Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Při sešlápnutí brzdového pedálu se mi rozsvítí ABS aESP prosím o radu.

Recommended Posts

Odesláno

Tak spínač brzdové kapaliny v pořádku po vyndání baterky jsem ještě zrestauroval 3 ukostření kabeláže a brzdovém posilovači je přidělán nějaký podtlakový ventil napájen elektrikou ale k brzdám to si myslím to není vede to do zadní části vozu na něm byl trochu zoxidovaný konektor již je opraven.
Prošel jsem i ukostření v kufru a vyčistil . 
Poznatek je takový že už to nedělá pi prudším zabrzdění ale jen při mírném brzdění ale zase až v polovině sešlápnutého pedálu.
Já se nevzdám.

Odesláno

Hele teď mě tak napadá.. ten spínač se 4 pinama funguje tak, že tam jsou dva obvody, jeden spíná, druhý rozepíná (spínací pro brzdy, rozpínací pro tempomat) a pokud by nefungoval ten pro tempomat, tak to bude ukazovat tu chybu co ti to ukazuje ;) 

Odesláno

No to mě nenapadlo zítra po práci to přeměřím a je fakt že se mi před touhle závadou 2x stalo že mi z ničeho nic vypnul sám od sebe tempomat a jednou zas nešel zapnout.

Dík moc mám zas co zkoušet.

Odesláno

No, spíš bych myslel že výpadek tempomatu je jen důsledek chyby ESP. Pro funkci ESP je důležitý spínač brzdového světla, ne bezpečnostní spínač pro tempomat.

Odesláno

Tak přezkoušeno tempomat funkční spínač brzdového pedálu funguje vyzkoušeno na jiném voze.

Jak píše Honza chyba ESP při tempomatu. Začínám podezřívat jednotku ABS. Ale ještě budu hledat. Děkuji za pomoc všem a možná někoho ještě něco napadne.

Odesláno

Vzhledem k tomu, že to vypíná i ten tempomat, tak bych přece jen ještě zkusil prověřit konektor a kabely od brzdového spínače, diagnostika si většinou nevymýšlí nesmysly. Nepsal jsi, zda byla měněna brzdovka a taky odvzdušnění jednotky ABS přes diagnostiku.

Odesláno

Ano to vše ještě prověřím. Kapalina byla dělaná před rokem v Peugeotu ale určitě to ještě zopakuji pro svojí jistotu. Získal jsem schémata zapojení, tak to vše překontroluji ad spínače přes Bsi až pí jednotku ABS.

Moc děkuji za další pomoc.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny příznivce Peugeotů, chtěl bych touto cestou moc poděkovat HonzovyZ , který mi pomohl s opravou mé 307 a s dlouho trvajícím problémem, ohledně při brzdění se mi rozsvítilo ABS a ESP. Pomohl mi soukromou radou na jakých pinech proměřit a tak jsem se dostal až k závadě.
Závada spočívala v že v jednotce ABS a ESP byl jeden konektor uvolněn a při zasunutí zástrčky do ABS a ESP jednotky nedocházelo ke spojení.
Konektor jsem povytáhl a on se zacvakl na své místo a bylo po problému.
Všem ostatním také děkuji za pomoc, rady a přeji co nejméně oprav a hodně šťastných km.
A HonzovyZ ještě jednou velký dík.  :super  :super  :super 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...