Přejít na obsah

Peter 207

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

Vše od uživatele Peter 207

  1. Dobrý den. Auto kolegy má podobný problém. Peugeot 3008 motor THP 115 kW. Dokud voda nedosáhne teploty 90 stupňů - sledováno diagnostikou, ne na budíku, tak se voda v nádržce drží na rysce. Po zvýšení teploty se hladina zvedá nahoru, probublává a vytéká ven z nádobky. Zkusil jsem ten tester na CO ve vodě, ale test jsem nedokončil, protože mi do toho vlítla voda. Než tam vlítla, byla kontrolní tekutina modrá. Chladící kapalina je kalná -hnědá, ale nezdá se mi, že by tam byl olej. Měrka oleje je čistá, víčko oleje taky. Na volnobehu je víčko na olej lehce přisávané. Prý to i žralo dost olej. Motor je zespoda celý mastný, takže netěsnosti tam jsou. Ale co s tou vodou? Napadá mne hlava ( může tam být prasklina, která se vlivem teploty zvětší a fouká to přes ní) nebo těsnění. Máte někdo zkušenost, co to může být? Děkuji.
  2. Peter 207

    P 207 Těsnění výfuku

    Šrouby i pružiny jsou nové. Vše jsem udělal dle mne správně. A pořád to není OK.
  3. Peter 207

    P 207 Těsnění výfuku

    Právě, když dám těsnící tmel (BOSAL) v kombinaci s tím kroužkem nalevo (na fotce), tak se po čase vydrolí a netěsní to. Teď tam je jen kroužek (na fotce napravo) bez tmelu a taky to není ono. Tak jen jestli něco nedělám špatně. Nebo máte jiný tmel, který funguje?
  4. Ahoj. Mám problém s netěsností výfuku ve spoji pod motorem. Koupil jsem už 2 typy těsnících kroužků, ale ani s jedným to netěsní na 100%. Uměl by mi někdo zjistit, jaký přesně typ mám koupit? VIN VF3WCKFUC33587054 Děkuji.
  5. Zdravím. Koupil jsem jetý zámek z vrakáče. Vyměnil jsem ho, ale nejde zamknout auto a displej pořád hlásí otevřené dveře. Zámek jsem reklamoval, dal jsem jiný ale situace je stejná. Prodejce tvrdí, že zámky před demontáži testuje a jsou OK. Je na montáž nějaký fígl, že mi to nefunguje? Zámek jako takový reaguje na lanka.
  6. Zdravím. Taky mi blbne centrál. P 207 r.v 2006. Když se otevřou dveře řidiče, tak zámek cvaká. Už se mi stalo, že se mi zamklo nastartované auto. Kabely v průchodce u dveří jsem kontroloval. Nenašel jsem žádný s poškozenou izolací. Výše zmiňovaný GES je dle googlu zavřený. Uměl by někdo říct, kde by se dali sehnat ty mikrospínače? Zkusil bych je vyměnit než budu kupovat nový zámek. Děkuji.
  7. Peter 207

    KFU utahovací moment šroubů

    Už jsem našel... Omlouvám se za duplicitní otázku.
  8. Zdravím. Uměl by mi někdo říct, jaký je utahovací moment šroubů hlavního uložení klikové hřídele pro motor KFU? V knize "jak na to" tento moment chybí. Děkuji.
  9. Zdravím. Instaloval jsem RADIO RD45 - kompletní sada s BT, displayem C, USB do P 207. Po troše snahy (konektor pro mikrofon jsem musel přepinovat) vše funguje jak má kromě USB. Kabel pro USB nemá na konci samici ale samce. Na obrázku produktu v inzerátu je samice. Tohle ještě dořeším s prodejcem. Abych to nějak zprovoznil, tak jsem vzal propojku samice-samice, ale i tak se mi USB nehlásí. Propojka je 3.1, tak nevím, jestli to něčemu nevadí. Jednou za čas vyskočí hláška" usb peripheral error". USB je v radiu povolené, samotný USB je naformátovaný jako FAT32, vyzkoušel jsem i malý 3,8GB disk, ale bez úspěchu. Setkal se s tím někdo? Co to způsobuje? Pro úplnost informací přikládám konfiguraci radia i kontrolu BSI. Děkuji.
  10. Peter 207

    Hlava válců 1,4 KFU

    Tak hlásím menší změny. Hlášení o nízkém tlaku oleje na volnoběhu se znovu vrátilo. Změřil jsem to a tlak byl 0.25 bar.I s novým čerpadlem, které jsem mezitím vyměnil. Zkoušel jsem zapínat klimu, nebo odpojit solenoid, nic nepomáhalo. Už jsem měl koupené čidlo s nižím prahem spínání, ale to by problém neodstranilo, pouze zakrylo. Tak jsem sehnal jinou hlavu i s vačkami, dal jsem to tam a vypadá to o dost líp. Tlak oleje po zahřátí je na volnoběhu 0,6-0,7 bar. Tak snad již bude klid a zbývá jen dočistit ten chladící okruh viz posty výše. Jak jsem již psal, je to sice nákladnější cesta, ale alespoň vím, čím to bylo.
  11. Peter 207

    Hlava válců 1,4 KFU

    Po výměně oleje zatím tlak neklesá. Olejové čerpadlo vypadalo v pořádku, zuby bez vrypů. Jak jsem psal, provedu ještě pročištění chladícího okruhu. Pokud to bude v pořádku a voda bude čistá, nebudu to řešit. Pokud bude voda mastná, shodím hlavu a dám ji na kontrolu. Děkuji všem za přínosné odpovědi.
  12. Peter 207

    Hlava válců 1,4 KFU

    Tak, abychom se do toho nezamotali. 1- umí někdo s jistotou říct, jestli je normální, že v těch krajních otvorech byla emulze vody a oleje? Pokud ten otvor nevede do hlavy a bloku, tak to chápu, ze se tam může hromadit emulze spod víka hlavy a tím pádem o nic nejde. V opačném připadě by to zřejmě problém byl. Na blok jsem se ptal, jestli je tohle vůbec možné a jestli se s tím někdo setkal. Že to nebyla hlava ale blok. Taky je možné, že proplach chladicího okruhu jsem neodmastil dokonale. Tohle ještě propláchnu a budu sledovat.
  13. Peter 207

    Hlava válců 1,4 KFU

    Těsnění pod hlavou bylo REINZ. Když jsem měnil to těsnění pred rokem, tak musely vačky ven a viděl jsem v uložení vaček jemné škrábance. Na víku hlavy byla vrstva napáleného bordelu. Zřejmě přetahované výměny oleje. Tenkrát jsem takové překvápko nečekal. Nebylo kde nechat auto rozdělané pár dní. Tak jsem to složil zpátky, tak jak to bylo s tím, až se to zhorší, takto budu řešit. Ten čas nastal nyní, protože minulý týden vyskakovala hláška o nízkém tlaku na oleje na volnoběhu. Tak jsem při výměně oleje odmontoval solenoid na hlavě - čisto. Sundal jsem vanu- čisto. Rozebral jsem ol. čerpadlo- taky celkem OK,tam jsem vypláchnul ze sítka trochu bordelu. Tak mi zbývají jen ty vačky. A když se to takhle sešlo, tak proto řešim novou hlavu. Jen si nejsem jistý tim blokem, když se mi pořád míchá voda s olejem.
  14. Zdravím vespolek. Při výměně oleje jsem zjistil několik problémů. Vím, že je nejlehčí odvézt auto do servisu, ale co můžu, dělám na autě sám. Zaprvé mě to baví, zadruhé tomu chci rozumět. Holt někdy je tato cesta dražší. Tak k těm problémům. 1- pod víčkem oleje byla emulze. Tohle přisuzuji krátkým trasám. Po sundání krytu hlavy válců, abych odstranil všechnu emulzi jsem v krajních otvorech našel smíchanou vodu s olejem. Tohle asi normální nebude co? Vede ten otvor do bloku motoru? 2 - v expanzní nádržce je mastnota. Voda se moc nestrácí. Za půl roku jsem dolíval cca 3 deci. Motor se nepřehřívá, topí. Auto jezdí jen po městě jako druhé v rodině, proto jsem to moc neřešil. Mastnota by ukazovala na vadné těsnění pod hlavou. Těsnění jsem měnil cca před rokem, ze 2 důvodů: 1- olej ve vodě 2- únik oleje z předního levého rohu ze spoje hlava- blok. Strana spolujezdce. Dočetl jsem se, že příčina je vadné těsnění pod hlavou. Tak jsem se do toho pustil. Po výměně těsnění pod hlavou (taky rozvody, pumpa, gufera na vačkách) byl chvíli klid. Nyní jsou oba problémy zpátky. Při výměně jsem nedával hlavu na srovnání, neboť jsem ji proměřoval a byla rovná. Vim, ze přes net se moc diagnostikovat nedá. Nicméně, pokud to tedy nebyla moje chyba při montáži, vychází mi z toho buď prasklá hlava, nebo prasklý blok. Uměl by někdo z vás, kdo se v těchto motorech říct, jestli je možné, žeby to byl blok? Mám v plánu koupit novou hlavu z důvodu č. 3 a to přidřené vačky. Tak jestli mám shánět jen hlavu, nebo komplet motor. Děkuji všem, co to dočetli až sem.
  15. Ahoj. Mám problém s rádiem RD4 v peugeotu 207. Namontoval jsem Xcarlink a nechal nakodovat rádio. Zhruba po roce provozu bez jakéhokoliv zásahu nešlo přehrávat hudbu z měniče. Xcarlink jsem odpojil a zapojil a zase to fungovalo. Ale jenom 2 dny. Odpojení a zapojení nepomohlo. Diagnostikou jsem odinstaloval a pak zpátky nainstaloval měnič. Na třetí pokus se na displayi měnič zobrazuji, nicméně zvuk není žádný. Jenom pravidelné praskání. Ještě mi k tomu přestalo fungovat rádio. Stanice to vyhledává, ale nic nenajde. Ani to při vyhledávání nešumí. Jediné, co ještě funguje správně je CD. Nesetkal se někdo s tímto problémem? Je možné, že jsem něco zmvil diagnostikou? Veškeré úkony s diagnostikou jsem prováděl při běžícím motoru, aby mi rádio nepadalo do úsporného modu. Děkuji za každou přínosnou radu. Peter.
  16. Peter 207

    Zapnuti aux

    Dobrý den. Nechci zakládat nové vlákno, tak se s dovolením přifařím. Je tady někdo v okolí Mladé Boleslavi, kdo umí odkodovat rádio RD4 v P 207 - povolit měnič? Koupil jsem Xcarlink a bez diagnostiky, kterou nemám to nejde. Děkuji.
  17. Peter 207

    problem so startovanim

    Ahoj. Auto je z Itálie, tak nemám šajnu, jestli bylo nebo ne. Bez diagnostiky se zřejmě nepohnu. Není tady někdo z Prahy s diagnostikou, kdo by se na to mohl přijít podívat? Samozřejmě, nechci to zadarmo.
  18. Peter 207

    problem so startovanim

    Zdravím vespolek. Manželka má Peugeot 207 1,4 65 kW / 2006. Včera, když dojížděla před panelák, všimla si, že vyletela ručička teploty motoru nahoru a rozsvítila se kontrolka přehřátí. Pára z pod kapoty nebyla, voda v nádržce je na minime, tak si nemyslím, že by to uvařila. Tedy doufám. Trochu ke stavu auta: Od Listopadu jsem pozoroval, že se motor neohřívá na provozní teplotu. Usoudil jsem, že je vadný termostat. Nechal jsem to přes zimu tak, že se na to podívám, až se oteplí. Nicméně včera, jak dojela, a jak se rozsvítila kontrolka, motor zhasnul a teď nejde nastartovat. Pokud to startuji teď, motor je samozřejmě studený, ale ručička ukazuje 90 stupňů. A i když je motor studený, rozběhne se ventilátor chlazení. Na diagnostice jsem nebyl, stojím před panelákem. Je možné, že by bylo vadné čidlo teploty chl kapaliny a tím to zablokovalo startování? Měl jsem podezření na slabou baterku, tím by se mohl rozpárovat imobilizér, tak jsem ji vyměnil za mojí se stejným výsledkem. Je možné bez diagnostiky spárovat imobilizér s autem? Jo a ještě, když otevřu dveře, tak bliká kontrolka dobíjení. Indikuje to snad slabou baterku, ale octavia 1 benzín na tuto baterku funguje bez problémů. Uměl by mi někdo poradit? Děkuji všem za jakoukoli radu. Peter
  19. Peter 207

    Diagnostika lexia

    Zdravím vespolek. Máte někdo zkušenosti s prodejcem diagnostikavozu.cz? je tato diagnostika originální? Má jí někdo z vás? http://diagnostikavozu.cz/nakladni-vozidla-autobusy/diagnostika-citroen-peugeot-lexia3-pp2000-verze-2012-366.html Děkuji všem za přínosné příspěvky.
×
×
  • Vytvořit...