Přejít na obsah

Kubisss

Uživatel
  • Počet příspěvků

    52
  • Registrace

Vše od uživatele Kubisss

  1. Kubisss

    407 RHR nezařadím 2, 4, 6

    Jde radit pouze z 1 na neutr.(0), z 0 na 3, z 3 na 0, z 0 na 5. A samozrejme z 0 na R. Vzdy kdyz chci preradit musim vzdy hodit prvne neutral,a ten tam dam tak ze hodim radicku do mista spodnich rychlosti. Kdyz jsem si nechaval hybat radickou videl jsem jak tahla ovladaji ramena na prevodovce. Je to stejne jak se spojkou tak bez a jak s motorem tak bez. Dojel jsem s tim v pondeli od Baltu.
  2. Ahoj, mel bych dotaz. Na dovolene mi pri obycejnem rozjezdu nesla zaradit dvojka. Sjel jsem z cesty a zjistoval co se stalo. Vsechny spodni rychlosti nejdou zaradit, draha radici paky smerem dozadu se zvetsila. Dojel jsem na 1, 3, 5. Pri prerazeni jsem musel.vzdy vyradit do neutralu pakou smerem dolu, do mist nefunkcnich rychlosti a pak teprve radit. Tahla vypadaji ze se hybou, tedy pri pohledu do motoroveho prostoru. Nevite nahodou nekdo co by se mohlo podelat a mit takovy projev zavady?
  3. Kubisss

    kostra zadního levého světla

    Ahoj, jen pridam svou zkusenost. Me zcela pomohlo rozebrat konektor od svetla a napruzit kostrici pin. Otazka peti minut.
  4. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Prosomte, ja na test jezdim uz 1tkm s onou "zarovkou"...a fachci to. Muj poznatek je ten, ze nesmi byt na konci konektoru zkrat ani nekonecno. Vse ostatni ta jednotka chroupne... Proto to jede na obyc zarovce bez zbytecnych propoctu a nasazovani vykonostnich potenciometru ci odporu.
  5. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Asi tak, cilem teto konkretni veci je projit pres emise i pres tento peugeotacky "BUG" takze jestli vymyslime neco, co byt jen na den bude nainstalovano jako k..vitko, a pomuze to prekonat emise, ktere jsou posledni dobou prisne, tak smele do toho. Pak do puvodniho stavu. Proto jsem taky psal, ze oholim draty az nad konektorem. Takze hosi, jestli nekdo chce cerpat z mojich poznatku, smele.do toho. Vehementy bez kataku a bez kdovi ceho tim neudelame. Kdyby nekdo zkusil jinou zatez nez zarovku sem s tim. Myslim si totiz, ze ta jednotka bere zkrat cili 0ohm, nebo rozpojeno, nekonecno ohmu. A neco mezi tim je zatez. Ta moje zarovka ma asi 7ohmu za tepla a 0,8 za studena, a presto to jednotka vezme.
  6. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    No tohle konkretni auto uz na prodej dalsimu kupci nepujde. Dalsi vec je ta, ze srovnavat ventil, ktery se od vyroby proste nici a stoji za starou belu a katalyzator je trochu nepomer. Jiste, ze zasadnejsi dily a opravy bych si nedovolil takhle ochcat. Uz nemale penize jsem do toho nasypal a vse korektne, takze to nemuzes pausalizovat na jeden ventil ktery je tam temer k nicemu( pisu temer, aby me nikdo nebral za slovo).
  7. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Nikdo te nenuti si tam ty *neumím psát slušně*itka davat. Nekde jsem cetl ze to stoji.4500, a na emisich po tom jdou az v posledni dobe, jinak bych to vubec neresil
  8. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Nene, konektor jen odpojil. Na zarovku jsem naletoval dva draty, a na konce piny, a ty jsem zasunul do konektoru. Je to provizorka. Jak si to overim pres chybove hlasky, oholim draty nad konektorem a tam naletuju draty od zarovky.
  9. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Tak zda se, ze se povedlo, snad. Vypada to, ze postaci obycejna zarovka z blinkru 21w. Dal jsem ji misto ohoho ventilu a slo pekne videt jak pri.studenem motoru sviti na plno, a na zahratem jen doutna na 0,7V. Pri hlasce 1598 kdy vyhodnoti zkrat na plus a poslala by tam napeti tak sama sebe odpali ta jednotka, nebo alespon nejake ochrany v ni. Tim, ze mi ta zarovka pracuje mit tedy chybu 1598 uz nemuze. Rad bych si to jeste overil v zavadach pres obd2, ale ten cinsky bluetooth kram se nejak nemuze stabilne spojit s jednotkou a nejde mi to promazat. Takze az si necham vymazat chyby, napisu jak to dopadlo. Jinak jestli to bude ok, zarovku dam do skelne vaty, do nejake krabicky kterou nekde pripaskuju a at si zije svym vlastnim zivotem. A jestli se nekdy spali, da mi to vedet hlaskou 1597:-))
  10. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Kdyz beru odpor 2,5 ohm, tak proud bude dle ohmova zakona okolo 5A a tzn 60W zatez. Ten 12W odpor tam ani davat nebudu. Zkusim vymyslet neco jineho. Podle me to nebude bezny solenoid. Ty bezne mivaji odpor v desitkach ohmu a to pak vyjdou mnohem mensi proudy a vykony.
  11. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Musim sehnat ten reostat, videl jsem ho snad jen v GME, a pak otazka chvilky. Pocitam tento tyden at se nenudim. Kdyby to fungovalo hodim podrobnejsi popis. Uz jednou jsem takto obesel teplotni cidlo vyparniku klimatizace. Ale tam to bylo v radech kohm s trimrem za 10 kc. Ten co ted zkusim stoji asi.dve kila, ale za pokus to bude stat.
  12. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Ma dva piny, cili zadna zpetna vazba tam nebude, a jestli je to skutecne elmag.ventil tak je pouze sepnuty nebo rozepnuty. To by ta jednotka musela sledovat proud, ale ten se nasimuluje taky tim odporem. Asi to zkusim a uvidim, na emise jdu az na podzim.
  13. Kubisss

    ELMAGNET - okruh chlazení

    Zdravim vsechny, P1598 mam jiz od koupe ojetiny, resit to vymenou magnetventilu nehodlam ale mam trochu strach z emisi. Myslite, ze dokazu oblbnout ECU tim, ze misto ventilu dam na konektor odpor prislusne hodnoty? Nevim teda jaka ta hodnota ke, tipuju ze v radech ohmu. Proto bych zvolil reostat 0-15 ohm, 12W. Nastavim prislusnou hodnotu a nebude to hlasit. Pozna to ridici jednotka?
  14. Kubisss

    407 nestartuje

    Ahoj vsem, tak info pro pripadne majitele stejneho problemu. 4 mesice auto slapalo jak hodinky, tak jsem jel.s rodinkou do madarska, tam mi to samozrejme zdechlo v tu nejmene vhodnou chvili a za jizdy. Pomohlo mi vycukani stekru z ridici jednotky a nasazeni. Pak odjezd z dovolene...na dalbici sk pri rozjezdu z odpocivadla cca 140 v levym a smrt. Opet pomohlo vypojeni a zapojeni konektoru. Pote uz nic. Po konzultaci s mechanikem se priklani na bsm jednotku. Uz mam jinou, ne novou ale z jineho vozidla, a prozatim vse ok. Ale budu tomu verit az za rok...
  15. Kubisss

    407 nestartuje

    Takze na dia na miste zjisteno, ze ridici jednotka nedava zadne data, neslo nacist zadne aktualni hodnoty. S podezrenim na jednotku nebo nejakou kabelaz se auto odtahlo na dilnu a po prevozu zacalo normalne fungovat. X krat zkouseno a ok. Bohuzel nebyla nalezena zadna konkretni pricina. Takze budu cekat az me to zase necha ve stychu
  16. Kubisss

    407 nestartuje

    No on s dia ani nedosel, jen to osahal, vyzkousel a rekl mi to co uz jsem vedel. (Nejaky znamy znameho :-) ). A poradneho odbornika neznam. Pravdepodobne to stejne dopadne tak, ze to necham nalozit a vyklopit v prvnim autorizaku. Nastesti mam sluzebak takze me to netlaci, ale dosti sere. Ale hlavne se mi to stalo uz jednou cca mesic zpet, po namackani balonkem to hned chytlo a asi dva tydny uplne ok...a ted definitivne kaput.
  17. Kubisss

    407 nestartuje

    A muze zdechnout jen ta podavaci cast cerpadla? Nebo ma to i nejaky regulator tlaku kvuli kteremu se to mohlo stat? Ci nejake mikro sitko?
  18. Kubisss

    407 nestartuje

    Tak to vypada na vysokotlake cerpadlo :-(.Pesek. Mate nekdo zkusenosti s cerpadly z druhe ruky? Koukal jsem a 20tis za nove je nemyslitelne.
  19. Kubisss

    407 nestartuje

    Ahoj, tak jsem dnes zkousel startovat, pres den nad nulou, v noci jen -5 a auto prohrate od slunicka, nicmene nechytlo. Odpojil jsem privod nafty od vstr.cerpadla a pumpoval balonkem do kanystru a prutok je. Uz mam domluveneho mechanika s dia, ze se pokusi zjistit pricinu. No, zmita mnou tezka skepse protoze jsem se tady na foru docetl mraky pripadu kdy sel do kytek rozvodovy remen, a takhle se to chova. Rozvody delany pred.10tis,. Takze se vazne modlim.
  20. Kubisss

    407 nestartuje

    Zkusim to natocit pristi tyden, ma byt tepleji. Zatim to mam odstavene 50 km od domova u tchyne :-). Ale baterku v teple...mozna ma i nejakou souvislost to, ze mi palubak ukozoval dojezd poslednich 40km, takze dost prazdna nadrz, takze jesli tam nejaky maras nevletel...
  21. Kubisss

    407 nestartuje

    Ja mam prave pocit, ze ten pruchozi je. Kdyz jsem zkousel povolit ten odvzdusnovaci sroub na filtru, tak nafta normalne tekla...
  22. Kubisss

    407 nestartuje

    Ahoj chlapi, potreboval bych prokonzultovat jednu vec. V nedeli po po nocnim, vydatným mraze jsem nenastartoval, respektive chytlo to asi na vteřinu v doprovodu vetsiho hluku a pote chciplo a starter tocil motorem na prazdno. Vylucuji starter a baterii, jedno po repasu a druhe nove a nabite. Bylo mi receno ze nejspis zamrzla nafta. Beru pouze od benziny. Balonek je tvrdy a pri pumpovani jde videt v preuhledne hadicce za filtrem bublina, ktera se s tlakovanim balonku hybe takze predpokladam ze filtr zamrzly neni. Muze nafta zamrznout jeste dale v cerpadle a cestou pres kovove trubky do vstriku? Prozatim mam baterku na nabijecce a auto odstaveno a jelikoz mrzne jak prase budu to zkouset natocit az se otepli, diky za vsechny postrehy.
  23. Takze vyreseno, v servise nabidka 15000 za opravu, po pripojeni mych chladarskych budiku do okruhu podtlaku zjisteno ze podtlak neni. Po badani nalezeny dve spojovaci hadicky mezi rozvodem a vystupem z vakupumpy zterele, praskle a vypadene. Okem bohuzel neviditelne misto....timto dekuji celemu foru za informace ktere se velmi osvedcily....a ma zkusenost je ze netreba resit a kontrolovat hnedka turbo kdyz je spousta veci okolo ktere se daji jednoducho zjistit....at vam to lita.
  24. Do demontaze nebo vymeny turba bych se rozhodne nepoustel, jen bych rad svepomoci vyloucil co nejvice moznosti nez dojde na servis a reseni turba. Hlavne ani neznam zadny spolehlivy servis kde by vedeli co delaji. Neznate nekdo nejaky spolehlivy servis z Ostravy? Budu vdecny za info...
  25. Ahoj, muzu mit dotaz ohledne teto zalezitosti? 407'rhr prestalo tahat, jede ale neskutecne tupe a lenive. Na obd mi vyjela hlaska P2562 coz me odkazuje na vadu okruhu mereni naklapeni lopatek. Ze zacatku to bylo bez hlasky na palubovce ted uz kontrolka vady motoru pokazde. Muj dotaz zni, ukazuje tako zavada konkrétně na snimac polohy nebo kabelaz? Muze byt problem v samotnym naklapeni lopatek? Nebo muze byt dalsich 20 moznosti jak uz to nekdy byva? Moc dekuji za rady...
×
×
  • Vytvořit...