Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím chtěl bych poradit svítí mi kontrolka airbagu a ESP už od koupě vozidla. Při DIA mě to hlásí podobné problémy u obou těchto závad (viz dokument). Domnívám se že za to může kroužek pod volantem a je potřeba vyměnit celé přepínací páčky. Je možné že by to mohlo způsobit něco jiného? Má tady někdo zkušenost, nebo se stím setkal? Každá rada pomůže.

Řídící jednotka ABS a Airbag byly už měněny. Ale stále hlásý chybu na dia.

peugeot206 sw.pdf

Odesláno

Chybu ESP bych podle dia spíš viděl na snímač příčného zrychlení. Kdyby byla chyba v COMu, tak by to hlásilo chybu snímače úhlu natočení volantu. Pokud chceš vědět nějaké díly, tak je potřeba VIN tvého auta

Odesláno

Zde mám číslo vin: 

VF32KKFUA43748013

Je možné přepojit i někat tak elektroniku aby nesvitil airbag? Nebo je zapotřebí kvůli tonu nové páčky u COMu? To ESP je to možné ten snímač příčného snímání. Tak to skusím a uvidím.

Odesláno

Chtělo by to nejdříve proměřit el. průchodnost mezi konektory zespodu na COMu a konektory na airbagy ve volantu. Pokud nebudou průchodné, tak je to jedině na výměnu COMu. Ten ale stojí přes 15 tisíc. Oprava nepřichází v úvahu, protože při opravě plochého vodiče je třeba rozebrat celý COM, ale když je tam snímač natočení pro ESP, tak se po demontáži nedá nastavit. Obj. č. 6239AN nebo 6242C5. Ten snímač příčného zrychlení má obj. č. 454910 a stojí 15521,- Kč.

Odesláno

Ten pásek opravit samozřejmě jde, ale nesmí se rozhodit mechanismus snímání úhlu pro ESP. Jakmile tu sestavu koleček jednou rozhodíš, tak už to nikdy nedáš dohromady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...