Chilliluk Odesláno 13. září 2016 Odesláno 13. září 2016 Mám takový problém u mojí 406 sedan, dělá to asi 2 měsíce - občas se stane, že při přeřazení, prudkém přidání plynu nebo přechodu z brzdění motorem do záběru se ozve klepnutí, někdy dvojité, zdá se mi to jako kdyby to šlo zepředu z podvozku, ale nejsem si jistý. Mechanik říkal, že by to mohl dělat začínající špatný spodní čep ramene, ale ten to podle mě nedělá, protože to asi dvakrát udělalo i při úplném klidu auta a pouhém nastartování, jak se otřásl motor, kola se ani nehnuly. Na nerovnostech nic nebouchá. Já bych to tipoval na silentblok uchycení motoru nebo převodovky, ale mechanik to prověřoval a prý to tím není. Ani mi nepřijde, že by to mohla dělat převodovka nebo pohon kol, protože to udělalo otřesem motoru, když bylo auto v klidu a rychlost vyřazena, v zatáčkách v záběru ani nikdy jindy od kol nic nebouchá. Taky jsem hýbal s výfukem a ten podle mě taky nemlátí...tak co to tedy ještě může být? Prosím o radu, na co se ještě zaměřit? Citovat
JimBeem Odesláno 13. září 2016 Odesláno 13. září 2016 (upraveno) Nevím co máš za motor, ale mě tohle dělal akcelerační silnetblok motoru. U mojí benzínové 1,8 je na straně rozvodů nahoře. Má tvar takové ojničky se dvěma silentama. Když sem nastartoval rána, když sem se rozjel rána, když sem řadil rána. pro inspiraci Upraveno 13. září 2016 uživatelem JimBeem Doplnění odkazu Citovat
urdemala Odesláno 13. září 2016 Odesláno 13. září 2016 Tohle mi na 406 taky dělal ten silentblok motoru. Byl prasklý, stačilo dát nohu z plynu a kopalo to s motorem děsivě :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.