Přejít na obsah

tova

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

Vše od uživatele tova

  1. tova

    Klimatizace do bytu

    Ahoj, nahodou to zrovna resim… Myslim, ze na tve zadani nemůže byt spravna odpověď. Proste chybi info. Co je to za budovu, jak je prostor vyuzity, jake/kolik je v nem zarizeni, kolik osob, kolik oken, jak velkych a kam orientovanych, jake mas zaluzie,.... Ale taky jak chces klimu používat. Je to loznice doma, kde to zapnes vecer, vychladis nez jdes spat a pak cely den nic nebo serverovna, kde to vali nonstop? Netvrdim, ze ten vypocet je nejlepší, ale minimalne ti da predstavu o tom, co všechno při vyberu spravneho vykonu klimatizace brat v úvahu: https://www.premereni.cz/cs/dulezite-informace/kalkulacky-energie/vytapeni/vypocet-chladiciho-vykonu-klimatizace/ Tohle všechno odhadne profik během par vterin. Proste na první pohled koukne a vidi. A navíc to stejne musí prijet zapojit a namontovat, takze se mu nevyhnes. Pokud jde o me, zasekl jsem se ani tak ne na vykonu (koupil jsem multisplit z budovy urcene k demolici) jako na problemu kam a jak namontovat a co s odvodem kondenzatu. Vsude sadrokarton, klima něco vazi, takze by bylo fajn neveset to jen a pouze do něj. To ze ke klimatizaci potrebujete privest trubky a elektriku z venkovni jednotky je jasne (relativne jakkoliv). To, ze z vnitrni jednotky potrebujete odvádět vodu do kanalizace a ta sama o sobe do kopce nepotece, uz instalaci v existujici budove znacne komplikuje. Jasne, k vnitni jednotce se da poridit cerpadlo, ale to vůbec není levne a když selze? No poznate to az podle mokre zdi... No a to vlastne vůbec nemluvim o tom, ze se klima nemůže namontovat uplne pod strop, jak by každý chtěl. Naproste minimum je 15cm z hora i z boku, ale uvadi se dokonce i 30... Ovšem pokud dam klimu 30cm pod strop, pak je spodni část vnitrni jednotky niz nez dveře nad kterými potrebuji odvest vodu do odpadu... Opravdu si nejak nedokazu představit, ze bych tohle všechno neresil s odborníkem... T.
  2. Ahoj, nevíte o nejakém příjemném a přitom levném ubytování poblíž Golčův Jeníkov? Vim o penzionu na náměstí (trochu chaos), ale ocenil bych něco aspoň s vířivkou, když uz ne male wellness… Diky za každý tip. ToVa
  3. tova

    Offroad PickUp

    Uvazuju o novem nebo o zanovnim. V reci VW to znamena jedine V6 3.0 protože nic jiného uz se nedela. V pripade Rangeru mam na vyber 3.2 nebo 2.2 a uvazuju pouze o te 3.2 Zatímco Amarok ma 8 stupnovy automat, kterého bych se nebal, ale nemá redukcni převodovku. O automatu Rangera nevim vůbec nic nez ze je to 6kvalt. Zadny predvadeci Ranger v CR nemá motor 3.2 a k tomu automat :-) Manual ma udajne převodovku z F150, tedy auta o kategorii většího. Ranger ma redukcni převodovku. Pokud jde o testy, většinou vitezi Ranger, Amarok je na druhem miste. Obcas si role prohodi. Parametrove vitezi Ranger (uhly, zatizeni, brodivost, zatez na tazne,...) je ale potřeba rici, ze nemam v planu dostavat auto do extremu, kde by tyto parametry mely hrat nejakou roli. Proc o takovem auto uvazuji: Obcas potrebuji projizdet terenem, kde se 407 nemam absolutne sanci, občas potrebuji projizdet bahnem, kde jsou na hrane "silnicni" ctyrkolky jako Audi Qx. Zdalo by se, ze prestreluji kategorii, ale potrebuji mit moznost auto poradne nalozit. Sebevetsi "klasicke" auto ma uzitecne zatizeni kolem 500-600kg, snad XC90 ma vic, ale potrebuji vozit cca 750kg, občas i vic a nechci byt na maximu co auto snese. Docela mi vyhovuje princip ciste kabiny a "spinaveho" nakladniho prostoru.
  4. Ahoj, ač mám 2 pažouty, jeden je za hranicí životnosti a druhý taky stárne... Navíc teda ne uplně vždy vyhovuje mým potřebám. Peugeot nenabizi vyhovujici vuz a tak musim ke konkurenci. Nejvíce uvazuju o Ford Ranger, druhy v rade je VW Amarok. Je mezi vámi hodne techniku, kterí znaji auta docela do hloubky. Dokazete rici na co si dat pozor (například Ranger jen s manualni převodovkou, protože automat …..). Diky za jakekoliv info. T.
  5. tova

    Doporučte venkovní wifi anténu/AP

    Ahoj, oba doporucene Mikrotiky jsou OK, jen bych si dal pozor, ze docela dost topi. Na muj vkus opravdu hodne a jsem z toho trosku nervozni. Ne, ze by od toho mělo něco chytnout, ale aby se to samo tak najek neupeklo až přijde zase leto a posviti na to ještě trosku slunicka... Ovšem tady to bastleni ve smyslu odnimatelne anteny - dame vetsi antenu… Na samote u lesa asi zadny problém nezpůsobíš. Pokud tim ale zacnes rusit nejakeho mistniho poskytovatele, hrozi ti problémy, protože ta externi smerova anténa asi bude mit vetsi vykon nez ta od výrobce, tim presahnes povolene maxima a hrozi ti postihy. Tak jenom opatrne... T.
  6. tova

    407SW Xenony blikají nebo zhasnou

    Auto je z roku 2006 a neměnily se. Asi bych čekal, že se to začne objevovat postupně, ale na druhou stranu v létě jsem jezdil potmě minimálně, ve dne si toho nevšimnu, takže kdo ví... Nemáš odhad co stojí oprava? T.
  7. Ahoj, na P407SW mi nejprve začalo poblikávat leve světlo a nyní se stane, že uplne zhasne. Jde o xenon. Přitom stačí jen zhasnout a znovu rožnout. Ted se zda, že poblikávají obě. Nejak jsem uplne nevypozoroval kdy se tak stane, zda je to mechanicke (zhoupnuti auta při brždění či přejezd nerovností) nebo to souvisi s elektrikou (zvyšení otáček například podřazením). Nemáte nějaký tip cím by to mohlo byt? Diky T.
  8. tova

    RT3 navigace

    Proc nebudou? Je o tom nejaka oficialni zprava? Jinak kdyby si to snad chtěl někdo koupit legalne... https://peugeot.navigation.com/product/Catalog/Catalog_Peugeot_407_2006_RT3/WIP-COM-RT3-Europe-Edition-2016-2017/sku/T1000-25173P/en_GB/PeugeotEMEA/EUR
  9. Tehle povinnosti jsem si teda nikdy dřív nevsiml. A troufnu si tvrdit, ze jsem něco i prodaval… No nevadi, asi to dam do "vymenim". Proste vymenim auto za peníze :-) Tak ne, no... Vymenim nefunguje taky... T.
  10. Ahoj, mam podobny problém... Uz startovani bylo natřikrát, ale pak ok, cesta cca 15km. Cesta zpet asi 2km, stále ok. Ovšem pak neslo startovat, stiplavy bily dym. Bud to hned chcipalo nebo to nereagovalo na plyn nebo se to jen vic dusilo. Po chvili se daji otáčky vytahnout nad 2000 a da se s tim (porad při otáčkách 2000-3000) popojet. Asi hodinu jsem to nechal stat a každých 15min zkousel, zda se to nezlepšilo (mezi tim jsem vyhazel kufr, pripravil si oko na tazeni, lano,...). No a po hodine jsem nastartoval a uplne normalne a bez problemu odjel a jezdil tak 3 dny. Dle servisu Peugeot jde o vadny EGR ventil. Nejsem kutil, sam ho neucpu, nevymenim, nevycistim. 8.300 za novy mi prijde zbytecne moc. Najde se v okoli Brna někdo jako straki? :-) Umel bych si představit například demontaz EGR, ultrazvukove vycisteni a opětovnou montaz. To same klidne i se vstrikama. Diky za info. tova
  11. Ahoj, je to 4 roky, co jsem menil spojku i setrvacnik (auto z druhé ruky, spojka cvakala). P407 SW 2.0 HDI 135 rv 2006 Po kazde jizde (i kratke, třeba jen 2km) bylo od auta (jen venku, když jsem od nej odchazel, ne vevnitr) citit divny smrad (jako rozzhavene zelezo). Ale nic, co by se palilo, kouřilo... Po case prislo prokluzovani spojky, takze jsem ji reklamoval a dostal novou i se setrvačníkem. Tohle cele trvalo cca 2,5 roku. Pochopitelne si jako lajk nemuzu byt jisty, ze jsem skutecne dostal novou spojku a setrvacnik :-) Nicmene ten divny smrad i prokluz ustal a nemam důvod autorizovanému servisu neverit. Ovšem po cca pul roce jsem vlastní neopatrnosti dohnal spojku k brutálnímu prokluzu (snaha kolmo najet na obrubnik). Obrovsky oblak dymu a nechutny smrad. Pul roku nato zacala spojka v určitých otáčkách s určitou rychlosti prokluzovat a tento stav se zhorsuje (další rok). Tak si rikam, ze je na case vymenit spojku, ačkoliv by mela mit pouze cca 2 roky. Existuje moznost vymenit pouze nejake oblozeni? (to je predpokladam to jedine co je poskozene/opotrebovane) Nebo doporučujete vymenit celou sadu? Pripadne je tu někdo z okoli Brna, kdo by se tomu byl ochotny věnovat? Celkem me laka prave probihajici akce/sleva na VALEO produkty, které bych rad vyuzil... Diky za radu. T.
  12. tova

    Roleta panoramatické střechy

    Ahoj, je to cca 2 roky co strecha prestala fungovat. Jednotlive lamely v sobe nedrzely, neb nektere z nich byly evidentne vyskocene z kolejnice. Cena opravy vysoka, takze mi to v servise jen rucne nasilu zatahli a tecka. Sebral jsem odvahu a navody zde publikovane ci zaslane emailem (diky J. Beranovi) a zkusil to rozebrat. Nejsem první majitel a strechu resil i servis (nevim jak moc), takze popisovana \"zraneni\" (auta) nemusi byt mou vinou. Ale nejspis jsou, co si budeme nalhavat. 1.) sundavani stropního plastu u patych dveri Fakt mi to neslo, ty cudliky (na obrazku číslo 71) co to drzi to drzi fest a při sundavani se znici. Je potřeba objednat nove. Kovove spony (na obrazku 70) mi taky nejak chybi. Bud jsem je při demontovani ztratil nebo tam uz nebyly. 2.) sundavani bocnich plastu Vlastne jsem moc nezkoumal, zda je tyhle plasty opravdu nutne sundat. Kazdopadne při jejich sundavani se zcela ulomila jedna plastova pacička (výčnělek), který prave diky kovove spone (70) drzi plast na miste. Resit to nebudu, ale je to skoda. (Docela by me zajímalo kolik takovy trapny plast asis toji.) 3.) sundavani madla nad dvermi Chce to nejaky chytry hacek na vytazeni tech zajišťovacích koliku s gumovou hlavou. Ja pouzil tenounky imbus, který jsem tahal kombinackama. Nebyla to idealni volba, slo to, ale imbus několikrát vyklouzl a kolik poskrabal. Samotne vyndavani madla - prave slo snadno, ze jsem uplne zbytecne zabral a ulomil maly kousek (nejaky zoubek). Na druhé strane jsem si na to daval vic pozor, ale o to vic to drželo. Nicmene pomaleji, jemneji, setrneji a bez poskozeni. (Prislo mi, ze vice/maximalne ohnout tu rukojet na pruzine je lepe.) 4.) vytazeni obvodove gumy To sle hladce a bez problemu 5.) sundani tapecu ze strechy Prekvapive velmi snadno. Suchy zip, stacilo lehce potáhnout, slo to krasne. 6.) vyndavani lamely Tady bych se rad zastavil, protože v navodu postradam jeden dulezity krok. Pokud jsou lamely v kolejnicích, je všechno OK a vyndat jdou relativne snadno. (Zavazi ten pritlacny drat co lamely \"podava\" smerem vzhuru, ale jde s nim pohnout.) Ovšem pokud lamela z kolejnice vyskocila, doporucuji před jejím \"rvanim ven\" nejprve odšroubovat na kazde strane 2 srouby drzici \"skladaci mechanismus\". Je to jen takova plastova bocni stena v miste, kde je pero vyzvedavajici lamely nahoru. První lamela byl v kolejnici a sla vytahnout celkem dobře. Druha lamela byla mimo kolejnici a při vytahovani jsem urval kluzatka i jejich drzaky. Musel jsem fakt zabrat, neslo to. Po vysroubovani tech sroubu sla další (taktéž vykolejena) lamela pomerne hladce. A hlavne se nijak neposkodila. Co dal v návodech postradam: Jak jsem zjistil, jsou drzaky kluzatek ulomene i na první lamele. Jak se demontuje první lamela? Taky jsem zjistil, ze motorek vůbec nefunguje (coz bude nejspis zamer servisu, neboť zcela jsite fungoval). Kde se da ten motorek nejsnaz odpojit (kde jej nejpravděpodobněji odpojili v servisu?). Prohledl jsem si kolejničku a zjistil, ze je ohnuta. Ovšem jeji hroni část, ta spodni je rovna, takze doufam, ze by to nemuselo vadit. Pripadne muzu zkusit tu nerovnost necim vyplnit (lepidlem/tmelem). Ze je potřeba koupit kluzatka je jasne. Nyní ale potrebuji také drzaky kluzatek (které se z lamely daji sundat) a pokud si spravne vybavuji, prodavaji se jen nesmyslne drahe cele lamely. Pokusil se někdo tyto drzaky sehnat? Ci vyrobit? (Při pouziti tvrdšího plastu by to 3D tiskárna mohla zvladnout.) Poslal by mi prosim někdo presne číslo pro objednani první lamely a pak kterekoliv další (jsou stejne)? Dekuji. Snad postřehy nekomu pomůžou v boji s nadhernou, ale prokletou strechou. T.
  13. tova

    Slaba klimatizace

    Ahoj, i přes vymenu filtru, desinfekci, doplneni chladiva mi taky klima jela \"jak kdy\". Foukani jako takove zcela no problém (az na kousek skla, který nekde huci ci vibruje při vetraku na maximum). Ukazalo se, ze jak kdy znamena \"ne ve meste\" a \"ano na dalnici ci dlouhych cestach\". Verdikt servisu byl rychly a jednoznacny - vadny ventilator chladice a nejaka nehorazna a nesmyslna suma. Naprosto nepozoruji jakykoliv problém ci byt jen naznak s prehrivanim motoru, ale je pravda, ze jakmile zapnu klimu, vrtule na chladici se toci mnohem casteji. A jeji chod je doprovazen mirnym hucenim (za jizdy nepostrehnutelne, ale při zastaveni ano). To se dřív nestavalo a vrtule byla naprosto ticha. T.
  14. Ahoj, o tajemnem zelenem konektoru, který je v zavazadlovem prostoru v vleve schránce na krytu pojistek se tu uz psalo. Muzu potvrdit, ze ma něco spolecneho s CD changerem (ačkoliv ten je umisten vpravo), neboť po rozpojeni CD prestavaji \"existovat\". Nicmene nemel by někdo schema zapojeni tohoto konektoru? (Co který pin znamena?) A co vic, nemel by někdo dokonce napad, kde ten konektor (tim myslim tu cast na kabelu vedoucim do CD changeru) sehnat? (Vlastne ani nevim, která část konektoru vede do kabiny k RT3 a která k CD changeru.) Mam RT3 + JBL + CD changer. Koupil jsem si USB/SD MP3 prehravac a navzdory navodu a původnímu zameru výrobce jej nechci montovat do kabiny auta a pripojovat primo na RT3. Velice rad bych prehravac umistil do blizkosti onoho tajemného zelenoho konektoru a pripojil do nej. Diky tomu bych také mel relativne snadnou moznost prepojit zpet CD changer bez nutnosti demontaze radia. Ma prosim někdo nejaky napad ci vice info? Hledal jsem hledal, ale nenasel. Mam jen vyznam pinu v RT3 kam je CD changer zapojen a kam ma byt místo nej zapojen MP3 prehravac. Diky T.
  15. tova

    ucpané ostřikovače

    Ahoj, jen pro info: trysky na 607 nebyly skladem a jejich cena je cca 150,-/ks trysky na 407 byly skladem a cena je cca 300,-/ks (pry je v nich cosi navíc, aby voda proudila jen jednim smerem a ne zpet - ja tam krome 2 hadicek a spojek nic navíc nevidim) systém napojeni trysek na hadice 1*, rychle, snadne, pohoda systém uchyceni trysek v kapote 1 (nemam s cim srovnávat) pristupnost trysek v kapote 5- (to mi reknete, kterej piiiip tohle vymyslel, to snad ani není mozne) Nicmene na podzim mi v servisu rekli, ze je potřeba vymenit cerpadlo steracu, tedy cca 4.000,-. Bylo mi divne, ze ostrik svetel je OK (později jsem zjistil, ze existuje samostatne cerpadlo pro svetla). Patral jsem po nahradnich cerpadlech a zjistil jsem, ze pro predni a zadni sklo (mam SW) je jedno cerpadlo. Když funguje zadni sklo, tak by mělo i predni. Jednak cerpadlo v Auto Kelly za cca 500,- Druhak stacilo vymenit trysky. Zadne 4.000,- Skoda, jinak mam svůj servis docela rad... T.
  16. tova

    klepání větráku

    Ahoj, je to teda asi dost OT vzhledem k tomu jak odborne resite kde a cim by to mohlo byt. Ale me se z vetraku taky ozyvalo divne huceni/bruceni a taky jen při vyssich otáčkách vetraku. V servisu se na to moc netvarili, ze rozebirat palubovku kvůli tomu se nevyplati. Jenze me to nastalo po vymene předního skla, takze jsem si téměř jisty, ze to byl strep zapadeny kdovi kam. Po pul roce to prestalo. (Asi se to na tech ceskych cestách odskaklo jinam, kde uz to proud vzduchu tak \"nerozvrci\". T.
  17. Ahoj, jednou při zatahovani rolety se jedna lamela zasekla, ty před ni se utrhly. Cely problém spociva ve \"vykolejeni\" lamely. Hrubou silou jsem je i vykolejene nasoupal na sve místo, ale rad bych to zprovoznil. Nevsiml jsem si, ze by nekde něco bylo ulomeného ci jinak poskozeneho. V servisu se do toho nehrnou a vyhrozuji nehoraznyma castkama, ale ja porad nevidim důvod cokoliv menit, chce to jen soupnout na spravne místo a \"nakolejit\". Ma s tim někdo zkusenosti? Diky za jakoukoliv radu. T.
  18. tova

    Turbo nebo neco jine?

    Ahoj, panove diky za tip. Je pro me malym povzbuzenim, ze by to nemuselo byt nove turbo. Jinak motor jde vytocit kam az chci, jen jeho vykon se jaksi nedostavuje a je to line (naprosto ojektivne kopec driv jezdeny na 4-5 dnes jezdim na 3 v otackach jak svina). Taky je vzdy znatelne citit moment, kdy turbo prestava pracovat. Pokud jde o nouzovy rezim, pak me na nej ale nic neupozornuje. T.
  19. Ahoj, mam problem se 407SW 2.0 HDI 100kW FAP (vf36erhrh21476377). Zacnu hodne z daleka - cca pred rokem mi praskla hadice od turba. Turbo bylo jasne slyset, sycelo to od motoru jak had, ale jelo to desne zdechle. Hadice vymenena a pul roku ok. Pak jsem byl v servisu uplne s necim jinym, odjel domu cca 10km a pri prejezdu male nerovnosti mi asi uplne vypadla hadice turba (aspon to tvrdili v servisu kam se m se vratil). Neslysel jsem zadneho hada, spise to vic rvalo (trosku jako upadeny vyfuk) no a vykon naprosto katastrofalni (sem se sotva do servisu doplazil). Opraveno behem 5ti minut, vse ok. Pred 4mi mesici hlaska o nedostatku aditiv ve FAPu, bylo to na ceste do Chorvatska, takze ignorace cca 2,5 plne nadrze nafty, pak bez problemu dolito v servisu. Auto stalo asi 14 dni (coz je jinak vyjimecne a jezdi skoro kazdy den). Od te doby spatne funguje turbo nebo neco takoveho: Kdyz rano vyjizdim a jsem mirnej, neslapu s plynovym pedalem az na podlahu, ale pridavam zvolna, turbo funguje klidne celej den (ale nikdy to nehrotim za 2500 otacek, vse jen zvolna). Kdyz na to slapnu (nejcasteji na 3ku ci 4ku) a potrebuju auto rozhybat trosku svizneji, turbo zhasne a od te doby jsem zavodni slimak (s asi vetsi spotrebou nez jsem zvykly). Nejezdim dlouhe trasy a tak nevim, jestli se turbo zase chytne i behem jizdy, kazdopadne druhy den turbo zase funguje, ale zase jen do doby nez auto trosku potrapim a popozenu nejak vic nez se mu libi. Neobjevuje se zadna varovna hlaska (coz je teda dost divne, kdyz me to auto jinak buzeruje uplne za vsechno), normalne to startuje, neni slyset zadny zvlastni zvuk, ba dokonce je mozna motor tissi (coz je ale relativni, pac ho musim daleko vic vytacet abych se vubec pohnul do kopce, takze nakonec stejne rve). Ma nekdo tip co s tim je? Mam hned brecet a setrit na nove turbo? Diky za jakekoliv nakopnuti. T.
×
×
  • Vytvořit...