stoklik1 Odesláno 18. únor 2017 Odesláno 18. únor 2017 Zdravým všetkých. Ospravedlňujem sa že zakladám novú tému, ale nikde som to tu nenašiel. Mám P306 1.9D, 50kW, r.v. 98 a potrebujem vymeniť gufero ložiska na kľukovej hriadeli z rozvodovej strany lebo mi presakuje odtiaľ olej. Bolo menené pri výmene rozvodov odvtedy som najazdil cca 52 000 km čo je ešte málo na to aby netesnilo. Chcem sa spýtať z ktorej strany štartéra sa nachádza aretačný otvor na zotrvačník. V knihe „Jak na to“ je uvedené že sa nachádza po ľavej strane bloku valcov vedľa štartéra, prikladám foto z knihy no podľa tej fotky to vyzerá tak, aspoň čo si myslím ja, že je tam vymontovaný štartér a palivový filter a tak to nafotili do knihy. Prikladám aj foto môjho motora s popisom na obr. Je mi jasné že ak bude od oleja aj rozvodový remeň, tak aj ten vymením. Za odpovede ďakujem. Citovat
oddie Odesláno 18. únor 2017 Odesláno 18. únor 2017 Ano, na fotku si vyndali startér. Je to za a trochu pod ním. Na aretaci ale není třeba jej vyndavat, stačí si naohýbat tyčku do tvaru přibližně "Z", a shora se to tam dá úplně v pohodě zastrčit. Citovat
stoklik1 Odesláno 18. únor 2017 Autor Odesláno 18. únor 2017 Vďaka za radu. Uvidím či sa mi to tam podarí nejako dostať. Mne v tej časti prechádzajú káble od štartéra a aj hadica myslím že od oleja . Možno by som sa k otvoru dostal skôr zospodu štartéra. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.