Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,včera jsem přijel z dovolené a dnes jsem zjistil že mám celý spodek motoru od oleje a když jsem dnes jel tak jsem zjistil že mi nezapíná turbo a auto je jak lenochod,myslíte že odešlo ,když jsem koukal zespodu tak není vidět že by olej šel od turba,ale je rozlitý po celé šířce vany,nevíte v čem by mohl být problém.Díky vám

Odesláno (upraveno)

1. Jo zapoměl jsem mám Peugeot 407 2.0 HDI 100KW a co ten olej před 14 dny jsem byl na STK a nikde ani kapička až teď co začlo to turbo.

Turbo tam je cca 3 roky kupované nové najeto na něj cca 50000

Upraveno uživatelem jarda444
Odesláno (upraveno)

Cesta z dovolenky - dlhá trasa - neschladené turbo - :(

A ešte to môže byť len olej z deravého intercoolera...

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno (upraveno)

Tak jsem zkusil napojit na auto diagnostiku a ta mi píše nízký tlak turba a olej se objevil v zadní části motoru po celé šířce

Odesláno

To ne ,ale předtím mi turbo bylo cítit zapínalo okolo 1800 otáček a nyní je auto jak lenochod a je poznat že vůbec nezapne a dnes se určitě podivám jak jsi psal na stav té vrtulky doufám že se tam nějak dostanu je tu to turbo vážně blbě umístěno

Odesláno (upraveno)

Tak jsem se konečně dostal na tu vrtuli turba ( točí se volně a vůle je minimální ) potrubí jsem procházel vizuálně a nikde není vidět netěsnost,tak už nevím čím to může byt.Jinak přijet s autem jsem přijel normálně vše bylo funkční a na druhý den když jsem potřeboval jet tak už to nemělo výkon . Předtím když otáčky vystouply na cca 1800 tak auto krásně vystřelilo jak začalo turbo dávat,ale nyní ať jsou otáčky jakékoliv tak stále nic a auto je rádo že jede prostě tak poloviční výkon   :(  :(  :( 

Prosím co mi ještě porádíte že bych mohl vyskoušet,kde by mohl byt zakopaný pes.DĚKUJI

Odesláno

Zjistil jsem ještě toto jestli by to nemohla byt příčina přikládám foto.

Na druhé fotce jsou dvě klapky kde je vidět ta levá kde si myslím že by mohl být problém je to od vedení  turba tato klapka tam lítá úplně volně na druhé fotce je vidět jak je šnek že zde není už závit který ji ovládá na otevření nebo zavření.Vypadá to že jak turbo začne tlačit tak proud vzuchu tuto klapku uzavře,to je můj odhad protože jak jsem již zmiňoval tak tato klapka je tam úplně volná.

Prosím třeba Strakyho o jeho názor protože je vidět že něco zná.Díky

post-32811-0-01802100-1436789872_thumb.j

post-32811-0-01201400-1436789970_thumb.j

Odesláno

• Zjištěno : turbo vůli nemá a rukou jde točit pěkně ,hadice děravá vizuálně nevypadá, zjištěný olej v hadicích od turba a již výše na přiložených foto ta jedna klapka která tam litá úplně volně, jinak už nevím kde by mohla byt příčina že nejde. :(  :myslim  

Odesláno

Přidám sem dotaz. Pokud to bude zakladateli vlákna vadit, tak to odstraním. Kamarádovi na motoru 1.6hdi 80 kW hučí od 1100 do 1900 otáček turbo. On se mě ptal jak dlouho to turbo ještě vydrží nebo jestli je to už zralé na výměnu. Já bohužel odpověď neznám, tak se ptám tady.

Odesláno

Navrhnu vedení klubu aby koupil věšteckou kouli, myslím že by se vyplatila  :super  :D

Odesláno (upraveno)

Myslíš to vážně straki? Můžu mu to teda říct? Lopatky prý mají menší vůli, ale nikde neškrtají.

Upraveno uživatelem Laďa
Odesláno

No jasne ze muze.

Tyhle otazky miluje kazdy mechanik.

Ja mam odpoved takovou.

Klidne jedte...........ale.....vis co.....kdyz mate penize navic tak preventivne vymenit.

A houk.

Nikdy nemuzes rict klidne jedte.Pak jsou lidi schopni nechat ti zaplatit odtahovku.

Odesláno

Tak jak myslíte že ta klapka může mít taky vliv na nefunkčnost turba a nemáte někdo postup na demontáž toho turba ,protože je fakt na hodně špatným místě umístěno u této verze a nevím jak se na něj pořádně dostat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...