Přejít na obsah

hondzik9

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

Vše od uživatele hondzik9

  1. Lanovody k ruční brzdě mám vyměněné, ale zkoušet se mi to nechce... Stačí komplikace s řazením, natož si vytvořit problém ještě s ruční brzdou.... Řazení mi zamrzlo ať jsem tam měl jedničku nebo zpátečku. Takže předpokládám, že i kdybych měl vyřazeno, tak to bude stejné.
  2. Tak odpolední zjištění je, že nelze řadit i před nastartováním. Takže jsou potřeba nové táhla řazení.
  3. Myslím si, že řešíme stejný problém. Až pojedu z práce, zkusím řazení bez zapnutého motoru. Nicméně si myslím, že jsou to táhla řazení. Když nebyly tak velké mrazy, šlo mi pohybovat pákou nahoru a dolů. Dnes ve velkém mrazu nešlo nikam. Pokud to budou táhla, tak v mém případě stejně olej budu měnit. Nejspíš si udělám servisní den, vyměním táhla a olej v motoru i převodovce
  4. Díky za info. Olej v převodovce budu stejně dělat, tak bych případně ušetřil alespoň za táhla.
  5. Tak na ulevení spojce při startování mi nepřijde nic špatného. Pokud to budou synchrony, tak pomůže výměna oleje, případně proplach? Nebo to už je větší servisní zásah?
  6. Včera jsem měl zařazenou zpátečku, z té jsem vyřadil do neutrálu, ale nebylo to ideální. Šlo pohybovat 5. a R. Když se auto asi po 15 min. ohřálo, trochu jsem zabral a bylo znát, že to povolilo a už šlo řadit všechno. Dnes jsem měl zařazenou jedničku. Z té jsem vyřadil do N, to šlo dobře. Potom už nešlo zařadit vůbec nic. Po 20 min. motoru v chodu jsem zase přemohl trochou síly páku a uvolnilo se to a šlo řadit vše. Potom už jde řadit úplně normálně. Problém je, když mrzne. Jindy nejde není s řazením problém, nikdy to nešlo ztuha apod. Předchozí mírnější mrazy kolem Vánoc byly v pohodě a nebyl problém. Nastalo to až teď. Zkusím tedy až pojedu z práce se na to zaměřit, jestli to nejde už před nastartováním. Mám za to, že automaticky vždy před nastartování vyřazuji do N a potom bez spojky startuji. Vaculík v nějakém videu říkal, že je to pro auto lepší. Tudíž popsaný problém by měl platit jak pro vypnutý motor, tak i pro nastartovaný. Jen teda nevím, jakou to má souvislost. Dík za vysvětlení.
  7. Ráno jsem čekal 20 min, než to povolí... Mě nejde zařadit vůbec nic. Ale z jedničky jsem vyřadil do neutrálu, což mi přijde divný. Potom s pákou nejde vůbec hnout. Bohužel mám propadlou TK na druhém autě a termín mám 17.1.... Až nebude takový mráz, budu to řešit. V tomhle se to nedá. Na netu si nikdo na Gear 8 nestěžoval, tak nevím. S automechanikem budu stejně řešit objednání táhel řazení, tak s ním zkonzultuji o olej, co si o tom myslí. Díky za Vaše komentáře.
  8. Díky za info. Asi to budu muset vydržet, než se trochu oteplí, než to budu dělat. O auto se starám víc než je nutné , jako o všechna předchozí Musí mi nějaký čas ještě vydržet, ale určitě ho vyměním za něco novějšího a bezpečnějšího, třeba 508 GT první generace. Pokud budu měnit táhla, udělám to komplet. Když už něco na autě řeším, chci to mít pořádně. Výměnu oleje tedy buď nechám na servisu nebo se pokusím najít, kde by pod auto šlo vlézt. S tím druhem oleje je to teda zvláštní... Uvidíme, snad to bude v pohodě.
  9. Zdravím, řeším aktuálně velký problém v těchto mrazech. Jedná se o P307 SW po FL, 1.6 16v 80 kw, manuál. Ráno když přijdu po mrazivé noci do auta, tak s řadící pákou nelze hnout. Případně jen 3. a 4. rychlost. Musím mít třeba 15 min nastartované auto, aby se řazení uvolnilo a bylo možné odjet. Po čem mám primárně jít? Předpokládám vlhkost v táhlech řazení. Může to být i něco jiného? V této souvislosti souvislosti uvažuju i o výměně oleje v převodovce, kdyby to nebyly táhla. Nevím jestli stav a množství předchozí majitelé nějak řešili... Je to reálný udělat doma bez dílenského zvedáku? Zde jsem našel, že do převodovky patří Total transmission BV 75W80. Našel jsem to správně? Manuálně si myslím, že bych výměnu měl zvládnout, jde spíše o přístup, když by bylo auto jen na heveru. Díky za podnětné komentáře.
  10. Díky za info Na allegru jsem na něj koukal, ale jestli je to vyšší cena než obvyklá, tak s tím počkám. Teď je priorita stejně tažné. Zkusím ještě poptat vrakoviště u nás. Ideální by byl set z jednoho auta, kvůli displeji, abych koupil správný Ale jestli odchází všechny displeje, tak je asi lepší vzít jen rádio a displej jako nový aftermarket. Potom je třeba Lexia na nakódování rádia do mého auta, je to tak?
  11. Zdravím, trochu oživím téma. Mám 307 po FL. a začíná pomalu odcházet displej. Uvažoval jsem tedy, že když bude potřeba vyměnit, jestli nevyměnit i rádio. Aktuálně mám k rádiu BT modul, ale nejsem úplně spokojený. Máte zkušenost s RD45 z aliexpresu? Uvažoval jsem, že bych to vyřešil oboje a koupil set rádia včetně displeje. Případně si nechám poradit i jiné varianty, pokud nějaké jsou. Díky
  12. Tak mám auto konečně doma. Přes Vánoce na to neměl nikdo čas. Odešla zapalovací cívka a ŘJ. Motor je naštěstí v pořádku, ikdyž to dělalo šílené zvuky ŘJ nepřerušovala průchod proudu a z toho důvodu vybouchla cívka. Vše vyřešeno a auto zase jezdí. Děkuji všem co se k tomu vyjádřili.
  13. Tak oleje je dost, vypadá to že by to mohla být ta cívka. Uvidíme co řekne servis.
  14. Díky za info. Pokud by to bylo tohle, tak by to byl relativně pozitivní scénář.
  15. Díky, oleje tedy pro jistotu vezmu víc. Normálně vozím právě litr na dolití, ale vždy jsem byl při kontrole mezi ryskami a nebo mne auto upozornilo na kontrolu hladiny. Ale jak jsem psal, nejčastěji dolévám jednou za měsíc a teď jsem toho najezdil i méně než jindy. Tak uvidím zda je motor od oleje a snad nebude přidřený.
  16. Ne, byla tma, byl jsem sám a spěchal jsem do práce. Vzhledem k intervalu v jakém dolévám mi nepřišlo ani jako příčina. Odpoledne to samozřejmě také zkontroluju. Chtěl jsem případně, jestli je někdo z okolí, kdo by na to případně kouknul diagnostikou, až odpoledne projdu auto a zjistím k tomu víc a nesháním někoho až večer.
  17. Zdravím, dnes při cestě do práce jsem předjížděl a během manévru mi vyskočila hláška anti-pollution (system?) fault, rozsvítila se kontrolka motoru a snížil se výkon. Krom sníženého výkonu jsem nepozoroval nic špatně a tak jsem chtěl dojet alespoň do nejbližší vesnice. Následně se rozsvítila hláška oil pressure low a tak jsem doskákal na vedlejší parkoviště. Olej jsem doléval zhruba 14 dní zpátky, tak se snad nezvýšila jeho spotřeba tak extrémně, aby ho bylo málo. Ráno jsem auto nechal tak jak je a šel do práce... Odpoledne případně připojím alespoň na univerzálni diag jestli něco ukáže. Je to tedy P307 1.6 benzín FL Někdo nějaký tip? Ideálně někdo s origo diagnostikou z Pardubic a okolí? Auto mi stojí v Dražkovicích. Díky
  18. Zdravím, prosím o info jaký typ olejového filtru mám koupit. VIN - VF33HNFUC84712390 Nikde se mi nepodařilo dohledat nějaký vyhledávač OEM čísla dílů podle VIN. Na Volvo mi fungoval catcar.info, ale když jsem zkoušel vyhledat pro Peugeot, tak mi to nic nenašlo... Díky
  19. Tenhle člověk působí pod stejným nickem na webu autickar.cz a pár aut tam taky nabízel. Podle diskuze to vypadá na fajn člověka, který sám vlastní zajímavá auta (např. Lexus) Ten inzerát je takový zmatený a taky nevím jak je to myšleno ohledně Španělska. Pokud někoho ten inzerát zaujal, určitě bude stát minimálně za zavolání a zjištění jestli je tedy v ČR. Audi je taktéž focená u stejné zdi a je na českých SPZ.
×
×
  • Vytvořit...