Přejít na obsah

verdom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

Vše od uživatele verdom

  1. Taky mi to delalo. Origo diagnostika to umi vypnout a je klid.
  2. verdom

    308 1,6 VTi jízda na 3 válce

    Tak do půl roku postupně pochcípal zbytek cívek a všechny Božky z "Germánie" montované Turky ve fabrice v Chině patřící Indům nahrazeny novými. Vydržely necelých 60tis. km. Inu německá kvalita už je asi ta tam. No a nyní pro změnu chyba P0054 (asi zadní lambda) a opět Antipollution ... faulty. Najeto lehce nad 60tis. Grrr. Jestli i lambdu dělal Bosch, není se čemu divit.
  3. verdom

    308 1,6 VTi jízda na 3 válce

    No co vím, tak cívka buď indukci má a nebo nemá. A svíčka pálí přesně načasovaně a jen když dostane impuls. To není defibrilátor, aby bylo potřeba čekat, až se nabije. Většinou se to projeví v autě na poruše nahlášením oblíbeného "Antipollution...", protože zadní lambda zařve, když dostane nespálenou směs. Ale souhlas, výměnnou všech se nic nepokazí, jen je člověku líto toho skorolitru za kus.
  4. verdom

    308 1,6 VTi jízda na 3 válce

    No já je mám taky od Bosche (Made in Germany na francouzkým autě asi ta nejhorší věc )
  5. verdom

    12V zásuvka v kufri

    Nabíjení telefonů a hovadin na dovolený jsem vyřešil nakonec powerbankou, kterou nabíjím v kufru motoru se zásuvkou napojenou kontaktníma kleštěma přímo na baterii (samo, že včleněna pojistka 15A) Potřeba je zásuvka, pojistka a její držák a dvoje kleště (kabel i kleště jsem ustříhnul u staré nabíječky po smrti z Kaufu.) Nebyl moc čas, lámat si před odjezdem hlavu a tohle bylo nejrychlejší a fachá to.
  6. verdom

    308 1,6 VTi jízda na 3 válce

    Taky se mi stalo, že se cívka poroučela do motoristického nebe, ale měnil jsem jen jednu (po 50tis.) motor taky 1,6VTi. A dnes ráno (na 60tis.) ty samé příznaky (auto se třepalo na tři hrnky a svítil motor a na displeji Antipollution faullty. Nicméně po cestě z práce nic. Auto přede jak kotě a motor ikonka i hláška nesvítí. Přesto jsem (zase jen jednu) cívku koupil. Má smysl vyměnit všechny (i ty "dobré a staré) po 60tis. a nebo je to zbytečný a běžně vydrží víc?
  7. verdom

    12V zásuvka v kufri

    Trochu opráším dotaz. Mám Peugeota 308SW vti celkem nově a ten úsporný mód a odpojení všeho mi taky moc nevyhovuje. Používám auto k dobíjení modelů letadel a jelikož nejde o velké proudy, stačila u Xsary palubní zásuvka. Ta je po vypnutí motoru a vytažení klíčku u pažouta mrtvá. Co se stane a co udělá elektronika , když si natáhnu zásuvku přímo z baterie?
  8. Já právě bych nejraději klasické kombi, jako je právě 307 popř. 407. MPV s ohledem na to, že cestuji převážně sám, popř ve dvou, protože děti jsou už velké, mi přijde zbytečně velké. Roman píše, že 307 SW nemá rovnou podlahu a co 307 break? je na tom stejně? Na 307 je mi sympatičtější menší velikost, než u 407, která je sice fajn dlouhá uvnitř, ale těch pár centimetrů je vykoupeno daleko větší celkovou délkou auta. Nevím, jaký má rejd a jak se s ním motá v zimě na parkovišti, kde je znát každý centimetr, ale složit se do 307 měl bych vybráno
  9. Musí to být peugeot, od sestry švagr má na peugeoty a citroeny servis. Ta previa je spíše minibus http://motoburg.com/4762-toyota-previa.html
  10. Jsem tu nový a peugeoty moc neznám. Moje xsara break začíná dosluhovat a poohlížím se po nástupci. Velkým favoritem byla C5 od citroenu, ale je to už přecijen dost velké auto s relativně malým rejdem a tak začínám shánět info o peugeotech. Mojí podmínkou je použití auta při cestování v lůžkové úpravě. Lze se v peugeotu 307SW nebo break ve dvou vyspat? (moje délka 180cm) V xsaře mi asi 5 cm chybělo ale podlaha byla rovná a v pohodě. V 407 se asi dá, je o dost větší, ale ani tam nemám nikoho, kdo by to na vlasní kosti zkusil.
  11. K tropicalu nějaké info ode mě na xsara clubu http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=74&t=5026&hilit=tropical Ad kofola, mám ji raději jak origo colu, ale ta stará mi určo chutnala víc
×
×
  • Vytvořit...