujiwara

Recommended Posts

Ahoj všichni,

Chci se opět zde na fóru zeptat, kdo jaké máte zkušenosti buď s folii nebo s Plasti Dipem (něco jako folie ve spreji). Zajímá mě co se vyplatí víc, co vyjde levněji atd... Prostě s čím kdo máte lepší zkušenost.
Mám totiž zelenou 307čku, takovou tu hodně žabí barvu a chtěl bych ji změnit na něco tmavšího :).
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No pokud chceš změnit barvu celého auta tak bych se plastidipu vyhnul. Kamarád s tím stříkal kola a pak přítelkyně aktivně zajela do myčky a nechala umýt i kola a ten nástřik ty kartáče dokázali svlíknout.  Na čtyři  16" kola potřeboval dva spreje. Na Celé auto bych to šacoval alespoň na 8-10 plechovek plus něco na očištění atd. a bavím se o tom že změníš barvu jen zvenčí a z viditelných míst. Co se týče  " převleku " folií  tak počítej že to není žádná levná sranda.  Viděl jsem už pár zmršených převleků protože to dělal šmudla který šel po vysokém zisku a použil špatnou folii.  Metr čtverečný kvalitní ( potahové )  folie začíná na nějakých 200 Kč bez dph a v této sortě není nijak velký výběr barev ty lepší jsou od 330 Kč bez dph za metr čtverečný. A  ty úplně nejluxusnější jsou někde kolem 700 Kč bez dph za metr čtverečný tam už je i výběr barev .   Průměrná cena za převlečení auta je u běžné velikosti něco mezi 20 - 26 tisíci Kč bez dph. A je to o odstavení vozu na minimálně 3 dny k tomu. Takže pokud ti někdo nabízí převlečení pod tuto cenu tak to nejspíš nebude kvalitní folie ale obyčejná folie na řezání reklamních nápisů. Tou se to dá taky udělat ale nemá potřebné vlastnosti jako potahovací  takže časem to začne na zlomech praskat a tvrdnout a podobné neplechy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Záleží jakej výsledek očekáváš :) A hlavně jestli si to chceš dělat sám nebo si to nechat udělat. Pokud nemáš velké zkušenosti s lepením folií na auto tak to sám určitě nedělej, na to je lepší ten dip protože je to lehčí pro někoho kdo s tím nemá moc velké zkušenosti (neber to zle). "Jen" olepíš místa který nechceš nastříhat a pak jedeš. Folie je kvalitnější (samozřejmě pokud použiješ kvalitní folii a dobře jí nalepíš) ale zároveň dražší. Za polepení auta dáš skoro stejně jako za lak - to říkám rovnou. Ale to je stejné když dáš auto někam na dip, to tě vyjde jen o trochu levněji. Jediná výhoda folie a dipu je to, že je to vlastně taková ochranná vrstva na autě. Já sám bych si vybral spíš folii, jelikož nemám rád když je auto v "matu" ale záleží na tobě :) Je taky obrovský výběr folií a jdou s tím dělat super věci když si s tím vyhraješ :) Já sám jsem si s kamarádem lepil střechu (a to je poměrně jednoduchej povrch) a pěkně jsme se s tím navztekali a má to svoje mouchy.. Střecha, kapota, dveře, blatníky.. To jsou povrchy který se ještě tak nějak zvládnou, ale nárazníky - to je největší zlo.. A taky ten materiál není uplně nejlevnější, když chceš folii se kterou se ti bude dělat dobře a vydrží. To pak dáš jen za ten materiál klidně 15 tisíc nebo víc :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...