Přejít na obsah

Tombass93

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

Vše od uživatele Tombass93

  1. Tombass93

    Jaký olej do 1,6 8v

    Ještě jsem našel BOSAL za relativně dobrou cenu: http://www.aaavyfuky.cz/index.php?zbozi=1073-dil-vyfuku-099-315-katalyzator-bosal-099-315-pro-vyfuk Je to přímo pro 2.0 HDi,tak možná do toho pudu,kdybych nesehnal nějaký univerzál.
  2. Tombass93

    Jaký olej do 1,6 8v

    Už jsem se díval,proto jsem chtěl nějakou levnější alternativu... majitel přede mnou kat odřezal a nahradil ho jen trubkou,tak bych to chtěl dát do pořádku na příští STK.
  3. Tombass93

    Jaký olej do 1,6 8v

    A teď OT... pasoval by katalyzátor z 1.9 D na 2.0 HDi? Našel jsem tady jeden: http://www.primavyfuky.cz/zbozi/1080306/ A vypadá to,že příruba je stejná,ale chci se ujistit,že to bude pasovat... Může se tam vůbec tento katalyzátor dát? Nehrozí nějaký průser?
  4. Tombass93

    Jaký olej do 1,6 8v

    S tím sametovým chodem jsem to asi přehnal... Tak asi půjdu do toho 10W40,když už tam předtím byl... Nebo dá se přejít na 5W40? Má nějaké výhody? A jaké by jste mi doporučili značky filtrů(palivový,vzduchový a olejový)?
  5. Tombass93

    Jaký olej do 1,6 8v

    Sice to není benzín,ale 2.0 HDi... Za pár tisíc Km mě čeká výměna oleje a filtrů a chtěl jsem se zeptat,jaký olej je pro tento motor nejlepší? Předchozí majitel tam lil TOTAL QUARTZ( a teď si za boha nevzpomenu,jestli to bylo 7000 5W40 nebo 9000 10W40) a pochvaloval si ho...Předchozí výměny totiž prováděl vždycky mechanik a dával tam 10W40(byl to myslím nějaký Agip)... Teď si budu měnit olej sám,tak proto se ptám,auto používám prakticky denně,každý den krom víkendu najedu min. 50 km... A chtěl jsem se zeptat,jestli třeba lepší olej neztiší chod motoru,protože někdy potkávám jiné auta s tímto motorem a jejich chod bývá až sametově hladký a mě to docela klepe,na to,že mám cca 10 000 Km po rozvodech,možná je to i tím,že má najeto 280 000 Km. PS: Mohl by mít jiný olej i vliv na zvuk turba,např.houkání?
  6. Tombass93

    pedal spojky

    Kolik je vlastně pružin na u toho spojkového pedálu? O víkendu,pokud bude pěkně,se na to podívám... Chtěl bych to i rozebrat a aspoň to promazat,ale mám strach,že to nedám zpátky dohromady,auto používám prakticky každý den kromě víkendu,takže by to byl průser,kdybych si to rozdělal a pak mi to nešlo dát nazpět.
  7. Tombass93

    pedal spojky

    Zdravím,nechtěl jsem zakládat nové téma,tak to napíšu sem... mám problém se spojkovým pedálem...chod horní poloviny spojkového pedálu je tak lehký,že ho zmáčknu prstem,druhá polovina chodu(k podlaze) je zase tuhší,ale tak nějak normálně... horší je,že když ho pustím,tak se mi úplně celý nevrátí(vrátí se cca do 85 % svého chodu a zbytek musím pomoct nohou)... nikdy jsem to nějak moc neřešil,protože to na řazení nemělo vliv,ale před nějakým časem jsem si všiml,že nad pedálem je nějaký snímač,o který by se měl pedál při vracení opřít,zjišťoval jsem si,k čemu tam ten snímač je, a prý je to na ochuzení směsi při řazení, kdyžtak mě opravte,kdybych kecal... Jinak spojka byla měněná před 30 000 km a je to 2.0 HDi... jo a po výměně spojky mi praskl čep u pedálu,tak se měnil.
  8. OK,to jsem potřeboval vědět,díky....
  9. Po dlouhé době trochu OT,ale chci se zeptat,jak by tyto kola pasovaly na 306? http://auto.bazos.cz/inzerat/59814497/ALU-16-4x108.php
  10. Tombass93

    HDi- repas turba

    Takže nejspíš je chyba ve výfuku... včera jsem měnil sponu,co je u středového tlumiče a když jsem měl výfuk odpojený,tak jsem ze srandy zkusil,jak to zní... Po houkání ani stopy,jen to krásně svištělo... Kdyby to tak neřvalo,tak bych s tím takhle jezdil furt...
  11. Tombass93

    HDi- repas turba

    Intercooler jsem dodělával letos v létě a hadice jsou utažené na fest,takže tam by to mělo být v pořádku.
  12. Tombass93

    HDi- repas turba

    Mechanik říkal,že tam je turbo ze 406 HDi 80 Kw a že tam nejspíš není sériový tlak... je fakt,že líné to není,nejel jsem se sériovou 306 HDi,tak to nemám jak porovnat.U mě to je taky právě nejvíc slyšet,když je to studené,jak se ohřeje na provozní teplotu,tak buď utichne nebo houká míň... což by mohlo mít spojitost s těsněním... Co jsem se díval do papírů od opravy,tak se neměnilo těsnění mezi hlavou a svodama.Možná bych taky mohl napsat tu firmu,co dělala repas... Byl to TURBO REPAS Lichnov u Krnova,nějaký pan Bulava.
  13. Tombass93

    HDi- repas turba

    Tak od repase už jsem ujel několik tisíc kilometrů a zvuk je furt stejný,za studena houká víc,za tepla míň... podobně jako je na videu,ale ne tak výrazně,každopádně v kabině s vyplým rádiem nebo s otevřenýma oknama je to slyšet dobře: Může na to mít vliv i diravý nebo neutěsněný výfuk? Díval jsem se pod auto a bylo tam pár dírek a mezi sponama to bylo profoukané od sazí.
  14. Tombass93

    HDi performance stage 1

    Luxus... Taky mám IC na 306-tce,ale z Focusa,ale ten je malý a navíc musím hodně daleko tahat hadice...na kolik tě vyšel ten mezichladič? Co jsem se díval,tak tento jednostranný pod 3000 neseženu...
  15. Tombass93

    HDi- repas turba

    No právě,že nechci.... dneska už to nedělalo tolik,co včera,tak uvidíme...
  16. Zdravím,mám čerstvě po repasu turba... postupně ho nechávám zajet,jak je uvedeno v instrukcích,ale spíš mi jde o jinou věc... Před repasí mi turbo dost houkalo... teď po repasi to houká taky,i když ne tak moc... nevím,jestli mám počkat,než si to sedne nebo je někde chyba...Oprava byla prováděna v odborném servisu,kde si dávám auto dlouhou dobu a za celou dobu jsem neměl jediný problém... Díky za odpovědi.
  17. Zdravím,potřebuju se zeptat... kam se na tom airbagu zapojuje ta kostra? Nikde jsem na něm nenašel konektor krom toho oranžového...
  18. Tombass93

    306 White Pearl

    Podle mě bylo toho nárazníku škoda,nemusel jsi ho řezat,třeba by stačilo dát jen tenčí ventilátor a vešel by se v pohodě... tak to mám já.. Ale jinak
  19. Tak to je možná ten zvuk,co dělá u mojí 306 HDi.. po vypnutí motoru slyším zavrzání... to by mohlo být ono,ne?
  20. Tombass93

    Hučí pneu - 306 HDi

    Mechanik,ke kterému dávám auto,není žádný amatér,jsem s ním hodně spokojený,udělá práci,tak jak má a navíc není drahý,jen jsem se chtěl přesvědčit,že to není víc jak 1000 Kč... Pokud by to byly přední ložiska,tak bych nechal vyměnit obě dvě,ať je klid. PS:ty koplé plecháče jsem si nechal vyrovnat a na jízdě jsem nepoznal vůbec nic... vyrovnali je pěkně... a navíc jsem si nechal všechny kola vyvážit a dohromady jsem platil něco kolem 200 Kč,takže to byla skvělá cena.
  21. Tombass93

    Hučí pneu - 306 HDi

    Zdravím,tak jsem s tím trochu pohnul... přezul jsem na jiné pneu a dělá to úplně stejný hučivý zvuk a ptal jsem se i mechanika a ten mi říkal,že to bude nejspíš ložisko... Takže doufám,že to bude tím a bude po dlouhé době klid... Jinak kolik tak vychází výměna jednoho ložiska?
  22. Tombass93

    John - 406 2.2 HDi 151kW // jaro //

    Chtělo by to nějaké video se zrychlením.... to auto musí jet jak utržené ze řetězu...
  23. Tombass93

    Hučí pneu - 306 HDi

    OK,vlastně bych mohl použít dva disky,na kterých mám teď ty hučíčí pneu a nemusely by se shánět nové... No nějak to pořeším a dám vědět,ale chvilku to musí eště počkat,eště řeším něco jiného... nějak to budu muset vydržet... do té doby se udělá geometrie a uvidí se,co dál... Ale jinak díky za rady...
  24. Tombass93

    Hučí pneu - 306 HDi

    asi nazuju ty pneu,co mám doma(mám ještě doma těch 6 pneu,jak jsem o nich psal dříve)... A prostě se vyzkouší,jestli to pomůže.... i disky mám,jen nevím,na kolik to tak vychází,to nazutí... i když dva disky by potřebovaly vyrovnat,jsou trochu nakoplé...
  25. Tombass93

    Hučí pneu - 306 HDi

    Právěže mám teď zimní,jelikož letní budu dávat pryč z důvodu,že jsem je sjel a nemám prachy na nové pneu... je sice fakt,že mě hučely i letní i zimní,ale to bylo v normě....Teď po zimě se s tím ale nedá ani jezdit...
×
×
  • Vytvořit...