Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi,

příděl smůly nebere konce a příděl trpělivosti vyčerpán. Za poslední půlrok se mi povedlo přidřít v Partnerovi 1,9D motor (prasklý pohon olejového čerpadla a cigarety pohozené na palubovce před kontrolkou), oprava 28 kkč. Po půl roce (což je u mne 35000km) vysypaná pružina ve vývěvě, následkem čehož se vývěva kousla a nepřežila to vačka. Rozletěla se na tři kusy, vzala ssebou kus hlavy a bůhví co se ještě podrbalo dole. Motor má za sebou 280000km, připadá mi neekonomické do toho vrážet zase takovou nějakou horentní sumu. Naskytla se mi možnost pořídit za docela přívětivou sumu kompletní motor 2,0HDi, najeto pod 100000. Otázka zní: Bude pasovat na původní převodovku? Máte s takovouto záměnou někdo zkušenosti? Díky za odpovědi..

Odesláno

Těžkej nesmysl. Nejde ani tak o mechaniku, jako o elektriku - odlišností je tam tolik, že to znamená postavit prakticky celé auto znova. Nehledě na to, že patlat HDI na D převodovku je kravina už kvůli odstupňování převodovky. A i když se to nakrásně povede (což pochybuju, nebo když tak neuvěřitelně draho), z auta bude bastl, co se nikdy nesmí na STK ani ukázat, a v případě potřeby bude neprodejný.

Pokud máš toho Partnera staršího, s motorem D9B (do r. 98 včetně), tak ten motor tu mám, pokud bys měl zájem.

Odesláno

Dik za nabidku, ale je to ta novejsi verze co se montuje od r.98. Mezitim jsem neco nastudoval, ta predelavka na HDI je fakt nesmysl. No nic, behem dneska se dozvim co jeste odeslo, budu to muset nechat opravit klasickou cestou. Asi nejvyssi cas se s autickem rozloucit, bude mi ho lito ale potrebuju neco na co se muzu vic spolehnout, neb me to do jiste miry zivi..

Odesláno

Ten motor by se měl dát sehnat za nějakých 15tis, čerpadlo nepotřebuješ, to máš svoje. Plus výměna a nějaké drobnosti kolem = 20-25tis. Nebo jen hlava s vačkou a ventily, ale to bude za podobné prachy. A nebo prodat jak to je a rovnou pořídit jiné - moc si nevybereš, je to cca nastejno. Jinak tyhle verze patří k dost spolehlivým, ale holt velký nájezd už udělá své. Ale pokud je to auto jinak slušné, a sehnal by se pěkný málo jetý motor, možná by to ještě stálo za to si to chvilku nechat...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...