Přejít na obsah

Kluge

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 407
  • Rok výroby
    2005

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Bratislava
  • Stát
    Slovenská republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Kluge's Achievements

Čtenář

Čtenář (1/6)

1

Popularita

  1. Kluge

    Stratí výkon

    Tak nakonec to bylo nějaké čidlo / snímač který chvíli fungoval a chvíli ne. (píši-cituji pouze to co mi řekli v autorizovaném servisu, dělal na tom nějaký jejich specialista co nepracuje na ůkol ale specializuje se na hledání takovýchto závad) Auto zatím jede velmi dobře a po cca. 200 dálničních km se závada zatím neprojevila. Těch snímačů / čidel tam je v této části systému prý více a nejdou z nich do řidící jednotky žádné chybové hlášky, takže se dají hledat jen jedno po druhém. Bohužel nemohu říci které to přesně bylo protože mi to nezdělili ani na mou přímou otázku. A papír na to taky nemám, že bych si to přečetl, protože to byla reklamace původní zakázky a já jsem již nic neplatil. Pokud jde o škr. klapku, váhu vzduchu atd. to kontrolovali hned v počátcích. Můj nekonkrétní opis odstranění závady zřejmě moc nepomůže, bohužel nevyznám se v této problematice a více mi jaksi nezdělili. Po dobu reklamační opravy mi zapůjčili náhradní vozidlo Peugeot 3008 2.0 hdi s velmi slušnou výbavou, mělo pouze 500 km najeto a stálo cca. 31 000 €. Tak jsem si chvíli užíval s rodinou pěkné svezení v novém autě. Velice děkuji všem kteří se snažili poradit a pod. Díky.
  2. Kluge

    Stratí výkon

    Výraz globální jsem použil já (asi nevhodně) oni řekli něco v tom smyslu, že mají pouze info které je vede k tomu vzduchovému systému. Jinak o té klapce mi říkal přítel zrovna včera. Měl stejný problém na motoru VW diesel TDI. Přesně co píšeš Ty říkal i on. Jedno se zavřelo a druhé se neotevřelo a motor mu nejel přesně jako na tom mém. Po výměně mu závada zmizela. Když tak nad tím přemýšlím a nedejbože je závada tady v tomto tak co potom o těch motorech vědí technici vyškoleni v PSA a pracující v autorizovaném servisu? Ale nechci dělat unáhlené závěry. Uvidí se, když se to snad podaří jednou opravit.
  3. Kluge

    Stratí výkon

    Pokud si dobře pamatuji tak s regenerací prý ten problém nesouvisí, o to se zajímali hned v počátcích hledání chyby. Dle čeho ale usoudili nesouvis nevím, jestli dle diagnostiky nebo něco jiného. Pokud jde o ty vzduchové hadičky (myslím že podtlakové), informovali mne, že je všechny vyměnili. Jestli tomu věřit nebo ne, nevím. Ale dělali to v rámci reklamace která ještě běží. V pátek mi dali auto prej už to nedělá. Technik projel auto po dálnici s napichlou diagnostikou rychlostí do 150 km/h na úseku cca. 60 km mu to už neiniciovalo závadu. Tak prý ať to zkouším a když se to bude opakovat ať příjdu s autem zpět do servisu. Tak jsem si hned v duchu říkal, že pořád jim není jasné co to bylo. Já jsem včera vyjel s autem na dálnici a po 70 km to opět spadlo po vypnutí motoru a nastartování to zase jelo normálně ješte 30 km domů. Dělám si poznámky co jsem se tu dočetl na foru, co jsi radil Ty a zeptám se jich jestli se na ty věci dívali.
  4. Kluge

    Stratí výkon

    Děkuji za postřeh. Technici z peugeotu s tím jezdili vždy po nějakém zásahu/ výměně po dálnici s napíchlou diag. a přesto si nevědí rady. Tvrdí, že to z toho nevyčtou. Vidí jen následek jak to spadne do útlumu ale prej nevidí identifikaci proč. Mají prej jenom globální informaci, která se týká vzduchového systému. Aspoň tak mi to zdělili, já tomu absolutně nerozumím a netuším které součástky dávaji zpětnou vazby řídíci jednotce a co všechno tam je a jak to funguje. Já jsem tak zvládl vyměnit startér a tím moje schopnosti a možnosti končí. pozn.: EGR ventil má najeto asi 35 000 km, žeby už byl death ? pozn.: omlouvám se adminstrátorovi fora, zmáčkl jsem špatné tlačítko které zobrazí předešlý příspěvek
  5. Kluge

    Stratí výkon

    Ahoj, mám téměř stejný problém. Snažím se tu na foru o tom něco najít ale nedaří se mi. Na mém autě se to dějě malinko odlišně ale jinak stejně. Při jízdě po dálnici, ustálená rychlost (110 a víc) po odjetí 15 až 70 kilometrů spadne výkon jako by jel bez turba (turbo, hadice, hadičky a kdejaké čidla či jiné komponenty nové), stoupne spotřeba, při sešlápnutí plynu i dymivost a netáhne. Po zastavení, vypnutí motoru a opětovném nastartování zase jízda normální do ujetí výše zmíněných kilometrů se vše opakuje. Dal jsem auto před měsícem do autorizovaného servisu Peugeot. Diagnostikovali závady na systémech turba, podtlaku atd. Vyměnili turbo (nové), snad všechny hadice co jsou v motorovém prostoru a další komponenty v tomto systému (klapky, čidla, nerozumím tomu, ani mi to přesně nezdělili protože po výměně turba je to řešeno jako reklamace a já to již neplatím), nicméně závada pořád přetrvává a nevědí přijít na to co tomu může být. Kdybych neinvestoval do toho turba a příslušenství k němu, cca. 700 €, tak auto odvezu na likvidaci a kašlu na to. (typ vozidla - 407 SW 2.0 HDI 100kW, r.v. 2005, motor RHR) Kdyby se zde snad našel někdo kdo by znal příčinu, velmi by pomohl. Předem děkuji za případné rady.
×
×
  • Vytvořit...