Přejít na obsah

Forsajt

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

Vše od uživatele Forsajt

  1. Forsajt

    Výměna přístrojové desky

    Tak tak, takže i radio. Na mém voze jsem nainstaloval radio a LCD a normálně to šlape. Už si nevzpomínám ale je možné, že jsem přes diag. pároval rádio s autem.
  2. Forsajt

    Výměna přístrojové desky

    No já jsem sehnal rádio a LCD z druhého vozu. Na mém původním rádiu nebyl výstup na optický kabel k LCD. Takže si myslím, že výměna radia bude nutná. Jinak samotná instalace zabrala cca 15min.
  3. Forsajt

    Výměna přístrojové desky

    Já to měnil, je potřeba komplet (rádio i LCD) jednotku měnit nemusíš.
  4. Forsajt

    ako ziskat mapy rt3

    Ahoj, můžu také poprosit o link na mapy RT3 (CZ,SK,D,A)? Díky
  5. Ahoj, mám originální autoledničku do těchto vozů a je uchycená do kolejnic místo sedačky. Uchycení je jednoduché...hodím sem foto.
  6. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    No jo, ale já ho měnil! Zkoušel jsem ho dávat i ze svého auta a nic. Ten podtlak měřím podtlakovou pumpu s budíkem. Podtlak je dostatečný = 0,8 ( na svém mám taky 0,8) a nikde neuniká na 100%.
  7. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Podtlaky jsou taky dobrý, to bylo první, co jsem kontroloval. Hodnoty mám stejné i u druhého auta. Dnes jsem napíchl na diag moje auto a solenoid reguluje turbo hned od startu, byla tam hodnota cca 45% u vzduchu to vyletí po přidání až za 1000mg. Když jsem napíchl to druhé, tak je solenoid na 95% a vzduch se dostane max k 500mg. Myslím, že to bude něco s elektrikou, která špatně ovládá regulaci. Chybu to stále nehlásí, turbo se občas chytne ale né nadlouho. Auto je přidušené, srovnal bych to s nouzákem ale proč to nic nehlásí? Přemýšlím, že tam dám druhou řídící jednotku ale nevím, zda to zvládnu. Musí se nová jednotka nějak nastavit? Nebo vyměním kus za kus? Dík
  8. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Jj zítra to zkusím.
  9. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Podtlaky jsou ok, jak píšeš, tak to mám. Teď jsem to projížděl a po zahřátí turbo pěkně jede od 2000 ale nevydrží to, než jsem dojel domů, tak to bylo zase bez turba. Moje auto tahá pěkně už od 1700ot. ale toto je nějaké přidušené.
  10. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Tak našel jsem: Měřený průtok vzduchu 265mg/vstřik při volnoběhu. Při přidání plynu vyjede cca na 512mg, zkoušeno na stojícím autě.
  11. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Vakuovou pumpu mám, podtlaky jsou ok, nikde nic neuchází. Váhu jsem zkoušel vyměnit ale nic. Jak se dostanu na hodnoty váhy přes diag?
  12. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Ten solenoid bude ok, zkusil jsem ho vyměnit a žádná změna. Teď tam je ten, který byl v tom autě z kterého jsem bral motor. Jel jsem auto projet na dálnici, občas se turbo chytne a tlačí i víc než má ale kolem 3000 tis. to vůbec netahá...nad 3tis. se chytne. Když jsem sjel z dálnice tak to tahalo i na dvojku cca od 1700ot ale jak jsem vypl motor tak zase nic. Zajímavé je, že solenoid na dálnici dával jen 95% nebo 10% buď úplně otevřený nebo úplně zavřeny. Nic mezi tím jen asi dvakrát tam skočila hodnota 74%. Vše nasvědčuje tomu, že je zaseklé ovládání na turbu ale když jsem to zkoušel, tak chodí hladce! Edit: solenoid má čísla 9635704380 a 0928400414 a je to ten vpravo s pohledu zepředu.
  13. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Tady jsou hodnoty z diag. Foto č.1 s podtlakovou regulací: 1) volnoběh 2) 2000ot/min 3) 3000ot/min Foto č. 2 vytáhl jsem podtlakovou hadičku od turba 1) volnoběh 2) 2000ot/min a 3) 3000ot/min
  14. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Já ale nepsal, že podtlak musí tlačit. U 2,2hdi nasartuješ a k turbu hned naběhne podtlak, který z turba vysune regulaci, pří vyšším výkonu se snižuje podtlak a regulace zajíždí zpět do turba. Když ten podtlak odpojím, tak turbo tlačí na max. Podtlak na turbu je ok i membrána, chyba je v řízení toho podtlaku ale nevím na co se zaměřit, vše jsem snad prošel. Během dne dám nějaké video.
  15. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Je to 2,2 hdi 94kw r 03. Když nastartuji, tak se táhlo vlivem podtlaku vysune na max. Při zvýšení otáček by mělo zajíždět zpět. Původní motor byl taky r.03. Prostě to nechápu, napadá mě už jen vadná řídící jednotka.... nevím.
  16. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Tak teď jsi nejsem jistý, vypadají stejně ale jestli je stejný výrobce, tak to netuším. Může být mezi něma nějaký rozdíl? V ovládání?
  17. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Kdepak, motor byl komplet, jen se přehodil. Jediný rozdíl byl v tom, že jezdil s Fapem a teď jezdí bez Fapu, ale v tom by neměl být problém, veškerá elektrika je původní.
  18. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Vracím se k tématu. Auto je zase pojízdné, závada byla ve vstřikách=propalený píst. Takže nový motor. Bohužel i zde je ještě jedna závada.... netlačí turbo. Veškeré podtlaky jsem zkontroloval a jsou ok, swirll ok, regulace na turbu ok, MAP i váha vzduchu ok, vedení od turba přes intercooler v pořádku, rozvětvené sání taky ok. Podtlak se nikde neztrácí ale turbo nenaběhne. Závadu to žádnou nehlásí! Na diagnostice je vidět, že turbo netlačí, co by mělo. Za jízdy nabíhá pomalu a nikdy nedosáhne požadované hodnoty, občas nepravidelně naběhne ale je to jen cuknutí. Mel jsem podezření na zatuhlé ovládání ale to chodí hladce.Když odpojím podtlak k turbu, tak turbo tlačí i víc než je požadovaná hodnota. Je zajímavé, že když to odpojím, tak nenahlásí chybu vysokého tlaku. Solenoid jsem zkusil z funkčního auta ale žádná změna. Jinak motor byl při koupi zcela v pořádku. Napadá Vás nějaké řešení? Předem dík za nějaký nápad, já už fakt nevím.
  19. Čidlo je na na ruční brzdě vzadu. Možná, že nedolíhá konektor. Číslo čidla je: 2153M.
  20. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Tak auto jsem odvezl do servisu, do 14 dnů řekne, co a jak. Podle zvuku říkal, že by to mohl být píst, tak uvidím.
  21. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    No nevím, fakt jsem tam neviděl rozdíl, ale pokud by se protočila, tak by to snad vzalo čidlo polohy vačky a nahlásilo chybu + by to mělo být znát i na chodu motoru, špatné starty atd.
  22. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    No shodou okolností mám doma vačky z 2.2 HDI, které jsou v pořádku a řekl bych, že jsem mezi nima nepoznal rozdíl. Měřil jsem i uložení toho ozubeného kola a taky jsem naměřil shodu. Myslím, že pokud by se protočila, tak by to mělo být vidět ne? Vím, že tam jsou i značky, ale nevím jak mají být správně nastavené..řetěz je v pořádku.
  23. Forsajt

    2,2 HDI klepe motor

    Řekl bych, že je to na 99% pod tím víkem. S tou tyčkou to ale zkusím, už jsem to i někde viděl. Díky
×
×
  • Vytvořit...