Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Tak momentalne mam problem so servom ja. Po GO motora som olej zo serva cez hrdlo vypudil uz za 500km.

Hadicky su suche. Neviem v akom stave su manzety. Dal som repasovat servo. Ked som nazrel do ,,hladneho,, hrdla tak obsahovalo vela vela malickych bubliniek. Neviem ako to ma vlastne vyzerat to spenenie. Pride mi normalne, ze olej, ktory pracuje pod tlakom sa musi nejako zmenit. Fakt neviem ako to spenenie vyzera a ako to ma vyzerat normalne. Skusim to odfotit a zavesit to tu.

Povodne som chcel ako druhy krok vymenit vysokotlake servohadice za ludovu cenu 125€ :o ale teraz ked som precital toto tak mi pride vymena oleja za jednoduchsie riesenie.

V lete mi nezmizla ani kvapka a servo ani raz nezavahalo. Tento svojsky postoj serva k praci mi nerobi dobre na moj krvny tlak 

Upraveno uživatelem koloman.brutus
Odesláno

To čo si videl v nalievacom hrdle, tie bublinky je spenený olej. Ak by to bolo v poriadku tak olej by bol ustálený bez bubliniek. Viac sa dočítaš napr. tu.

Odesláno (upraveno)

Ráno som prešiel 50 km a keď som ihneď po zaparkovaní nazrel do hrdla tak bol olej číry. Nevyzeral tak ako včera ked som ho odvzdušnoval ale vyzeral dobre, bez akýchkoľvek bubliniek. Asi za hodinku idem k autu a pozriem sa na hrdlo či ostalo suché. Ako naschvál teraz vonku nemrzne a tak si nebudem istý na 100% či repas pomohol alebo nie.

Tak vyzerá to veeeeeeľmi sľubne. Hrdlo serva bolo suché. Naštartoval som a olej nepenil. Skúsil som znova odvzdušniť a olej opäť nepenil. Prešiel som 50 km a olej nie je spenený ale pekný. Tak dúfam, že sa budem môcť začať venovať somarinkám tipu pružina do kufra a podobné srandičky. :D

Upraveno uživatelem koloman.brutus
Odesláno

Ak to máš bez penenia tak nezabudni doplniť servo olej nad risku MAX cca 2-3cm. a problém by sa už nemal prejaviť.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Měl jsem taky takový problém, ale už je vyřešen. Nepomůže žádný odvzdušňování, ani nějaký delší hadičky a podobný rady. Problém je v tom, že zpátečka oleje se roztřikuje ( tryská ) o čerpadlo a to pění. Mám upravené servo, dle rady jednoho našeho kolegy a mám svatý pokoj. Čerpadlo se nezavzdušňuje, olej neubývá, tím pádem je absolutně suché a zmizelo i to pověstné drnčení, při točení volantem.

Upraveno uživatelem Péťa
Odstranil jsem inzerci.
Odesláno (upraveno)

Zde na fóru je na to návod, také se na to chystám.

Úprava spočívá ve zvětšení otvoru zpátečky a nasazení krátké hadičky uvnitř nádobky od zpátečky na dno. Tím se vrací olej rovnou ke dnu nádobky a tak nedochází k rozstřikování a pěnění. Je to úprava té nádobky na servočerpadle a myslím, že ani nemusí čerpadlo ven, ale pro lepší přístup je to asi lepší.

Odkaz zde: Servo

Upraveno uživatelem ceeeert

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...