skeblo Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 Zdravim, chystam sa vymenit chladiacu kvapalinu, kedze pri kontrole v nadrzke ma kvapaliny hrdzavu farbu. Viem za sa vypusta dole v strede na chladici. Ale viem ze aby som jej vypustil najviac / vodnu pumpu nejdem vyberat / musim este otvorit okrem nadrzky pre lievanie nemrznucky aj dva odvzdusnovaky. A tu je problem, neviem kde ich hladat. Tymto prosim o pomoc a o navigovanie, kde sa tieto odvzdusnovaky nachadzaju. Po vyteceni by som chcel naliat iba destilovanu vodu a nastartovat, aby sa premiesala zo zvyskom a opet ju vypustit. Toto zopakovat aspon 2-3 krat. Az potom naliat rozrobenu nemrznucku. Este by som potreboval vediet kedy otvorit a kedy zavriet tie odvzdusnovyky a hlavne kde sa nachadzaju. Dakujem. Citovat
mmartinkovic Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 Obvykle bývajú na najvyšších miestach okruhu. Čiže na chladici by mohol byť jeden, druhý na potrubí. Stačí pozrieť. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. listopad 2015 Odesláno 18. listopad 2015 jeden odvzdušnovák je na komoře termostatu (mosazný) a druhý na hadici k topení (za motorem) odvzdušnuje se tak, že při nastartovaném motoru (volnoběh) povolíš šroubek a až poteče voda, utáhneš ho, to samé na hadici topení, pak doliješ expanzku na značku MAX. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.