jarmyl Odesláno 21. květen 2015 Odesláno 21. květen 2015 (upraveno) Zdar všichni Včera manželka normál vyjela s 807 od baráku a u křižovatky zmačkla normálně spojku. Pedál zůstal dole, rukou ho zvedla a od té doby zůstal nahoře a nejde sešlápnout ani silou. Maličko propruží, ale tak 1 cm. Kolem pedálu vypadá vše v pořádku. Napadá někoho, co zkontrolovat? Co se tam mohlo Pos..t? Dá se nějak zkontrolovat , jestli to vázne v tom prvním, nebo druhem pístku? Díky Upraveno 21. květen 2015 uživatelem jarmyl Citovat
krtek 2 Odesláno 21. květen 2015 Odesláno 21. květen 2015 (upraveno) zrejme ti vyskocilo spojkove lozisko z pritlacneho taniera je zaistene dratovou poistkou to je ta nestastna tazna spojka tu ti lozisko netlaci pritlacak(klasika) ale naopak taha pri mackani pedalu spojky Upraveno 21. květen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
krtek 2 Odesláno 21. květen 2015 Odesláno 21. květen 2015 http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka/#901.jpg takto to tam ma byt zaistene to lozisko http://picino.rajce.idnes.cz/nastenka/#900.jpg a tu je ten poistny kruzok na lozisku troska to slabsie vidno ale je tam Citovat
jarmyl Odesláno 23. červen 2015 Autor Odesláno 23. červen 2015 Tak jsem to odtah do servisu a byla vyměněna spojková sada. Teď to ovšem při pouštění spojky při rozjezdu vibruje (někdy méně, někdy víc, občas vůbec) Když dám víc plynu, je to lepší. Ptal jsem se na to toho servisáka a bylo mi řečeno, že to asi bude dělat setrvačník ( hlavně, že jsem mu předtim řek ať ho zkontroluje a kdyžtak vymění ) Takže dotaz: projevuje se takhle špatnej setrvák? před výměnou spojky to bylo v pohodě. Žádné cvakání jsem nezaznamenal.. Dík Citovat
krtek 2 Odesláno 23. červen 2015 Odesláno 23. červen 2015 (upraveno) mas na mysli trhavy rozjazd ?spojka luk? po prejdeni par kilometrov sa to nezlepsi?ked sa spojka zahreje a co ti cvaka pedal? Upraveno 23. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
jarmyl Odesláno 23. červen 2015 Autor Odesláno 23. červen 2015 No rozjede se dobře, ale přitom se rozklepe půl auta, je to tak od 1500-2000 ot. jak pustim spojku je klid. Pokud tomu přidám nad 2000 ot. ,tak to nedělá. Když se zahřeje, je to stejný. Značku nevím, musím se zeptat. A pedál, když ho na volnoběh lehce stlačím na začátek záběru, tak klepe znatelně do nohy. Po přidání je to méně. Citovat
krtek 2 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 (upraveno) zalezi co ti tam za set dal ,lacny smejd sa neolati davat ono sa to nezda ale spojka je dost chulostiva vec hlavne rovinatost kotucov(trecich ploch) staci urcita mala odchylka a uz to robi bordel alebo lamela so spatneho materialu alebo spatny pritlacak v tom ze pruziny nezaberaju rovnakou silou nerovnomerne ,ked mackas pedal spojky pri vyp motore ide hladko? alebo v nohe citis nejake jemne pridrhovanie? ide o to ci spojku pomastil hlavne lozisko vidlicku a plechove pruziny pritlacaku tam kde je ten stredovy kruzok fotka vyssie Upraveno 24. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
jarmyl Odesláno 24. červen 2015 Autor Odesláno 24. červen 2015 Nezdá se , že by to nějak drhlo. Ještě se na to odpoledne zaměřím a zkusím. Dá se teda ještě nějak poznat jestli tohle může dělat setrvák, nebo spíš spojka? Je možné, jak tvrdí, že po výměně spojky se zhorší vibrace setrváku? Já myslím že ne. Citovat
krtek 2 Odesláno 24. červen 2015 Odesláno 24. červen 2015 (upraveno) .kamarat mechanik co s tym robi roky a namenil sa spojek neurekom mi vravel ze lamely LuK su tvrde a moc lepia preto ich nedava potom je citlivost spojky nizsia(viac zabera) ale zase lamela vydrzi dlhsie vravel ze luk uz vracal Valeo taktiez a sachs este nie nemam dovod mu neverit, mozes mat tiez lamelu tvrdsiu a tym padom musi zotrvak viac tlmit vylucene to neni od volantu uz toho viac nezistis , vecsinov sa doporucuje pri vymene spojky menit aj zotrvak ,spojka je svina staci aby jej hociktory diel nefungoval spravne a je problem ja menil spojku teraz a tiez sa mi nechcelo brat novy zotrvak ale ma presvedcil ze skor ci neskor olutujem ked to nevymenim ,ono sa to keca ked to neni za jeho love tiez by som vymenil reakcne vzpery motora (tie tycky so silentblokmi) hlavne tu vrchnu tlmia vibracie motora v pozdlznom smere pri rozbiehani a akceleracii tym sa to trochu zlepsi ale uplne neodstrani Upraveno 24. červen 2015 uživatelem krtek 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.