stano705 Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Dobrý den Mám problem z kurenim mam vozidlo 407.80kw.2006r mam ho 2roky u nás v okoli každy servis tvrdi niečo ine a nechcem robit všetko čo tvrdia treba vymenit klapky cca 300e,alebo radiator alebo termostat no ten dam vymenit tak či tak lebo mám problem ten že ked klesne voda pod max napr do polky prehrieva sa motor včera som prišiel na jednu vec dal som kurenie len na nohy a išiel teply vzduch no dost slabo na stred a okna ide zimny vzduch može byt upchate potrubie? Citovat
Guest StibTo Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Spíš ta klapka nebo klapky .. Projed' sekci 407, opravná sada klapky určitě nestojí 300€, ale musí se vyndat palubka a to není nejlehčí. Taky je tu vlákno o levnějším způsobu, který ale vyžaduje řezání plastu tedy nenávratný zásah do vozu. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 stano705 radiator topení se dá profouknout vzduchem (malým tlakem--třeba i ústy přes hadici), takže celkem rychle zjistíš,zda je průchozí--že není ucpaný..., další problém s radiatorem může být, že je děravý--teče, to zjistíš tak, že máš na podlaze pod topením mokro a hlavně--chladící kapalina ubývá v expanzce! to s tím termostatem popiš více--ubývá voda v okruhu? musíš dolívat? to, že voda klesne pod MAX. v expanzce na značku MIN. nemá velký vliv na chlazení motoru, v tomto počasí to zcela určitě nemá vliv... pokud voda cirkuluje přes radiator topení (sáhni na obě hadice topení, při zahřátém motoru musejí být obě horké), tak zbývá poslední možnost závady, a to ovládání klapek na skříni topení--jsou tam elektromotorky, které ovládají pohyb klapek, i toto se dá opravit, je tu na foru návod, ,jak na to (jak píše kolega nade mnou), nebo dáš klapky opravit do autorizáku, nejdříve musí být ale jasno v tom, jestli je radiator průchozí a zda neteče...,tím začni Citovat
stano705 Odesláno 15. březen 2016 Autor Odesláno 15. březen 2016 vodu som dolialeval zatial 2krat ten problem mám hlavne v lete ok to otestujem čo sa tyka tých klapiek ta cena je aj z pracou klapky same o sebe stoja 95eur dakujem za rady Citovat
mmartinkovic Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Boli niekde navody aj na youtube, aj s moznostou kupy vydratych koliecok a vymena za kovove. Alebo skoc na vrakovisko a mozes vyskusat. Skus sa zohnut pod volant a pri zohriatom aute skus prepinat smerovanie fukania, a menit teplotu z min na max. mal by si tie klapky pocut. Pripadne si zober baterku a pozeraj, ci ich neuvidis, a ci sa hybu. Citovat
devdem Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 Jedna poznamka ke klapkam - kdyz se vyndaji serva klapek (to se da udelat bez velkeho rozebirani palubky, akorat je treba vyndat schranku pred spolujezdcem) je videt, jestli maji klapky zlomenou osu nebo ne. Na moji 407, ktera vydavala ukrutne zvuky po zapnuti zapalovani (vrceni serva, klapani klapek, ...) a pozdeji u spolujezdce zacal foukat horky vzduch, zatimco u ridice fungovala regulace v pohode, jsem (jsa smiren s kuchanim palubky) vyndal servo klapky spolujezdce nacez jsem zjistil, ze klapce vubec nic neni, akorat to servo bylo v nejakem indiferentnim stavu. S vyndanym servem jsem parkrat zapnul vypnul zapalovani, servo se chvili tocilo na ruzne strany az se ustalilo v nejakem stavu, do ktereho se pokazde po vypnuti zapalovani vratilo. Otocil jsem klapkou tak, jak bylo natocene to servo, nasadil jsem servo zpet, vsechno dal dohromady a od te doby klapky zase funguji naprosto bez problemu. Osobne si myslim, ze ta mysticka zavada v klapkach je prave to, ze se nejak rozhodi skutecna poloha serva a to, o cem si ridici jednotka mysli, ze je jeho poloha, ridici jednotka se ho pokousi otocit nekam, kam klapky nemuzou a ta plastova osa klapky to proste po nejake dobe neda. Kdyz se na to prijde vcas, jde to zachranit vyse popsanym postupem. Citovat
mmartinkovic Odesláno 15. březen 2016 Odesláno 15. březen 2016 V tom serve je koncovy spinac na kontrolu z jednej ci druhej strany.mohlo by byt preskocene.ale vizualne sa to neda pozriet,len rozobrat. Citovat
stano705 Odesláno 17. březen 2016 Autor Odesláno 17. březen 2016 skušal som najprv termostat a zistil sme že nieje funkčny potrubie je zimne dokonca aj hadica so spodku termostatu je derva , termostat kamoš tvrdi že trošku termostat prepusti vody preto mi ešte nezadelo motor ale kurenie nejde sice na nohy mi fuka teply vzduch ale hore je studený tak uidim ako tak či onak začnem z termostatom potom ked ešte nepojde kurenie tak sa pozrie na radiator a potom tie klapky Citovat
ozzy56 Odesláno 17. březen 2016 Odesláno 17. březen 2016 prosím tě, přečti si po sobě co píšeš--nerozumím tomu jestli termostat nefunguje správně, tak ho vyměň, aby to dobře topilo, musí termostat fungovat bezvadně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.