pumik Odesláno 14. srpen 2015 Odesláno 14. srpen 2015 Zdravím všechny, mám takovou potíž s neidentifikovatelným zvukem v pravé přední části interiéru 508 (2.0 HDI FAP). Není to žádné klasické drnčení nebo vrzání, ale pisklavý/švitořivý/svištivý zvuk, který se objevuje skoro pravidelně v rychlostech nad 100-120 km/h. Zkoušel jsem: vypnout větráky, klimatizaci, uzavřít průduchy, sklopit zpětná zrcátka funkčnost/neporušenost těsnění dveří najít cizí předměty ve dveřích, pantech, podběhu (větev, či cokoliv) Ten zvuk se zdá být ale v interiéru, nikoliv zvenku. Mezitím se také měnilo ložisko na pravém předním kole, které už bylo na odpis, ale to na tom nic nezměnilo (to sem píšu jen pro pořádek, abych vyloučil zvuk jako pískající ložisko). Zcela vyjímečně se to někde neozve, mám hypotézu, že to souvisí s teplotou (občas se to neprojeví ráno, ale odpoledne skoro vždy). Byl jsem s tím i v servisu, ale zrovna se to napotvoru neprojevilo Celé se mi to podařilo nahrát, i když mizerně. Ve videu cca od 5. sekundy jsem potlačil hluk vozidla ekvalizérem, takže je zřetelněji slyšet. Zakreslil jsem také místo, odkud se to "pocitově" ozývá: Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být? Děkuju za každý tip! Citovat
HonzaZ Odesláno 14. srpen 2015 Odesláno 14. srpen 2015 Ahoj, zkontroluj vnější plastovou krytku na příčce mezi trojúhelníkovým okénkem a oknem pravých předních dveří. Bývá nahoře odchlíplá. Měl jsem tento problém, při vyšších rychlostech byl hvízdavý, svištivý zvuk. Po výměně té krytky je to OK. Nová je více prohnutá a lépe drží. Stojí něco přes 400,- Kč. Citovat
pumik Odesláno 14. srpen 2015 Autor Odesláno 14. srpen 2015 Moc díky za tip! Jdu se na ní hned podívat, zda se to nedá nějak napružit atd., a večer po cestě domů to zkusím pozorovat. Případně ji zkusím vyndat a jet bez toho - pokud tam bude nějaká hluková změna (což bez ní asi určitě bude), tak je to jasné. Dám vědět, zda to mělo vliv. Díky! Citovat
pumik Odesláno 14. srpen 2015 Autor Odesláno 14. srpen 2015 Tak jsem zkontroloval krytku, ale zdá se, že těsní dobře - zkoušel jsem na ni tlačit, posouvat, ale nehne se ani o milimetr, je jako přibitá, ani se nikde neodchlipuje. Foto v příloze. Všiml jsem si jen jednoho rozdílu v umístění těsnění, která jsou na náběžné hraně sloupku (u kořene) - viz foto. V levé části fotky je pravý sloupek. To těsnění tam je jakoby ve stejné úrovni jako plech, kdežto na druhé straně je několik mm pod úrovní plechu. Nezdá se, že by tam ale byla nějaká vůle - přijde mi to tak "od výroby", nijak se to nehýbe. Myslíte, že má smysl to přliepit třeba páskou před jízdou a zkusit, zda to něco změní? Citovat
Laďa Odesláno 14. srpen 2015 Odesláno 14. srpen 2015 To jsou takové zvuky, které se špatně identifikují, takže by se dalo říct, že smysl má každý nápad který moc nestojí. Citovat
mkabat Odesláno 23. březen 2025 Odesláno 23. březen 2025 ahoj, vyresil si to nejak? Mam neco podobneho nalevo:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.