Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

U P407 1.6HDi  jsem se během pár dní dostal do stavu, kdy mám slušnou vůli v řízení. Otočím volantem tak o 10, 15 stupnů a kola se netočí, až při větším otočení. Při jízdě na kruháku musím volant otočit skoro do krajních poloh. 

Auto je v běžném servisu, ale zatím na nic nepřišli. Původně jsem jel do Peu servisu, ale zjistil jsem, že ho u nás ve městě zrušili, nejbližší je cca 30km daleko a já jsem s autem v tomto stavu nechtěl jezdit daleko.

Máte někdo nějaké vodítko čím to může být?

Díky

Odesláno

může to být jedině ve volantové tyči (sloupku řízení), kde jsou dva kloubky, ty můžou být volné

nebo pak přímo v řízení na hřebenu, což je na jeho výměnu

vůle v axial. táhlech a krajních kul. čepech řízení si zkontroluješ i sám

Odesláno (upraveno)

No on je jeste jakysi prevod v tom volantovem mechanizmu ve sloupku rizeni. Myslel jsem si, ze pocet otacek volantu je stejny s poctem otacek dole u podlahy - ale neni. Na hrebenu mam od kraje do kraje zhruba 3,5 otacky, ale volantem udelam jen 2,5 od kraje do kraje. Je fakt, ze je to na C4GP, ale podle mne podobny sloupek bude i u P407. Myslel jsem si, ze je to 1:1 to co otacim volantem se stejnym pomerem prenese do hrebenu.

Tim jen chci rict, ze to muze byt i v tom sloupku rizeni.

Proste kvrdlej volentem a druhou rukou chyt ten kloub dole u podlahy. Jestli tam ma takovou vuli, musi poznat, zda je to kabine - nekde na sloupku rizeni, nebo venku (hreben rizeni, axialni tahla a cepy).

Upraveno uživatelem HonzaC2

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...