Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte,

omlouvám se, ale založím to jako nové téma - potřebuji radu od majitelů Experta...

Pokud si dáte sedadlo řidiče do nejvyšší polohy - nemá náhodou sedačka vůli dopředu/dozadu?

Jsem menšího vzrůstu, proto mám sedadlo nahoře... A sedadlo má vůli cca 3 cm dopředu dozadu... docela to na jízdu vadí, zejména při brždění a akceleraci.

Reklamace Peugeot uznána, dodali nové sedadlo, ale bohužel to dělá také...

Servis to ověřoval u vystavených nových modelů a tam to prý dělá také.

Máte to podobné?

Díky

Odesláno (upraveno)

Já jsem to vyzkoušel na mém Expertu, ale je to bez vůle. Ať mám sedadlo v úplně horní poloze nebo úplně dole, pořád drží pevně bez vůle.

Spíše mám problém s nastavením sedadla a volantu - jsem mírně vyšší výšky (184cm), sedadlo musím mít úplně vzadu. Volant vytažený co nejvíce k řidiči, ale i tak je daleko, bezpečnostní pás je přes rameno v blbé poloze, řadící páka je daleko. A nohama často přišlápnu místo pedálu horní část jejich konstrukce (ty páky nebo tyče, co vedou k nášlapu), což je docela blbé, protože pedál pak nesešlápnu úplně :bojim. A to nemám nijak moc velkou nohu.

Docela ten prostor pro řidiče poddimenzovali - na tak velké auto se tam rozumně vejde tak člověk do výšky cca 170cm :(

Je to jedno z mála mínus bodů, co to auto má (druhé největší mínus je ECO mód, který mě neskutečně vytáčí :grr ).

Upraveno uživatelem honekr
Odesláno

díky.

Přiznávám, já tyto problémy nemám - mám 168 cm  :mrk , takže se mi s tím jezdí pěkně.

Včera jsem přivezl auto ze servisu - když dám sedadlo úplně nahoru, tak je to ok, už se nehýbe (byla vyměněna celá kostra sedačky). Pokud dám sedadlo o kousek níže, už se zase projevuje vůle - zatím menší, cca 1 cm dopředu/dozadu...

Vzhledem k mé postavě mi sedadlo úplně nahoře nevadí, spíše mi to vyhovuje, tak uvidiíme, jak se to projeví po ujetí X tisíc km.

Odesláno

Já mám tedy 192cm a za volant jsem se vešel dobře, pravda, sedačku jsem musel dát až dozadu nadoraz, což mi překvapilo, ale s volantem, pásem, pedály nebo řadičkou jsem neměl problém. Trošku mi ale vadila schránka u stropu, celkem blízko hlavy.

Odesláno

@Charlie 607

Jestli jsi měl schránku u stropu blízko u hlavy, asi jsi měl sedadlo zvednuté vysoko. V té vyšší poloze je vzdálenost volantu a řadicí páky celkem OK, s pásem je to také lepší, ale pak se mi mnohem více projevuje problém s překážením táhel pedálů. Často se mi pak stává, že nedokážu sešlápnout pedál, protože se noha zasekne na jeho táhle.

Ale jinak je to s posazem řidiče celkem v pohodě, sedadlo mám s bederní opěrkou, područkou a vyhříváním a na dlouhých cestách se sedí dobře.

Odesláno

Jo výšku sedadla už nevím, ale mě se sedělo ajelo pohodlně, nic nevadilo, nepřekáželo. Jen mi zarazilo že sedačka už nejde posunout dál - zvyklej ze 607 kde ze sedačky nadoraz vzadu nikam nedošáhnu. A ta schránka, no nepřekážela, ale na muj vkus byla celkem blízko - to zas zvyk z prvního partnera kde bylo nad hlavou spousty místa.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...