Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Asi těsnění pod hlavou.


Wonders

Recommended Posts

Dobrý den.

Měl bych dotaz ohledně mého Peugeota 106 starší model 1.0 37 kW. Je to už cca půl roku co mi to nehorázně začalo žrát olej cca 1 litr oleje na měsíc a to teď nic moc nenajezdím tak 80 - 100 km měsíčně. Také se mi začalo z ničeho nic hulit z výfuku. Během toho půl roku mi klesla i hladina vody ale jen nepatrně cca 0,1 - 0,15l. A také se dostal olej do vody ale málo jen tak velkej panák za těch půl roku.  Chtěl bych poradit jestli je to to těsnění nebo něco jiného popřípadě jaké jsou možnosti. Já osobně si myslím že mi spíš olej nějak teče do válců a spaluje se že to tak kouří. Hodnota toho to auta už není nějak vysoká a jako auto pro rodinu to už také není. Příští rok zvažuji koupi jiného auta. Letos mě ale čekají ještě dovolené a tak bych byl nerad abych někde zůstal viset. Poraďte prosím jak to dát co nejlépe dohromady za co nejmíň peněz. Popřípadě pokud  by to bylo tak že se nic stát nemůže a jen budu dolejvat olej bude to také fajn. Díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak. Žádná zázračná oprava neexistuje. Buď to dáš pořádně do kupy a nebo se na to vykašleš a budeš se modlit, aby tě to někde nenechalo. Já jsem dělal těsnění na dvou 106. Pokaždé to bylo "prostřelený" v levém spodním kraji (z pohledu na auto). Je to slabé místo, kde je olejový kanál hned vedle vodního. Samo domo se to dá vyměnit do nějakých +-3tis (pokud bude hlava ok a nebude se nechávat kontrolovat a brousit).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsi dělal dvě 106 to bys mi mohl poradit nějakej návod jak na to popřípadě jak by běl vypadat přípravek na zapolohování. Manuálně zručnej jsem tak pokud bych mohl jet podle nějakého podrobnějšího návodu do kupy to dám a co se týče té hlavy mohl bych si jí nechat přebrousit v práci. Jinak to slabé místo jak píšeš už jsem viděl asi to tím je. Mě jen zaráží že mi to žere olej a vodu ne???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...