matesar2 Odesláno 14. březen 2017 Odesláno 14. březen 2017 (upraveno) Ahoj, začala se mi projevovat porucha, s kterou si nevím rady. Mám motor 1,6VTi (120k). Pokud je motor studený (např. přes noc při 2°C), nastartuje až např. na 15-tý pokus, do té doby vždy po cca 2s zhasne. Pokud se následně udrží, má chvilku nestabilní chod a zvuk. Následně vše OK. Současně je nevěrohodné měření teploty vody - na 70°C je téměř okamžitě po nastartování. Závada se neprojevuje, pokud je auto např. přes noc v garáži (15°C) nebo pokud je motor sice studený, ale venku je třeba 10°C. Záhadou je mi, že se vše začalo projevovat hned po výměně oleje - mohl jsem drbnout nebo polít olejem nějaký konektor - vyfoukal jsem konektory od lamda sond, co připadaly v úvahu, ale bezvýsledně. Na diagnostiku jsem teprve objednán, ale údajně nemám moc očekávat, pokud se jim tam závada neprojeví. Prosím dejte radu, pokud vás nějaká napadne. Ještě dodám, že mě právě zmátlo to, že v teple (třeba v garáži) neblbne ani ta teplota. Upraveno 14. březen 2017 uživatelem matesar2 Citovat
ozzy56 Odesláno 14. březen 2017 Odesláno 14. březen 2017 (upraveno) napadá mě teplotní čidlo, když to ukazuje okamžitě 70 , ale to chce diagnostiku, protože měnit postupně ty díly, co tu každý napíše, je asi nesmysl aspoň zkontroluj konektor toho tepl. čidla, resp., pročisti ho sprejem tak jsem byl druhý Upraveno 14. březen 2017 uživatelem ozzy56 Citovat
Guest Sale Odesláno 14. březen 2017 Odesláno 14. březen 2017 Jak píše Pe. Tr, na 90% vadné teplotní čidlo na komoře termostatu, není to nic drahého a práce na půl hodiny. Citovat
matesar2 Odesláno 16. březen 2017 Autor Odesláno 16. březen 2017 Ještě k výměně čidla teploty - je to bez problému proveditelné s běžným nářadím doma? Jakým způsobem ho demontovat z komory - je zašroubované? V serviceboxu jsem četl, že výměna čidla se provádí s demontáží celé komory jejíž je součástí a do toho se mi pouštět nechce. Citovat
Guest Sale Odesláno 16. březen 2017 Odesláno 16. březen 2017 Momentálně nefunguje servicebox, takže musíš chvíli počkat, ale dám ti jednu radu, vyndej airbox, povol hadici sání a vyndej ji, pak se podívej na komoru termostatu. pokud tam někde vedle odvzdušňovacího šroubu najdeš čidlo zajištěné jen kovovou sponou, tak to stačí odjistit a vytáhnout, to by bylo jednoduché. Je třeba to objednat dle vin. Jinak tam byly taky dávány komory s vestavěným čidlem a to se pak musí měnit celé a to už pak servis, přehrávalo se to i v ř.j. Ono to totiž může být na konkrétním motoru už upravené a nebo i jiné než se najde v serviceboxu podle vin. Citovat
matesar2 Odesláno 16. březen 2017 Autor Odesláno 16. březen 2017 Díky za rychlou radu, na to čidlo už jsem se díval, ale není tam standartní drátěná spona, ale snad plastová (zelená barva) a hlavně hroznej přístup - povoleni toho držáku kabelovejch svazků, co překáží uvolnění konektoru čidla, by asi znamenalo jeho zničení, takže to radši asi nechám na servisu. Ale díky Citovat
Guest Sale Odesláno 16. březen 2017 Odesláno 16. březen 2017 Jo, tak to nebude velký problém, to je jedno jaká ta spona je, ale půjde to vyndat a vyměnit. Ten plastový kryt kabelů se dá sundat, má to zámečky na vyháknutí a je to docela pevné. Stačí sponu vytáhnout šroubovákem. Konektor vytáhneš kusem zahnutého plíšku, spodek vyhákneš a zatáhneš nahoru. Ono se taky dávaly šroubovací čidla místo odvzdušňovacího šroubu, ale toto vypadá nasazené na gumičce a zajištěno pojistkou. Pokud si na to netroufáš, tak to v servisu nebude až tak drahé, ale do autorizáku bych s tím nejezdil, prodražilo by se ti to o pár stovek. Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. březen 2017 Odesláno 16. březen 2017 Jde to v poho,nedelej zagorku. Odesláno z mého E6653 pomocí Tapatalk Citovat
matesar2 Odesláno 17. březen 2017 Autor Odesláno 17. březen 2017 Vyměněno za 20min, závada odstraněna, díky všem... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.