fazole Odesláno 28. říjen 2015 Odesláno 28. říjen 2015 Ahoj, nedávno jsem si pořídil toto vozítko a sháním někoho v Praze, kdo se vyzná v této motorizaci. Jde mi o to, aby se na to někdo podíval a případně odchytil blížící se problémy - těsnost, atd. No a pak potřebuju doporučit a vyměnit olej a věci s tím společné. Nejsem mechanik, takže proto se obracím zde na vás. Zadarmo to samozřejmě nechci. Díky. Citovat
ozzy56 Odesláno 28. říjen 2015 Odesláno 28. říjen 2015 (upraveno) ahoj, zaprvé zjisti, kdy se dělaly rozvody, pak výměna olejů a náplní--nebo kontrola (někde stačí kontrola, třeba chladící kapalinu na mrazuvzdornost, brzdovou na obsah vody), zkontrolovat stav oleje v převodech, výměna všech filtrů--(olej,palivo,vzduch),převodový olej jen Total Trans. BV 75W80, motorový 10W40 jakou značku si vybereš... doporučení--začni do nafty přidávat přípravek VIF-zimní Upraveno 28. říjen 2015 uživatelem ozzy56 Citovat
fazole Odesláno 28. říjen 2015 Autor Odesláno 28. říjen 2015 Jedinné, co vím, tak na motoru je napsaná poslední výměna oleje - 12/14, 130 nebo 135 tis. km. Ale není tam typ oleje, ani kdo to dělal. Auto má teď +-140 tis. km. Vím, že se tam někdy loni dávali nový svíčky a věci okolo toho, asi startér nebo co. Rozvody netuším. Dá se to nějak poznat? Vyfotím ten motor, třeba se z toho něco zjistí... Jinak nemám problém zaplatit výměnu všech filtrů, abych měl jistotu. Jen fakt potřebuju někoho, kdo to umí koupit + vyměnit. No a taky zkontrolovat všechny ty trubičky a hadičky okolo motoru, zda jsou ok. No prostě jak jsem psal v prvním příspěvku. Je tu můj první diesel, takže pokud mi hodíš odkaz na to VIF, abych vůbec věděl, co to je. :-) Něco takovýho jsem k tomu asi dostal, ale chci vědět, zda je to to správné. :-) Díky. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. říjen 2015 Odesláno 28. říjen 2015 kazda lepsi benzinka nebo prodejce autodilu to vedehttp://www.bonatrade.cz/vif-super-diesel-aditiv-zimni-500-ml/?gclid=Cj0KEQjw5MGxBRDiuZm2icXX2-sBEiQA619bq4uQt7ixD0bLzkOv8eITPqnce8_Xt87ndiMV0AukmnUaAnOo8P8HAQ olej je jedno jaka tam byla znacka ale doporucoval bych Total Quartz 7000 10W40rozvody by mel mit taky stitek ale je mozne ze jsou jeste puvodni - meni se cca 150-180 tistakze ty by se vymenily urcite Citovat
fazole Odesláno 28. říjen 2015 Autor Odesláno 28. říjen 2015 Aha, no a ty rozvody, to bude asi už dražší věc ne? Na kolik to tak může přijít? Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 28. říjen 2015 Odesláno 28. říjen 2015 rozvodova sada cca 3000 + asi 1500 prace Citovat
fazole Odesláno 28. říjen 2015 Autor Odesláno 28. říjen 2015 Tak jsem zjistil, že v kabině pojistka v pozici 5 není, a když jsem ji tam chtěl dát (30A), tak hned vylítla. Co jsem zjistil, tak je to asi vyhřívání zadního skla + 12V zásuvka (zapalovač) + klakson. V 12V zasuvce jsem nic neměl, co by mohlo zkrat způsobit. Tak mne napadá akorát takové to zařízení (imobilizér), který tam kdysi nekdo dodelával a které prý už dávno nefunguje. Třeba ho někdo napojil na tenhle obvod. Škoda, chtěl jsem v zimě používat vytápěnou podložku na sedačce. :-( Mám k dispozici manuál jen k 106 II. První generace a druhá mají stejné pojistky ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.