Přejít na obsah

307 2.0 16V

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

Vše od uživatele 307 2.0 16V

  1. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    Novější fotky
  2. Tlak paliva jsem měřil, 3,6 Bar. Podle norem. Je fakt, že jsem koukal na Eřj a už byla rozdělávaná, někdo se v ní vrtal! Ventily jsem si taky říkal, že po změření komprese by měli být v pohodě. Ale právě jsem se někde dočetl, že na ty hydroštely ty 2.0 benály trpí, když je tam malá vůle, že už to dělá úlety tak mě to napadlo, já už se totiž chytám všeho. :-(
  3. Nazdar kluci, mám Peugeot 307 2.0 16V. Od koupi jsem měl problém ! Motor za studena například na 2 minuty jel na 3 válce a potom na 4 válce. Potom jak se trochu zahřál jel jako divoká svině. Parádně. Taky se mi občas stalo, že mi palubní pc napsalo antipolution fault a rozsvítila se kontrolka motoru. Ale třeba 3 až 5 nastartování a zase všechno přestalo svítit. Ale za studeného startu furt na 3 potom na 4. Motor jede jak má jede 200 jak hovno a zrychluje a jde do otáček jak nic. Moje operace! Výměna svíček Bosch nepomohlo! Potom výměna za org. svíčky Bosch z Peugeot Artcom Olomouc. Nepomohlo. Výměna všech vstřiků i s těsněním Valeo. Nepomohlo. Výměna celé zapalovací lišty Tesla. Nepomohlo. Pročištění a zkontrolování škrt. klapky a dání do základního nastavení před diag. nepomohlo. Sundání sání a kontrola netěsností vše. v pořádku. Kontrola jak dávají vstřiky vše OK. Kompletní ukostření motoru a pročištění a zkontrolování všech kabelů které vedou jak z Eřj do zap. cívek tak do vstřiků. Vše ok. Smazání závad a nahrané nové adaptační hodnoty za studena nepomhlo. Vše dle diag. v pořádku akorát píše chyba ZAPALOVÁNÍ NA 3. Válci a vynechávání. Kontrola lambda sond katu. Vše ok. Otestování všech akčních členů teplotních čidel a tlakových vše ok :D je to už k zasmání. Nádobka s aktivním uhlík v pořádku. EGR v pořádku otvírá jak má atd... Vše otestované dle schémat multimetrem vše ok Jediné co jsem se dozvěděl, že právě u tehlech motorů to bývají venitily hydroštely právě tak se na ně chystám sundat hlavu nové těsnění nové hydra !!! A potom i když mám docela OK rozovdy tak nové rozvody. Jelikož komprese na válcích jsem měřil a jsou OK !!!! Takže kdo jednou po mě koupí tohle auto tak mi ještě do hrobu přijde děkovat :D :-(
  4. 307 2.0 16V

    Občas jede na 3 válce

    Nazdar kluci, mám Peugeot 307 2.0 16V. Od koupi jsem měl problém ! Motor za studena například na 2 minuty jel na 3 válce a potom na 4 válce. Potom jak se trochu zahřál jel jako divoká svině. Parádně. Taky se mi občas stalo, že mi palubní pc napsalo antipolution fault a rozsvítila se kontrolka motoru. Ale třeba 3 až 5 nastartování a zase všechno přestalo svítit. Ale za studeného startu furt na 3 potom na 4. Motor jede jak má jede 200 jak hovno a zrychluje a jde do otáček jak nic. Moje operace! Výměna svíček Bosch nepomohlo! Potom výměna za org. svíčky Bosch z Peugeot Artcom Olomouc. Nepomohlo. Výměna všech vstřiků i s těsněním Valeo. Nepomohlo. Výměna celé zapalovací lišty Tesla. Nepomohlo. Pročištění a zkontrolování škrt. klapky a dání do základního nastavení před diag. nepomohlo. Sundání sání a kontrola netěsností vše. v pořádku. Kontrola jak dávají vstřiky vše OK. Kompletní ukostření motoru a pročištění a zkontrolování všech kabelů které vedou jak z Eřj do zap. cívek tak do vstřiků. Vše ok. Smazání závad a nahrané nové adaptační hodnoty za studena nepomhlo. Vše dle diag. v pořádku akorát píše chyba ZAPALOVÁNÍ NA 3. Válci a vynechávání. Kontrola lambda sond katu. Vše ok. Otestování všech akčních členů teplotních čidel a tlakových vše ok :D je to už k zasmání. Nádobka s aktivním uhlík v pořádku. EGR v pořádku otvírá jak má atd... Vše otestované dle schémat multimetrem vše ok Jediné co jsem se dozvěděl, že právě u tehlech motorů to bývají venitily hydroštely právě tak se na ně chystám sundat hlavu nové těsnění nové hydra !!! A potom i když mám docela OK rozovdy tak nové rozvody. Jelikož komprese na válcích jsem měřil a jsou OK !!!! Takže kdo jednou po mě koupí tohle auto tak mi ještě do hrobu přijde děkovat :D :-(
  5. 307 2.0 16V

    Antipollution fault

    Antipolution fault znamená nějaká obecná závada, u této závady je potřeba vozidlo napíchnout na diagnostiku a po vyčtení paměti závad nebo chybového hlášení se zjistí přesnější informace o dané závadě. Když se někdy antipolution fault neřeší, tak po pár nastartování přestane hlásit a zhasne i kontrolka motoru . Ale v řídící jednotce a diagnostice bude chyba zapsaná do trvalých.
  6. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    nějaké aktuálnější fotky :-) a Lvíček mezi jinými značkami !
  7. 307 2.0 16V

    Jarní úklid 607

    Krásný interiér !
  8. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    Díky moc :-)
  9. říkal jsem blbosti, opravdu tam byl :-) ale nebyl zasraný :-) Děkuji kluci
  10. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    Děkuji :-)
  11. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    Proč vozidlo neodlišit od ostatních slabších modelů když tam je motor za který se není třeba stydět :-) Tak jsem to chtěl dát najevo i na venek, ale jestli se nelíbí můžu fotky smazat :-)
  12. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    Líbí se mi to, a okupační význam to opravdu nemá :-)
  13. Kluci, je po problému, nevím co to bylo za úlet ale komplet jsem oddělal sání, egr ventil, klapku všechny snímače teplot a tlaků. A ve finále jsem odpojil Eřj. Potom jsem vše vrátil, škrt. klapka se nechtěla s autem zčít, furt to zdechalo nebo si sama přidávala ale pak si sedla navíc jsem zajel ke kamošovi do Peugeotu a hodily jsme všechny akční členy do základního nastavení a vše už funguje a letí to jak oheň. Myslíme si, že to opravdu nakonec bylo tím vsřikem, ale chtělo tomu dát čas než si motor na to zvykne a navíc vše se po novém vstřiku muselo smazat a odpojit a potom pozapojovat a hodit do základních režimů. Francouzi jsou prostě zvláštní. :-) momentálně auto jede jak má, ale jsem zvědavý na jak dlouho. Nicméně všem děkuji za rady a jestli se něco změní hned to sem napíšu. Čím více informací si tu sdělíme tím budeme chytřejší. Zdravím Club :-)
  14. Dobře, zkusím dát NGK s nějakou normální teplotou teda, samozřejmě dám na veškerou radu, každá rada dobrá :-)
  15. Já jsem dnes přemýšlel, že bych tam hodil Brisk svíčky s lepší teplotou vyšší, ale pak jsem se podíval na původní svíčky a to byly Championy se stejně dobrou teplotou . Takže ty Bosche tam aso závadu dělat nebudou když jsem tam měl Championy ještě s lepší tepelnou hodnotou, ale třeba ty Brisky by byly řešení.
  16. na to těsnění se chystám právě, a o čidle jsem párkrát uvažoval i když jsem ho proměřil na diag. a bylo dobré !
  17. zajímavý poznatek ! tady to řešili prostě ještě jinýma svíčkama třeba s lepší teplotou
  18. Zatím nic moc :-( nemůžu na nic přijít :-(
  19. 307 2.0 16V

    Printuv Peugeot 406 kombi 3.0 V6 TS6

    vypadá pěkně ! a silně
  20. 307 2.0 16V

    Peugeot 605 Gutmann Royal look

    Taková loď !
  21. Odpojovat baterii už jsem zkoušel také :-) nic nic to hned ze začátku jsem tohle zkoušel chyba přetrvávala dál :-(
  22. No egr ventil to nemá, jelikož je to benzínový motor, klapku škrtící jsem čistil a dal do základního nastavení . Ještě mě napadlo vyčistit například volnoběžný ventil. Teď mi psal kolega co děláv Peugeotu a řekl ať zkusím lépe ukostřit zapal. cívky. Dát drát na mínus na baterii a druhý konec drátu dát na jedeš šroub co drží celou zapalovací lištu . Tak zkusím za to nic nedám. Svíčky jsem tam dával Bosch a podle čísla motoru by tam měly být dobré, původní tam byly NGK právě.
  23. JJ chápu kontroloval jsem svíčky i ty vzdálenosti, mělo by to být v pořádku proto jsem je i měnil všechny za Bosche !
  24. 307 2.0 16V

    307 2.0 16V mazlík !

    Tak pruh mám již půl roku :-) stejný pruh mám i na svém druhém voze BMW 530i které vlastním již 7 let a nikdy tady na Olomoucku zatím žádný problém . Navíc pruh je tak velký jelikož, okno je dost vypouklé a přes malý pruh mí stejně svítí do očí navíc když si sklopím stínítka tak je to ve stejné úrovni. Podložky jsem vždycky zatím dával na každé auto s rozumem aby to zase nelezlo extrémně ven a kříž tam mám od své přítelkyně pro štěstí ! :-) Jinak děkuji. Teď jsem koupil kožené perforované sedačky s výhřevama a s loketníma opěrkama. Chtěl bych časem dodělat ještě hudbu a parkovací senzory.
  25. no po té výměně vstřiku jsem hodnoty a paměť závad nesmazal ještě, ale zhasnula kontrolka motoru, jenže včera jak jsem za studena startoval zase se rozvítila :-( jak kdyby to jenom za studena nespalovalo dobře :-(
×
×
  • Vytvořit...