Přejít na obsah

Gladstone

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2009

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Mělník
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

672 zobrazení profilu

Gladstone's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. Ahoj, před pár dny mě na mém Peugeotovi 308 1.6VTi rok 2009 překvapila tato hláška "Engine fault: Repair needed", viz fotka v příloze. Napojil jsem ho na diagnostiku, která mi vyplivla toto, viz fotka. Chtěl bych se zeptat, zdali někdo neví co to je? Případně kolik si mám připravit za opravu, nebo je to nějaká banalita, kterou si vyřeším sám? Díky za odpovědi.
  2. Gladstone

    Rádio 2Din Android

    Zdravím, ohledně kabelů na anténu, jeden je pro FM příjem a jeden je pro AM příjem, teď si nevzpomenu, který už je který, každopádně ale dnes už se AM téměř nepoužívá, takže stačí zapojit jen jeden. A co se týče celkově rádia, tak bohužel kvalitu signálu ani RDS jsem nevyřešil. Kvalita signálu stála, jak to slušně říct, za houby, i když jsem si ještě přikoupil redukci pro obě antény s aktivním zesilovačem. Navíc jsem na tom rádiu nezprovoznil ani ty přední parkovací senzory, ty mi s ním fungovaly jen se zařazenou zpátečkou, což je mi při parkování po předu k ničemu a ani pípání senzorů mi nešlo skrze repro, ale jen skrze tu malou krabičku co byla k tomu rádiu (při originálním rádiu mi tón zněl prostorově z repráků podle vzdálenosti a polohy překážky). Rádio bylo navíc hrozně pomalé, trvalo já nevím, 20 vteřin, než naběhlo a mělo docela špatné pozorovací úhly. A nezprovoznil jsem ani některá tlačítka pod volantem, jako například váleček pro přepínání mezi stanicemi. Nakonec jsem se celého slavného Android rádia zbvil, prodal ho a koupil si místo něj originální RD45 rádio s Bluetooth pro připojení mobilu, k tomu mi přišel i originální mikrofon pro handsfree a dokonce i USB, což byly věci kvůli kterým jsem to rádio původně chtěl. Parkovací kameru holt oželím.
  3. Gladstone

    Rádio 2Din Android

    Zpráva poslána. Děkuji moc.
  4. Gladstone

    Rádio 2Din Android

    Ahoj, koupil jsem si toto Android rádio https://www.aliexpress.com/item/32887201173.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.26d94c4dXjcw4r . Také mám problém s parkovacími senzory vepředu, Když zařadím zpátečku, tak mi senzory pípají pouze vzadu, ale jen z krabičky CAN-Bus, s originálním rádiem mi zvuk šel ze zadních repro a při použití předních senzorů mi pípali přední repro, nyní nepípá nic. Vyřešil někdo tento problém? Na druhou věc, na kterou bych se chtěl zeptat, je, že v origo rádiu jsem měl zapojené dva anténní kabely (bílý a šedý), do tohoto rádia lze zapojit jen jeden, je to nějaký problém? Signál rádia mi funguje, jen RDS mi nejde. K čemu tam jsou ty dva kabely? Na několika videích na YT jsem viděl, že se na displeji zobrazují i informace například o otevřených dveřích nebo info o klimatizaci, je na toto potřeba nějaký adaptér nebo to jde povolit a diagnostice? A za poslední, dokoupil jsem si k rádiu i couvací kameru, existuje nějaký návod, jak vše propojit aby fungovala, s ní si nějak nevím rady. Díky.
  5. Ano myslím nynější, tedy řada Fabia III. Jasně, já nemyslel jen Hill assist, spíše jsem myslel dotaz všeobecně, jestli jde do auta doprogramovat něco z funkcí, za které se třeba muselo připlácet a tak. Ono jde právě o to, že u pracovního auta (Fabia III) jsem si nyní nechal přes diagnostiku povolit právě hill assist, osvěcování zatáček mlhovkami a další funkce, za které se normálně musí připlácet jako za prémiovou výbavu. Tak mě napadlo, jestli by něco podobného nešlo udělat i u mého soukromého Peugeota.
  6. No tam jde o to, že třeba zrovna ten Hill assist je u Škodovek jen v doplňkové výbavě a defaultně je vypnutý a dá se zapnout právě skrze diagnostiku. Už jsem mu napsal, děkuji .
  7. Ahoj, moc se v tom nevyznám a proto se ptám zde. Mám Peugeota 308 1.6 VTI rok výroby 2009 a potřeboval bych se zeptat, jestli je nějaká možnost přes diagnostiku nastavit (doprogramovat) nějaké funkce navíc, stejně jako u nynějších škodovek (např. zapnutí Hill assist apod.). Je mi jasné, že toho asi moc nastavit nepůjde jelikož je to už starší auto, ale radši se ptám. Díky
  8. Díky moc za rady. Nakonec jsem vše vyřešil naprostou náhodou sám. Při náhodné prohlídce motoru, když jsem dolíval vodu do ostřikovačů jsem objevil, že byla úplně vypadlá hadička vedoucí pravděpodobně od chladiče do olejové nádrže. Po jejím nacvaknutí zpět na místo je už vše v pořádku. Takže toto téma se může uzavřít, případně odstranit.
  9. Ahoj, před pár měsíci jsem měl na opravě svou 308 r.v. 2009, vyměňovali mi zanesený radiátor, protože mi špatně fungovalo topení. Od té doby je dle mého děsně hlučný ventilátor chladiče, jako by pořád běžel naplno, v autě to tolik slyšet není, ale zvenčí je to docela hlučné. A navíc mi to začalo dělat to, že větrák běží ještě cca 5 minut po vypnutí motoru a to i pokud jen nastartuji a hned to chcípnu. Dříve, než jsem měl auto v opravě to nedělalo. Je tohle normální? Díky.
×
×
  • Vytvořit...