shiro Odesláno 13. březen 2017 Odesláno 13. březen 2017 Caute, dneska rano pocas cesty do prace mi zrazu zacali ist od laveho zadneho kolesa nejake divne pravidelne zvuky. Take pravidelne "hun-hun-hun-hun" , menilo sa to podla rychlosti a po postlacani brzdoveho pedala to prestalo. O niekolko sto metrov neskor sa to vratilo. Zastavil som, zhodil puklicu, ze co sa deje. navonok vsetko OK, akurat disk kolesa bol teply (nie horuci). Kotuc som neskusal. Zase som postlacal brzd. pedal a uz to potom nerobilo. Takze najskor tam dakde visi brzdova celust alebo co. Este to otestujem dnes cestou z prace. Pred rokom, ked som bol v servise a menili mi zadne kotuce tak ma upozornili ze zadne piestiky na tom uz niesu dobre a zisla by sa vymena. Zabili mi cenu 600eur, len za diely, skoro ma drblo. Chcem sa preto spytat, ze ake diely mam vlastne hladat, chcem si o tom daco zistit. Vsade sa to vola ze "brzdovy piestik" ? "Brzdovy valcek" je to iste alebo daco ine? Brzdovy strmen je to, co sa slangovo vola "prasatko" a treba menit aj ten? Na autokelly som nasiel aj nejaku opravnu sadu pre brzdovy strmen....zahrna to veci, co potrebujem? Nasiel som este toto, je to ono, ten brzdovy piestik? http://www.autokelly.sk/Product/FK-P384901/10227710/39849642;39850140;16;145966;167481;34817173;34563501;32560780;33345809 Dikes vsetkym za info. Citovat
Radeq Odesláno 13. březen 2017 Odesláno 13. březen 2017 Neviděl bych to hned tak bledě. Mně to dělalo podobně, známej v servisu to hodil na zvedák a zjistil, že "zatvrdla" jedna brzdová destička - nechodila volně. Tak ji vyrazil, jemně obrousil od rzi, promazal nějakou měděnou vazelínou a od té doby je klid. Práce na 15min. a asi za 100Kč. Citovat
shiro Odesláno 13. březen 2017 Autor Odesláno 13. březen 2017 Diky za info, skusim to najprv nejak kuknut. Uvidime ci to bude robit aj vecer ked s nim pojdem. Dnes rano mrzlo, mozno to len nejak ostalo zachytene. Doteraz som ziadne podobne problemy s brzdami nemal. Ani v zime. Citovat
shiro Odesláno 14. březen 2017 Autor Odesláno 14. březen 2017 No, tak dnes rano zase. Asi sa tomu nepacia nizsie teploty, lebo vcera vecer to uz nerobilo. Dnes rano to spravilo len 1x, opat som zastavil, postlacal brzdu a bol klud. Ked som asi o 1km prisiel do prace, pozeram koleso, a opat disk teply, brzdovy kotuc horuci, ze sa na nom nedala udrzat ruka. Asi to fakt bude daco s vracanim celusti. Ked som si tam svietil mobilom tak sa mi zdalo ze vidim okolo vnutornej hrany kotuca (vnutorny koniec tej trecej plochy, jej okraj smerom k stredu) akoby sa tam odierala platnicka. Bola tam vidiet stopa asi pol centimetra siroka. Takze otazkou este zostava, ake diely mam vlastne kupit, ako som pisal vyssie a ci je to fakt tak drahe. Nechcem platit za daco 200eur ked to iste mozem mat za 50 len preto, aby sa servis nabalil. Citovat
Stosun Odesláno 14. březen 2017 Odesláno 14. březen 2017 (upraveno) mozna bych le podival jestli nedrhnou lanovody od rucni brzdy spis. Upraveno 14. březen 2017 uživatelem Stosun Citovat
shiro Odesláno 14. březen 2017 Autor Odesláno 14. březen 2017 No je pravda ze auto stalo cez noc na rucnej, lebo bolo v prudsom kopci. Aj vcera, rano, ked sa problem objavil po prvy krat som chvilu stal na zatiahnutej rucnej. Par minut. Lanovody rucnej brzdy som menil tak pred tromi rokmi, vratane precistenia tych zahnutych kovovych trubiciek co su na podvozku zvnutra od hrdze, lebo tie gumene prechodky na ich koncoch boli roztrhane, tak to tam hrdzavelo. A lanka boli tiez dolamane, rucna brzdila malo. Po vymene OK. Dik za tip, skontrolujem. Citovat
Stosun Odesláno 14. březen 2017 Odesláno 14. březen 2017 JJ ja jen,ze jsme to tedkom resili na aute manzelky sice to neni peugeot ale nissan.Vycistil jsem všechno pistky ve trmenu voditka promazal ocistil plochy pro desky.Desky jsem dal novy a porad se to obcas zasekavalo kolo horky jak blazen. Nakonec to byl prave ten lanovod od rucky byl pridrenej a nevracel desky do otevrene polohy. Citovat
adams Odesláno 14. březen 2017 Odesláno 14. březen 2017 Aj zalomena hadicka moze robit bordel, ked nepusti kvapalinu naspat, tak moze pribrzdovat koleso Citovat
shiro Odesláno 14. březen 2017 Autor Odesláno 14. březen 2017 (upraveno) Hmm, skusim nejaky cas jazdit bez rucnej, ci sa to este zopakuje. Aby som zisti, ze ci to robi rucna. Diky za tipy. Ak viete este nieco co by mohlo pomoct, kludne sa ozvite. ;-) Upraveno 14. březen 2017 uživatelem shiro Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.