Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mě bremba taky pískali... Tak jsem je vyčistil kompletně a dal nový gumičky a byl klid a brzdily naprosto ukázkově a rovnoměrně... Do té doby se špatně sjížděly z vnitřní strany a já si toho nejdříve nevšiml... Pak už to bylo v pohodě... Pístky jsem neměnil, byly jako nové :)

Odesláno

Carlo, dik za odpoveď :) Brzdiče som po kúpe vyčistil a skontroloval aj tesnenia a boli v poriadku. Možno to je aj doskami, Brembo sú tvrdšie. Aké dosky/kotúč si mal/máš ty? Menil si teda aj tesnenia vo vnútri strmeňa? Brzdy budem kontrolovať pri ďalšom servise, teraz mám na nich najazdených ani nie tisíc km.

Odesláno (upraveno)

Já mám vše od ATE - kvalita je zajímavá doslova... Nechaly si líbit rozpálení do ruda na okruhu několikrát... ale přišlo mi že na nich vyrezávají částečky kovu a pak vypadávají klidně, jsou hodně tvrdé,ale nezkroutily se ani o píď... Občas si vzádu rádi písknou,ale brzdy jsou tam v pořádku. Dřív to vepředu pískalo furt, tak jsem vyměnil všechny gumičky (prachovky i těsnící kroužky) a bylo to OK (+stočil ty špatně sjeté kotouče a zabrousil destičky). Občas si to pískne,ale to jen že to hodně stojí to auto ...

brembo po stočení.jpg

brembo šptný učinek.jpg

repas brembo I.jpg

repas brembo.jpg

Upraveno uživatelem Carlo
Odesláno

A valčeky si v pohode vybral a založil aj bez rozoberania brzdičov? 

Inak, dobrá správa. Naftu neprepúšťa VT čerpadlo, ale spoj na hadici z čerpadla a zrejme trochu aj samotná hadica. 

Hadica a spona pôjde zrejme nová a rovnako s ňou o čosi skôr prebehne výmena mot. oleja, všetkých filtrov, skontrolujú sa predné brzdy a vymení sa ložisko ĽP kolesa.

Odesláno

Ano válečky šly ven docela dobře.. Někdo předemnou "spravoval" prachovky na pístkách silikonem..!!! :-D Neuvěřitelné - hodně práce navíc no,ale zvládl jsme to sám - trochu tréningu při nasazování zpátky ,ale dalo se to bez rozebrání brzdiče (to je zbytečný).. ;)

Odesláno (upraveno)

Dnes na pláne opäť menší servis:

- výmena palivových hadíc k VT čerpadlu (originál nové)

- výmena ložiska ĽP kolesa (FAG)

- predčasne už aj mot. olej (Total Quartz 9000 5W-40) + filter (Bosch) a rovnako s ním aj palivový (Mann) a vzduchový filter (Mann)

- kontrola predných bŕzd

Večer snáď dopíšem komplet servis do úvodu, čo sa s autom robilo :)

IMG_20170202_154241.jpg

Upraveno uživatelem misho.1709
Odesláno

Pískanie bŕzd som bral ako daň za Brembo, no už to začalo liezť na nervy aj mne, keď som pískal ako lokomotíva.

Dnes výmena doštičiek za Ferodo DS Performance.

Susedov by som už odteraz nemal budiť... :D

Za rady a sprostredkovanie vďačím Johnovi :)

IMG_20170218_121011.jpg

IMG_20170218_121033.jpg

IMG_20170218_124508.jpg

Odesláno

SchadeGTI6: Pocity sú dobré, brzdí to lepšie ako s Brembo doskami, aj keď na Brembo som toho veľa nenajazdil, no rozdiel je citeľný za každých podmienok. Keď sa trochu zohrejú, tak brzdia ešte lepšie.

Musím sa pozrieť ešte na zadné brzdy, pretože majú slabší účinok a som zvedavý na výsledok. Pískanie prestalo z 99%, keď si to pískne, tak len slabo. S Brembo doskami sa to nedalo vydržať. :D

Odesláno

Dnes som preventívne vymenil spony, ktoré oddeľujú trubky k vstrekovačom. Všimol som si už skôr, že spona k 3. a 4. vstrekovaču nedrží na mieste a trubky boli potom dosť blízko seba. Párkrát som ju opravoval, ale vždy sa posunula. A po skúsenosti člena 573v0, keď trubka praskla, tak som neváhal, objednal ich a vymenil. Materiál bol už u oboch oslabený a tie nové držia bez pohnutia. 

Odporúčam výmenu každému. Cena za 2ks : 0.64€ :)

IMG_20170228_121616.jpg

IMG_20170228_121909.jpg

Screenshot_2017-02-28-15-01-55-161.jpeg

Odesláno

misho.1709 : ty spony mam taky v planu vzít jak budu mit cestu do Pugu s dalšima drobnostma. Mě naštěstí ještě necestují ale jsou asi z 99% ještě původní :D

Odesláno

Na koli vyšly ty DS perfomace FERODO ? :-) sháním lepší destičky,ale za keramické se mi nechce dávat 4tisíce :-D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...