Přejít na obsah

Phenom

Nováček
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Phenom

  • Datum narození 1.6.1987

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306 Cabrio

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Červenica pri Sabinove
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Phenom's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. Phenom

    Co jste dnes udelali...

    Resty po predeslem majiteli/ch
  2. Phenom

    Co jste dnes udelali...

    Takove to domaci dloubani ...
  3. Phenom

    Diagnostika 306

    OK, tak na Peugeoty jedine Lexia nebo PP2000, ale jakou konkretni verzi pro Peugeot 306 1.6 NFZ evidovanou od 7/97 uz s OBD portem, neco z tech prvotnich verzi nebo ty novejsi umi i starsi rocniky ? Ma nekdo praktickou zkusenost ? Diky
  4. Phenom

    emise

    Dekuju moc za cenne rady, svice byly meneny jako prvni vec, bohuzel za B-Super 4 (moc tem viceelektrodovym svicim ve starsich motorech neverim) protoze skladem B-FR7DC+ nebyly (nedockavost). Muze byt teplotni cidlo vadne i kdyz budik teplotu ukazuje a ventilator se normalne sepne okolo 90 stupnu? Ma to kabelovou verzi zapalovani.
  5. Phenom

    emise

    Je to P306 1.6 8v 65kw (NFZ), ktery neprosel emisema, udajne kvuli chybejicimu katu, ktery byl nahrazen trubkou. Ale urcite tomu bude neco vic, protoze motor ma mirne nepravidelny chod. Ty vyfukove svody nemaji povrchova poskozeni, jen v te vnitrni prepazce byla dira. Na foto co z te prepazky zustalo po vydlabani vs jak by mnela vypadat, bohuzel ty druhe svody, ktere jsou z 1,4 se mi nepodarilo nasadit na stefty, abych zjistil jestli to ma vliv na funkci (zivocichare :D).
  6. Phenom

    emise

    i podle stavu svíček by měla být směs bohatá, proto jsem doufal, že kvuli tomu vyhořely ty svody, ale jak jsi psal to by zpusobila spíše chudá směs. No uvidíme co přinese další rozbor. A ten protokol je skutečně k autu bez katu.
  7. Phenom

    emise

    Lidi nevíte někdo jestli je možné, aby tyhle hodnoty byly naměřeny na autě bez katalyzátoru?
  8. Phenom

    Chyba lambda sondy?

    Tusim spravne, ze auto dlouhodobe jezdilo na bohatou smes, coz melo za nasledek zvysene teploty ve svodech, a vinikem je vadna lambda sonda?
  9. S temi svody vyreseno? KFX i KDX jsou TU3 a maji shodne svody (OEN 034136) , 1.6 8v NFZ je TU5 a kdyz jsem se pokousel nasadit svody z KFX chybeli tomu asi 2-3 mm, 1.6 16v je taky TU5, ale ta ma katalyzator hned pod svody (tedy jinou prirubu) oproti NFZ ktera ma kat pod radici pakou.
  10. Nevite nahodou ludze dobre, jestli se tohle treti brzdove svetlo z 206 CC da rozebrat pomoci tech dvou sroubu/steftu? Diky moc.
  11. Phenom

    206 snížení podvozku

    Samozrejme existuji, dokonce si myslim ze ani v originalu Peugeot nepouziva u RC, 1,1 nebo dieselu stejne torzni tycky. Napr. https://spnewconcept.com/Rear-Swar-Bar-Peugeot-206 19,5mm bezny provoz , na rally 21-22mm a na okruhy potom 23-24mm. Koukni pod auto a pomer je, kdyz uz tam budes koukni mezi tlumic a kolo jestli nahodou nekdo neupravoval dorazy, pripadne jak jsou na tom samotne tlumice.
  12. Phenom

    Disky,kola

    Pokud by jsme vychazeli z rozmeru Challengeru coz jsou originalni disky o rozmeru 6,5" x 17" ET31 tak Tebou zvolena kola : 8" x 17" ET35 pujdou o 23mm blize k podbehu a o 15 mm budou vic vycuhovat 8" x 17" ET20 pujdou o 8mm blize k podbehu ale o 30 mm budou vic vycuhovat Vysoke ET bys snizil podlozkou na miru aby disk nedrhl v podbehu, u nizkeho ET je riziko ze kolo bude vycuhovat zpod blatniku, ale taky je to jen plech, ktery se da pripadne upravit. Pokud mas v TP 17" disk mel bys k nim mit zapsany i pneu, drzel bych se techto rozmeru, kvuli zachovani polomeru kola, aby tachometr neukazoval nesmysly.
  13. Phenom

    Disky,kola

    45% z 215 je 96,75 mm 50% z 205 je 102,5 mm Proc by neslo https://www.youtube.com/watch?v=YlzO4gFIVNI ? 215/45 dokonce i 215/40 se v bezne nazouvaji na 9" disk. Ale jak pise Beda u Tebe bude problem spis kombinace 8" sirokeho disku, vysokeho ET 35 a auta u ktereho diky zadnim podbehum a blatnikum nemas prostor pro tyhle kola. Tady si zadej kola co mas VS kola co chces a uvidis: https://www.willtheyfit.com/
  14. Phenom

    1.6 16v nestartuje

    Tech 15,2 Ohm a 16,2 Ohm jsou odpory namereny na samotnych vstrikovacich. U NFZ-ka jsem nameril stabilnich 11.92V i po nekolika minutach s klickem v zapalovani, proto jsem nabyl dojmu, ze by tomu tak mohlo byt i u NFU coz neni, ale jak pisete u nekterych motoru je tech 12V asi jen velice kratce.
  15. Phenom

    1.6 16v nestartuje

    Odpory v poradku na vstricich namereno 3x 16.2 a 1x 15.2 zadna anomalie. Myslel jsem ze i u NFU-cka pujde na vstriky 12V tak jako u NFZ-tka, ale asi to bude jak pises. Jsem si jisty ze pojistky jsem prochazel jako prvni vec, nicmene se preci jen nasla jedna vypalena c.14 pod volantem, ktera ma jak jsem pozdeji zjistil pod kontrolou Engine fuse box takze vcelku podstatna vzhledem k sve velikosti 10A. S tim imobilizerem je to zajimave protoze pri ponechanem klicku v zapalovani a otevrenych dverich by se mnelo ozvat pipnuti coz se nedeje, ale motor uz zase vrci
×
×
  • Vytvořit...