Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 206 - ve velkem tece olej pres vicko chladici nadrzky

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

mel bych dotaz a prosbu, zda by nekdo nevedel poradit.

Mam peugeot 206, 1.1i, benzin, 2001. Dnes jsem kontroloval stav chladici kapaliny v nadobe. Povolim vicko, v nadobe dost kapaliny, zavru. Ujedu cca 1km, chci dolit olej a ejhle, z nadrzky chladici kapaliny ve velkem utika olej. S autem se nic nedelalo, s nicim nemanipulovalo, olej ve vode "nebyl", pripadne tam prosakoval uz delsi dobu v mensim mnozstvi, ale nijak jsem to neregistroval. Na vicku od expanzni nadrze byla bilosediva "kase". Nyni jakmile se motor zacne trochu zahrivat, pres to vicko chladici nadrzky tece "olej" ve velkem. Na vicku od motoru jsem nic nezpozoroval, olej utika jen do expanzni nadrze a ne obracene.

Nevite nekdo, co s tim ? Muze to zpusobovat jen tesneni pod hlavou ? Nebo praskla hlava ? Zacalo to z niceho nic, prave ze jen tim vickem, leda ze by to nejak bylo "prilepene" a ten olej tam nesel  nebo jen v minimalnim mnozstvi, coz jsem neregistroval, ale ted to po zahrati kolem toho vicka tece fest  :(  Auto predtim sice jezdilo "ok", ale byl tam divny zvuk z motoru a vyfuku, jakoby to nekdy jelo na 3 valce, ale kdyby to tak vazne bylo, nejezdilo by mi to skoro vubec, uz jsem mel problemy se vstriky a ted "krome" tech divnych zvuku to jezdilo celkem ok. Jeste doplnim, ze motor se neprehriva.

Diky za pomoc

David

Upraveno uživatelem Davef
Odesláno (upraveno)

co to asi může být....otázka za 1 000 000 ....

Na vicku od expanzni nadrze byla bilosediva "kase"   : když už tak pod víčkem, a je to kondenzát po zimě ,když si jezdil .

toto mi hlava nebere - proč po 1 km dolíváš olej ,to svítí kontrolka mazání ...??????

vysvětli :

Dnes jsem kontroloval stav chladici kapaliny v nadobe. Povolim vicko, v nadobe dost kapaliny, zavru. Ujedu cca 1km, chci dolit olej...

?????????????

Vysrážená vlhkost z pojížděk se dostala do sání odfukem , sis v životě nevšiml,že když nastartuješ ,zvlášť pod nulou,že jde bílá párá z laufu prvních pár minut a kape z výfuku..? Tak to je vlhkost, tahá ji benzín na sebe .

Proto se má jezdit v zimě s plnou nebo skoro prázdnou nádrží a aditívi občas.

Teď ten bordel cirkuluje v motoru a dělá paseku ,protože sis nevyměnil zavčas olej po zimě a nevyčistil sání s filtrem, ,a nemá to nic dočinění s proběhem km ,jen se zimou....a údržbou.

Nafta tohle nedělá..Po 5.5 tis jsem teď měnil olej na benzínu a bylo tam snad přes půl deci vody,proplachoval jsem to

naftou a olejem asi na 6x ,než tam přišel nový olej.Samé pojížďky ,12 km sem ,12 tam , -5 až 8 nad nulou

že to tlakuje je jiná kategorie a na to je tady toho napsáno mraky .

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno (upraveno)

Spatne mozna napsano a spatne pochopeno...  :)

Pod vickem, samozrejme, souhlasim :)  Expanzku jsem kontroloval preventivne, zda je dost v chladici, ale to vypadalo ok. Oleje bylo v motoru malo, tak jsem tam sel dolit litr. A bejem jizdy cca 1km mi zacalo litat pres vicko expanzky spousty oleje (nebo vody/nemrznouci smesi s olejem), nema to nic spolecneho s doplnenim oleje do motoru ci kontrolkou mazani, ten olej ci ta smes s velkym podilem oleje jde pres vicko expanzky, jakoby to pod tlakem jde ven (pro info kontrola vseho pred technickou). Uz je to jasnejsi ?  :)

Olej je po vymene, filtr take (menim oboji pravidelne). Jde o to, ze mi to zene olej do expanzky. Chapu, ze je to vetsim tlakem oleje nez vody, lepe, nez kdyby sla voda do motoru. Spis mi jde o ten tlak, ktery tam vznika, ze to protlaci i ten olej pres vicko expanzni nadoby. Nevim, kolik a jak dlouho se tam ten olej z motoru dostava, muj dotaz smeroval spis na to, ze kdyz se auto neprehriva a jezdi "normalne", ma smysl sundavat celou hlavu, menit tesneni a delat prebrus hlavy ? Pokud samozrejme neni praskla. Jak jsem psal, nevim, kolik tam toho oleje je a jak dlouho to do expanzky tece, ale stacilo by pripadne jen vycisitit expanzku, poradne proplachnout chlazeni a chladic nejakym cisticem a nechat to byt ? Nebo to mam hned dat na sundani hlavy, kdyz jina zavada "krome" oleje v expanzce (mnozstvi nevim, ani za jakou dobu) neni ? Chapu, ze ten olej zapricini horsi chlazeni a zaneseni chladice, ale pokud to obcas proplachnu a voda nepujde opacnym smerem do motoru, ma to smysl resit ? Je to starsi auto na dojezdeni, nechci investovat. A tesneni by muselo odejit max starim, auto se nevarilo...

----------

Ve zkratce tedy : pokud mi jde olej z motoru do expanzky, nevim jake mnozstvi a jak dlouho, a opacnym smerem nejde voda do motoru, ma to smysl resit ? Horsi chlazeni a zaneseni chladice uznavam, Pripadne muze, pokud je spatne tesneni pod hlavou ci praskla hlava, nastat jeste nejaky jiny problem nez s chlazenim ? Samozrejme pod podminkou, ze auto nezacne treba z duvodu horsiho chlazeni varit nebo nepujde voda do motoru... Bude stacit jen castejsi kontrola chlazeni ? Olej v motoru mi nijak nepribyva, kdyby tam tekla voda z chladice, zaroven mi neubyva ani voda v chladici. ani nepribyva, ze by tam toho oleje tekhlo vetsi mnozstvi, proste cca bezna "spotreba". Olej mi utika spise vespod pres vanu.

Upraveno uživatelem Davef
Odesláno (upraveno)

Svet sa zblaznil a ludom uplne zmäkli mozgy.

Offtopic: Kolega z prace pred mesiacom vravel, ze mu "asi" tecie chladic, pretoze co 30 km musi tam vliat 6L vody. Ale, ze na to kasle, ze on do stareho vraku valit prachy nebude. Dneska mi volal, ze ci by som ho neodtiahol, ze visi 40km od domu a v chladici diera jak po zasahu pištolou. Musel pockat 3 hodiny kym som sa k nemu dostal. Stravil tam pol dna, kym nasiel blbca co mu pomoze. Chladic novy zohnal za 45€. Vymena cca 1,5 hod.

K teme: Jazdit mozes aj bez volantu, staci ti poriadny hasak na volantovu tyc, rovnako mozes jazdit iba na 3 kolesach, na druhu stranu kde chyba koleso daj 3 vrecia cementu aby ta nenaklanalo. Platnicky tiez nepotrebujes, diera v podlahe a poriadne kanady stacia. Usetris tym nemale naklady!

Je len otazkou, nie casu, ale skor par kilometrov, kym ti vznikne maglajs (zisti si aka konzistencia vznikne zmiesanim oleja a chlad. kvapaliny), ktora ti upcha chladic, vlastne celu sustavu, zanesie lopatky na vod. pumpe, ta sa zadrhne a skoci rozvod a ked nie to, tak kym zbadas svietiacu kontrolku motora (vlastne ta je tam tiez na nic-vymontuj), tak ho zadries, pretoze motor ide defakto nechladeny.

A ja blbec riesim aj chybajucu krytku na stieracoch.

Upraveno uživatelem jojtik
Odesláno (upraveno)

http://www.citroenclub.eu/forum/download/file.php?id=706

tady to nějak netočilo,jen od vyšších otáček ,ve spodních sporadicky.........spirála nedodržení servisních intervalů,NEvýměn kapaliny,bordel v chladící soustavě,zarůstání vodní pumpy a vytváření netěsností kolem ní , špatné chlazení motoru za chodu 

Upraveno uživatelem myšut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...