Přejít na obsah

JVP

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

Vše od uživatele JVP

  1. Děkuju za mnoho zkušeností. Ty tvrdší silentbloky tam mám už cca od 10tkm. Tím se eliminovaly vibrace při brzdění. Ty plecháče zkusím. Porucha na řízení mě napadla taky, ale na druhou stranu se mi už poněkud příčí ten náklad za komplet nový řízení. Nemáte někdo svůj nebo známej servis v Pze a okolí, kde je znalý mechanik, který by to zkoukl? S autorizáky nemám zrovna dobrou zkušenost. Díky
  2. Kola originál 16" na originál hliníkách.
  3. Ano, řeším to střídavě již delší dobu. Vždy podle toho, jak moc se to ozve a tím pádem, jak mě to aktuálně *neumím psát slušně*. Pro info je to výroba 2016, motor 1.6 blueHdi s Aisin 6 stupňovým automatem, najeto 150tkm většinou město (denní služebka) a tak 20% dálnice. Nemyslím, že by rychlosti kolem 130 byly nějak extrémní. Je mi jasný, že když se něco točí a je to nějak nevyvážený, pak to musí vibrovat. Akorát jsem to už zkoušel všelijak vyvažovat a nikdy jsem se toho nezbavil. Docela velký vliv mají použité pneu. Originál Micheliny klepaly intenzivně, teď mám na léto Nokiany a ty jsou snesitelné. Ta samá značka na zimu docela klepe. Na druhou stranu si říkám, že značka pneu by neměla mít na stabilitu kola tak významný vliv. Prostě to má být v rámci dané tolerance seříditelné do klidu. Alespoň jsem se s tímto u docela dlouhé řady aut, co jsem v životě provozoval, nesetkal. Jelikož se to tady před časem řešilo a nezávisle na tom jsem se s tímto setkal u svého známého, který též tápe v řešení, tak jsem tedy téma oživil a položil otázku - stále trvá - jestli někdo nezná řešení, jak tento bug řešit. Za každý návrh řešení budu rád. Jinak to jezdí dobře.
  4. Kolegové. Není tajemstvím, že se tady již drahně let řeší téma vibrací na přední nápravě u 5008. I já jsem tímto "tématem" postižen a jelikož je nás takových více, chtěl bych se dobrat toho, zda již někdo našel nějaké osvědčené a trvalé řešení. Vibrace na přední nápravě se u P5008 objevují dvojího druhu: a) vibrace při brzdění z vyšších rychlostí, kdy se při cca 110km/h rozvibruje řízení a při dalším zpomalení toto pomine. Vcelku osvědčenou a standardní metodou odstranění je instalace nových silentbloků na nápravě. Toto řešení pomáhá (i já jsem si tím prošel) a proto bych se jím dále nezaobíral. b) vibrace při vyšších rychlostech, kdy při cca 130km/h tachometrových začne vibrovat volant a s vyšší rychlostí se vibrace obvykle zvyšují. Intenzita vibrací závisí (samozřejmě při dobře vyvážených kolech) na použitýh pneumatikách, povrchu silnice (dálnice), rychlosti a též, zda je jízda rovná, nebo se zatáčí. Každopádně jsem si s tím poměrně dost hrál, zkoušel postupně různé pneu, postupně nové brzdy (kotouče, destičky), různé vyvážení. Přesto se mi nepodařilo za skoro 150tkm proběhu auta tyto otravné vibrace odstranit. Jelikož se jedná o docela rozšířenou "vlastnost" tohoto typu, zajímalo by mne, jak píšu výše, zda někdo došel k nějakému opravdu fungujícímu řešení. Případně, pokud ano, zda by doporučil, kde si nechat tuto otravnou závadu odstranit.
  5. Má někdo, prosím, seznam doporučených servisních úkonů vč. výměny dílů dle ujetých km, případně stáří vozu? Nejde mi jen o úkony z servisní knížky typu výměna filtrů a oleje, ale i kdy se mají měnit i jiné díly, jako např. stabilizační tyčky podvozku, čepy, silentbloky, olej v servu, doplnit aditivum do dpf a pod. Je mi jasné, že zejména při jejich poškození provozem, ale mají i základní předepsané termíny. Díky.
  6. JVP

    Demontáž předních sedadel

    Díky za info. O "nové" staré sedačce už jsem taky uvažoval, akorát se obávám, aybch nekoupil nějakou s nefunkčním aibagem a vyhříváním.
  7. JVP

    Demontáž předních sedadel

    Jojo, to vím. Ale mě šlo spíše o demontáž čalounění ze sedadla, abych se dostal k vnitřnímu mechanismu a zkusil vykoumat, proč se mi za jízdy uvolňuje opěradlo a lupe v něm, případně ještě vykoumal, jak to opravit.
  8. JVP

    Demontáž předních sedadel

    Zdravím, dopátral jste se, prosím, nějakých informací na toto téma? Řeším to samé a nemohu zatím nic rozumného najít. Díky.
  9. JVP

    Navigace - aktualizace

    Mohl bych také poprosit o aktualizaci? Win nav +. Díky.
  10. Nojo, to mě taky samozřejmě napadlo, ale afteramarket se nedělá, nová mimo autorizák, kde to bude stát nesmysl, není na trhu a do staré se mi moc nechce, aby to nedělalo to samé. Spíš, jestli nemá někdo zkušenost s opravou?
  11. Asi po 100 tis km se mi začala viklat řidičova sedačka nebo spíše opěradlo. Při rozjezdu v tom lupne a sedačka lehce poskočí, při brzdění zase, ale opačným směrem. Sedačka jako takovýá je připevněna pevně, bude to někde v mechanismu v opěradle. Má někdo, prosím, zkušenost s řešením?
  12. JVP

    špatný signál rádia Peugeot 5008

    Ten zesilovač je zjevně napájený po tom signálovém koaxu. Tj. to, že odpojíš kabel a nic se neděje, může mít dvě až tři příčiny: a) přerušený nebo poškozený kabel b) vadný zesilovač c) vadnou anténu Osobně bych začal tím nejjednodušším - kabelem. Vytáhni kabel ze zesilovač, odmontuj kabel zemnění a celý svazek vytáhni ze dveří a popotáhni po něm gumovou průchodku, abys mohl k místu, kde je kabel normálně v průchodce a kde je taky nejvíc namáhaný. Tam začni hledat. Pokud to nenajdeš hned, tak vytáhni rádio a kabel si procinkej měřákem. A pak se modli, aby to bylo na nějakém přístupném místě.
  13. JVP

    špatný signál rádia Peugeot 5008

    A není ono to tak, že pro každou anténu je jeden zesilovač, takže jeden je ve dveřích a druhý ve střeše? Koukni do těch dveří. Každopádně se na tom kabelu blbě hledá,kde je trhlý. Musíš ho vyndat že zesilovače a vytáhnout a stáhnout po něm tu gumovou průchodku, abys odhalil místo zlomu a měl vůbec kousek místa pro naletování prodloužení.
  14. JVP

    špatný signál rádia Peugeot 5008

    Ale já mám 5008 a má ten zesilovač ve dveřích. Na rozdíl od 3008, která ho má v horním profilu nad oknem, tak 5008 ho má v spodní části pod oknem. Instalace průchodky je stejná.
  15. JVP

    špatný signál rádia Peugeot 5008

    Problém vyřešen. Příčina stejná, jako měl skrivan 13. Soudruzi ve Francii ušetřili 2cm kabelu a ten, jak byl krátký, tak se postupně otevíráním pátých dveří přetrhl. Je nutno sundat tapec z pátých dveří, kabel (koax)vypojit ze zesilovače , odpojit zemnění, celý svazek vytáhnout ze dveří, sejmout průchodku do střechy, kabely nastavit, nebát se napojit i koax obyčejnou licnou - na funkci rostlináře ten kousek nemá vliv. Pak to celé zase dát dohromady a hotovo. Bratru hoďka a půl práce.
  16. JVP

    špatný signál rádia Peugeot 5008

    Ahoj, také se mi to objevilo u 5008. Rádio hraje v podstatě dobře, ale při slabším signálu každých pár vteřin rádio několikrát zaprská. Máte někdo toto již pořešené? Dík
  17. JVP

    Doporučení servisu - Praha a okolí

    Nojo, ale to by se projevilo při vyvažování kol na ose, nebo ne?
  18. JVP

    Doporučení servisu - Praha a okolí

    Jestliže jsou vibrace běžná věc, čekal bych, že bude již vychytané nějaké řešení, zejména pokud je tento model již tak dlouho v provozu. Každopádně v mém případě mi v záruce vyměnili silent bloky a kotouče, což eliminovalo vibrace při brždění ve vysoké rychlosti. Dále jsem si nechal vyvážit kola přímo na osách, což by mělo eliminovat vibraci z nevyváženosti kol, jelikož mám EAT6, tak vibrování dvouhmoty nehrozí. Přesto od 130 do 150km-h se vibrace objevují pravidelně. Jejich intenzita též dost závisí na povrchu vozovky a přijde mi, že někdy přicházejí v určitých vlnách, jako po sinusovce. Osobně si myslím, že patrně na vině bude špatné zatlumení řízení. Má někdo z přítomných praktickou zkušenost s úplným odtsraněním vibrací, nebo to prostě nemá řešení?
  19. Prosím, nemáte někdo tip na opravdu dobrý servis, který má zkušenosti s vychytáním zdroje vibrací v řízení na 5008? Reklamovalo se v autorizáku, byly vyměněny silent bloky a kotouče, vyvažovalo se i na ose, ale přesto do řízení při rychlosti nad 130km/h lezou různé vibrace.
  20. JVP

    Servis - doporučení

    Ano, nestandardního. Tedy vychytat Šotka, který se mi v autě pohybuje a který se nevejde do tabulkového opravárenství v autorizáku. Asi je něco nedobře v EAT 6. Každopádně díky za tip.
  21. Doporučil by mi někdo dobrý servis v Pze a okolí, kde jsou opravdu dobří odborníci a tupě neopravují jen podle předepsaných postupů výrobce? Díky
  22. JVP

    Hluk a vibrace BlueHDI 1,6 EAT6

    Se zataženou ručkou jsem nezkoušel. Když tam dám N, vibrace a hluk přestanou a otáčky se ustálí na 800, úplně stejně, jako když zastavím na rovině nebo z kopce a přimáčknu brzdu (převodovka odřadí na neutrál). Když zastavím do kopce s D režimem, tak převodovka neodřadí, ale zůstane pořád v "zátahu", otáčky jsou kousíček pod 800 a je patrný hluk a vibrace. Je mi vcelku jasné, v jakých režimech se to děje, akorát u studeného motoru je režim, kdy je měnič v zátahu otáčkově posazen na 800 a okamžik, kdy odřadí pak lehce nad 800 a v tomto spektru otáček motor jen přede. Když se to ohřeje, tak oba tyto režimy klesnou o pár desítek otáček pod, respektive na 800 a pak se to u režimu v zátahu projevuje zmíněnými vibracemi a hlukem.
  23. JVP

    Hluk a vibrace BlueHDI 1,6 EAT6

    Plnohodnotný automat EAT 6 od Aisin
  24. JVP

    Hluk a vibrace BlueHDI 1,6 EAT6

    Cvičně jsem obeslal pár servisů a tvrdí mi, že je to normální. Tak nevím. Když je aktivní start/stop, tak to přesně v ten moment, kdy by to začlo vrčet, chcípne a je klid :-)
  25. Mám zánovní P5008 1,6 BlueHDI s automatem EAT6 - najeto cca 4000km. V poslední době jsem si povšiml tohoto projevu:Když je deaktivovám star/stop systém (buď díky nízkým teplotám, nebo manuálně), mám převodovku v režimu D a zastavím vůz (např. na semaforech) tak: 1. pokud je motor ještě neprohřátý, tak se po zastavení otáčky drží na 800 a po úplném zastavení vozu převodovka patrně "odřadí" na neutrál, otáčky lehce vzrostou (ručka otáčkoměru nadskočí kousek nad 800). Při tom je motor krásně klidný a tichý, zejména pak po odřazení. 2. v okamžiku, když se motor ohřeje, tak se otáčky v klidu sníží, tj. po zastavení jsou kousek pod 800. Zároveň při zastavení znatelně naroste hluk motoru (převodovky) a vibrace a je cítit, že je převodovka stále v záběru. Někdy se po pár vteřinách otáčky samy zvednou na 800, převodovka odřadí na neutrál a motor se uklidní, někdy tomu napomůže prudší zamáčknutí brzdy. Při zastavení do kopce k tomu ale nedochází a převodovka je stále v záběru do dalšího rozjezdu. Podobně, nebo spíše stejně, tj. zvýšená hlučnost a vibrace se auto projevuje, pokud pomalu jedu na volnoběh např. při pojíždění na parkovišti. Ten hluk mě evokuje nejakou vibrující součást motoru nebo na motoru, případně něco v převodovce. Co mne udivuje je, že ve všech ostatních režimech je auto velmi tiché, ač je to diesel a to včetně zmíněných jízdních režimů, pokud tyto probíhají při studeném nebo částečně ohřátém motoru. Čekal bych opak, tj. větší kravál při studeném motoru. Mám dojem, že to souvisí s otáčkami. V okamžiku, kdy se motor ohřeje na provozní teplotu, otáčky volnoběhu klesnou - předpokládám, že do té doby jsou z důvodu rychlejšího ohřátí zvýšené (držené nad 800 ot.) ekvivalent sytiče - a jakmile volnoběžné otáčky klesnou pod 800, tak v okamžiku, kdy je spojka v záběru, vozidlo se více třese nějaké rezonanci a tím vzniku slyšitelného hluku a cítitelných vibrací. Je tedy spíše otázkou, zda je tento projev dobře nebo špatně, co může vibrace způsobovat a zda jsou v těchto hodnotách volnoběžné otáčky správně nastaveny. Doposud jsem si tohoto jevu nepovšiml, neboť při zahřátém motoru v okamžiku zastavení zapnul start/stop systém, což se v této zimě neděje. Zajímalo by mne,prosím, zda se jedná o standardní provozní jev?
×
×
  • Vytvořit...