Přejít na obsah

cigi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

O uživateli cigi

  • Datum narození 8. květen

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2012

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Slaný
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

cigi's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

3

Popularita

  1. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    Po třetí a naposled - na doporučení automechanika jsem šel do servisu, kde se prý zabývají profesionálně servisem klimatizací, to zanmená, že mají na to vybavení - a to měli. Jako laik jsem nemohl tušit, že to není to pravé a když mi technik vysvětluje, že podle legislativy se už nějaké plnivo nesmí používat a nahrazuje se jiným, jak jsem mu měl, jako laik oponovat - když po akci všechno fungovalo? Problém nastal po roce, kdy se to tvářilo, že je klima prázdná. Kontrolním odfouknutím, jsem zjistil, že prázdná není a než jsem se dostal na hever, abych proměřil cívku, tak jsem se začal zajímat o princip. Diagnostika, která mi byla doporučena jako originální, nakonec originální nebyla i když onen servis tvrdil, že je. Tam jsem zjistil ty nesmyslné údaje, ale hlavně při výměně snímače tlaku za nový (půjčený) se nic nezměnilo (tím jsem si ověřil, že snímač nemusí být spínač - jak někteří z vás informovali). Diagnostika ale hlásila přerušený obvod - ovšem nebyla specifikace, zda jde o obvod signální, nebo obvod cívky. Když jsem cívku proměřil, bylo jasno a pak to šlo lehce. Všechno to popisuji, ne proto abych vypadal jako blb před chytrými, co jen popisovali, co jsem udělal špatně, ale žádnou konkrétní informaci nedali, ale pro ty co je to potká, jak se taková závada může projevovat a také, že ne všechno, co vám kdo nakuká (z pozice profíka) je pravda. A nakonec autorizovaný servis je možná jistota, ale za neskutečné peníze. Tím bych to s dovolením uzavřel. Děkuji všem co radou pomohli.
  2. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    Problém byl nakonec ve spálené cívce kompresoru. Co se týče množství, hodnotu 425 jsem vyčetl z fóra - nikde na autě, ani v dokumentaci jsem hodnotu nenašel. Servis, co se tvářil jako profi tam dal množství od oka a ještě neco jiného (proto o problému diskutuji tady - jak mám vědět, že další servis je ten hodný). Pokud mají u Peugeotu hodnotu na samolepce, tak ji tam už nemám - asi. Výsledkem mého bádání je, že čidlo tlaku nefunguje principem spínače - poučné pro někoho, kdo bude mít podobný problém. Při výměně cívky byl vyměněn i kontaminovaný olej a množství náplně se naladilo podle teploty trubek - cca 440 g. Tím můj problém s klimou skončil. PS: pro rady typu dát auto do autorizovaného servisu není potřeba tohle fórum. 900,-/hod, pro jistotu vyměníme vše, abychom mohli dát záruku a tím pomalu dvojnásobíme cenu ojetiny, tak na to nemám. Osobní zkušenost (soused) nové auto v záruce - servis jenom autorizovaný a totálně zalepený motor špatnou výměnou oleje. Než to odborník potvrdil, servis zametl stopy hodil to na palivo (ani přes zástupce značky už nešlo nic dokázat) a škodu 30 tis. platil ze svého - v záruce, v autorizovaném servisu.
  3. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    Původní dotaz zněl jinak - jaký je princip tlakového spínače u mne a kde najdu snímač teploty interiéru. Rady, že tlakový spínač sepne nepotřebuji - mám v tom nějaké vzdělání. Jde mne o to, jestli není na principu měření konkrétní hodnoty tlaku a kdyžtak jaký princip - piezo, nebo jiný typ snímače. Co vím tak výstup jde pravděpodobně v datech do řj. Když se spínač odpojí, řj hlásí poruchu. Jaké jsou ohmické hodnoty na pinech - pokud to systém dovolí měřit? Zítra jdu na diagnostiku, tak budu moudřejší. Když už něco technického řeším, zajímají mne technické detaily (jsem technik a zajímá mne proč věci nefungují a když fungují, tak jak fungují). Čekal jsem někoho od fochu, kdo mne podá informaci. Rozhodně nehodlám něco řešit v garáži. Náplně tam má být 425 g, mám tam cca 460, ale klima funguje i s 510g podle zkušeností z jiného fóra. Citlivé to na +- 40g nebude.
  4. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    Stačí číst: náplń už mám novou, správnou. Servis mi byl doporučen jako laikovi, který nevěděl kam s tím - jinak s nimi nic společného nemám.
  5. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    Pravděpodobně ten, co to plnil byl asi původně kuchař a střelil tam množství od oka. Firma má autodopravu a přikoupili si plničku. Kdyby věděl, co dělá, nedal by tam, co tam nepatří. prodejce dílů na chladící systémy tvrdí, že kompresor pro 134 může se 1234 udělat nepřiměřeně vysoký tlak a něco oddělat. V té době jsem věřil, že se běžně nahrazuje 134 (která je prý už zakázaná) novou 1234. Spléhal jsem na to, že vybavená firma, co to oficiálně nabízí je odborně na úrovni. Teď jim bez papíru nic nedokážu, ale vnitřně mne zajímá, zda chyba nastala běžným používáním, nebo jejich zásahem.
  6. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    Tlak byl při vypnutém motoru. Jiný ani nešlo naměřit, když neběžel kompresor.
  7. cigi

    Klima - nespíná kompresor

    308sw r.v. 2012 1,6 hdi 68 kW, motor 9HP. Diagnostika (ne originál) nenašla žádné chyby, live data: teplota interieru řidiče a spolujezdce (data 1 a 2) 6165 st. Tlačítko A/C neaktivní, tlačítko Auto neaktivní. Obě tlačítka ale reagují. Zkusím origo diag. dík.
  8. Dobrý den, po roce od naplnění přestala spínat klima. Před rokem byl únik po 8 letech a servis mi naplnil klimu R1234 (prý se už jiné nepoužívá). Rok to běhalo a letos v červenci opět nespíná. Po měření tlaku byla naměřena hodnota 11 barů (má být 5,5). Podle barev čepiček je kompresor určen pro R132). Snímač tlaku - 9635027380 (žlutý plast - ten nejdražší) ukazuje mezi piny 2 a 3 41,5 kohmů (pořád stejně i při upouštění tlaku na 0). Žádný pin memá spojení se zemí ani po nastartování není nikde napětí (max nějaké mV). Jak funguje tento snímač ? Dává proměnlivou hodnotu podle tlaku, nebo spíná natvrdo ? Podle prodejců je na 12 V, co by ukazovalo druhou možnost. To by ale mělo být na na některém pinu napětí, nebo zem. Dále jsem nenašel snímač teploty vzduchu interiéru. Diagnostika dává info 6165 st Celzia. Je to NTC a může být špatný. Při 20 st má mít 3,4 kohmu a zkusil bych jej nahradit odporem 2 kohmy, abych nasimuloval 30 stupňů. Co jěště může bránit sepnutí klimy? Je čerstvě naplněna R134a cca 460 g. Kde se nachází snímač teploty? Rozebral jsem střed palubky a všechno před spolujezdcem. Díky za info a rady.
×
×
  • Vytvořit...