Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj měl bych prosbu s pomoci mojí 307 HDI 2.0 100kw 2006. mám najeto 500000 km ale pravidelný servis a zatím vše ok.
Po nastartování mi to píše Abgassistemdefekt, nic se s autem neděje do doby ujetí 480 až 600 km v tom to režimu to spadne jako do nouzáku (ztratí to výkon), a nejde to vytočit přes 3000 otáček. Když to hodím na diagnostiku a smažu to jede to zas normálně než do ujetí výše uvedených kilometrů. Už mi to tak dělá 3 měsíce a je to pořád stejné.
Děkuji všem za pomoc a radu.

Upraveno uživatelem Rosi
překlep
Odesláno

Podle výpisu to vypadá na ucpaný FAP a nefungující aditivaci paliva pro FAP. Možná příčina může být ve uzávěru nebo snímači uzávěru nádrže. Pokud je vadný nedochází po natankování k přidání aditiva do nádrže, což je důležité pro regeneraci FAPu.

Odesláno (upraveno)

Oprava odpovědi........ Omluva .... 

Jj odpojím a zkontroluji FAP a kde najdu snímač uzávěru nádrže.  Když lehnu pod auto pod nádrž objevil jsem ze spodu na levé straně vzadu nějaký elektrický ventil a k němu připojen průhledný balonek který byl děravý a někdo onu dírku zaškrtil,  ale nevím jestli to je s tim spojené. Ještě se mi 2x stalo že při rezervě v nádrži a dojezdu cca 100 km mi auto chcíplo a po dotankováni a napumpování opěť chytlo a jede.  To jen píší jestli by to mohlo mít spojitost. 

Upraveno uživatelem Rosi
Oprava nesmslu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...