Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

nedávno jsem si pořídil toto vozítko a sháním někoho v Praze, kdo se vyzná v této motorizaci. Jde mi o to, aby se na to někdo podíval a případně odchytil blížící se problémy - těsnost, atd. No a pak potřebuju doporučit a vyměnit olej a věci s tím společné. Nejsem mechanik, takže proto se obracím zde na vás. Zadarmo to samozřejmě nechci.

Díky.

Odesláno (upraveno)

ahoj, zaprvé zjisti, kdy se dělaly rozvody, pak výměna olejů a náplní--nebo kontrola (někde stačí kontrola, třeba chladící kapalinu  na mrazuvzdornost, brzdovou na obsah vody), zkontrolovat stav oleje v převodech, výměna všech filtrů--(olej,palivo,vzduch),převodový olej jen Total Trans. BV 75W80, motorový 10W40 jakou značku si vybereš...

doporučení--začni do nafty přidávat přípravek VIF-zimní :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jedinné, co vím, tak na motoru je napsaná poslední výměna oleje - 12/14, 130 nebo 135 tis. km. Ale není tam typ oleje, ani kdo to dělal. Auto má teď +-140 tis. km. Vím, že se tam někdy loni dávali nový svíčky a věci okolo toho, asi startér nebo co. Rozvody netuším. Dá se to nějak poznat? Vyfotím ten motor, třeba se z toho něco zjistí... Jinak nemám problém zaplatit výměnu všech filtrů, abych měl jistotu. Jen fakt potřebuju někoho, kdo to umí koupit + vyměnit. No a taky zkontrolovat všechny ty trubičky a hadičky okolo motoru, zda jsou ok. No prostě jak jsem psal v prvním příspěvku.

Je tu můj první diesel, takže pokud mi hodíš odkaz na to VIF, abych vůbec věděl, co to je. :-) Něco takovýho jsem k tomu asi dostal, ale chci vědět, zda je to to správné. :-) 

Díky.

Odesláno

kazda lepsi benzinka nebo prodejce autodilu to vede
http://www.bonatrade.cz/vif-super-diesel-aditiv-zimni-500-ml/?gclid=Cj0KEQjw5MGxBRDiuZm2icXX2-sBEiQA619bq4uQt7ixD0bLzkOv8eITPqnce8_Xt87ndiMV0AukmnUaAnOo8P8HAQ

olej je jedno jaka tam byla znacka ale doporucoval bych Total Quartz 7000 10W40
rozvody by mel mit taky stitek ale je mozne ze jsou jeste puvodni - meni se cca 150-180 tis

takze ty by se vymenily urcite

Odesláno

Tak jsem zjistil, že v kabině pojistka v pozici 5 není, a když jsem ji tam chtěl dát (30A), tak hned vylítla. Co jsem zjistil, tak je to asi vyhřívání zadního skla + 12V zásuvka (zapalovač) + klakson. V 12V zasuvce jsem nic neměl, co by mohlo zkrat způsobit. Tak mne napadá akorát takové to zařízení (imobilizér), který tam kdysi nekdo dodelával a které prý už dávno nefunguje. Třeba ho někdo napojil na tenhle obvod. Škoda, chtěl jsem v zimě používat vytápěnou podložku na sedačce. :-(

Mám k dispozici manuál jen k 106 II. První generace a druhá mají stejné pojistky ne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...