Přejít na obsah

doga.227

Uživatel
  • Počet příspěvků

    32
  • Registrace

Vše od uživatele doga.227

  1. Tak budete to pry zrejme lambda sonda. Vedel někdo alespoň zde na celem foru, jsou 2 lambdy, jedna před katalyzátorem regulacni, nebo ta druha za katalyzátorem kontrolni? Je mi trapne psat se na jinych forech, sice tam tomu rozumi a poradi hned, ale zase tam nechci otravovat s Peugeotem diky. Tak kdyby mel někdo další podobny problem, coz je casty u této motorizace, zrejme lambda sonda.
  2. Zdravim borci, jdu si pro radu, cim by to mohlo byt. P 307, 1,4, 65 kW, cca 175 000 km. Po nastartovani a rozjezdu auto celkem cuká, po 3 minutach uz je to OK. Vymenil jsem zapalovaci listu (od 4. svicky byla ,,vytavena''). Zjistil jsem, ze je to lepsi, když po nastartovani necham studeny motor cca 2 min. bezet a az pak se rozjedu. Je to normalni, nebo klapka? Nebo zdvihatka ventilu? Lambda? Pokud lambda, jsou snad 2, která bny to mohla byt? Na Emisích rikali, ze nejaka hodnota pomalu klesa, tak to musel asi 10 minut delat znovu, nez to proslo. Jinak diagnostika by mela byt OK. Dekuji za postřehy.
  3. Tak to je super. Auto mam cca od dubna, hned jsme dal novy olej 5W/40 Trysk Paramo a olejovy filtr. Budu menit radeji po 10 000 km. Co pouzival předchozí majitel netusim. Chci pak dat 5W/40 TQ apod.
  4. Tak jsem dneska vymenil to tesneni. Byl tam silikon, tak sjem ocistil dosedací plochu na bloku motoru a vika ventilu. Ujel jsem 2 km a nic zatím netece. Silikon sjem nemel, tak jsme ho nedaval. Udelal sjem foto, myslite, ze je ten motor hodne zakarbonovany, nebo to ještě jde? Na tacho 170 000 km, skutecny stav tezko rici. 1,4 65 kW, 16V, r.v. 2004. Popr., pouzit nejakou tekutinu na odkarbonovani? Jinak motor jde zatím OK, jen po nastartovani jsou malinko slyset asi 5 sec. asi hydrostely, ale to je asi tim, nez se natlakuji, to je asi normalni, po 5 sec. vse OK. Diky.
  5. Dekuji za odpověď, no koupil sjem si momentovy klic Proteco 1/2 rozsah 28-210 Nm.
  6. Fakt nikdo nevi? At to zase nemusim davat za 3 000,- do servisu diky.
  7. Zdravim soudruzi. Budu menit vrchni tesneni vika ventilu an P 307, koupil jsem si an to i momentovy klic :-D Tesneni viz. odkaz: https://www.autokelly.cz/Product/GA-2051/12121627/39849642;39850140;16;146027;167872;33460762;33699504;32337512;33025749 Chtel bych se zeptat, na co si dat pozor, nebo staci jen povolit srouby na viku, vymenit tesneni a dotáhnout zase srouby na viku? Hlavne me zajima: Mam potrit tesneni před montazi cistym motorovym olejem jako při vymene olejového filtru a druha, dulezita otázka, jaky utahovaci moment při montazi pouzit? Dekuji.
  8. Tak oprava hotova, zapalovaci civka stala necelech 3 600,- jen civka, ikdyz na netu ten samy novy stejna znacka cca 1 400,- neda se nic delat. Tak mne to vyslo na necelých 5 700,-. Alespon uz to neklepe, byla spatna 4. civka, vytavena.
  9. Tak svicky vymeneny za Bosch, dale, opravar auto projizdel s napíchnutou diagnostikou, z kopce OK, pak jel zpet do kopce a uz to házelo vady, pry spatny induktor, nejde 4. valec. proto svitila kontrolka motoru, obcasne klepani motoru a snizeny vykon, proto asi i klepani motoru u studeneho motoru při rozjezdu. Induktor cca 2 500,- bez DPH, 3 000,- s dani.
  10. Az po rozjeti, jak jsme psal v uvodu, při couvani, ne při zarazeni zpátečky, ale udelalo to jen 2x. Zkusim vymenit svicky. Tak svicky jsem omrkl, vypadaly OK, bohužel při montazi jsem 1 ,,zlomil'', cili je auto v servise a vynadají ji. Byly tam Brisk, coz mechanik rikal, ze tam nepatri. Byly i zalite olejem, tak necham rovnou vymnit tesneni. Mozna, to klepani motoru za studena bylo zpusebeno nevhodnými svíčkami od předchozího majitele.
  11. Omlouvam se, Peugeot 307, 1,4 16v, 65Kw. Jinak kontrolka uz nesviti, ale něco s tim je, dneska, jak klepal motor a nezrychloval, je třeba to uz resit. Dekuji moc za jakokoliv postreh, co yb to pripadne mohlo byt. Samozrejme domluvim diagnostiku.
  12. Pratele, kamaradi. Po mesici pohody mam opet mensi problem. Při couvani mi uz po 2. naskočila oranzova kontrolka motoru. Nasledne při jizde klepe motor, jako by jel na 3 valce, po seslapnuti plynu jdou otáčky pomalu nahoru, auto nema moc vykon a nechce zrychlovat, ale nechcipe, proste seslapnu pedal a auto se zacne dost klepat, ale nezrychluje. Na neutral otáčky litaji mezi 750-950 ot./min. Po par km se to zlepsi, po zastaveni a nastartovani nekdy zmizi kontrolka motoru, popr. přes noc, když je auto v klidu, uz se nerozsviti. Nevi někdo, cim by to mohlo byt? Před 2 mesici na emisích koukali do ,,zavad přes diagnostiku'', něco rikal dobry a u jednoho rikal, ze to moc dobry není, aby auto proslo emisema něco pomalu rostlo nebo klesalo. Dekuji moc za jakykoliv postreh. Ta kontrolka se rozsvítila 2x a vždy, když jsem zacal po delší jizde couvat, když couvam třeba rano, když auto stalo, tak bez problemu. Jinak auto jezdi bez problemu, akorad, když auto dlouho stoji, tak po nastartovani jsou vyssi otáčky a při rozjezdu auto ,,skace'', nez se zahreje. Zacal jsem po nastartovani cekat cca 30 sec., nez vyjedu a je to lepsi. Ventily? Klapka?
  13. doga.227

    Palivovy filtr P 307 1,4, kde je?

    Tak tam pry palivak není podle VIN.
  14. doga.227

    Olej

    Vyjety , zapraseny motorovy olej s ruznyma mechanickyma necistotama, tak to je sila.
  15. doga.227

    Praskla brzdova trubicka.

    Necham vymenit i tu druhou, uz sjem se objednal.
  16. doga.227

    Praskla brzdova trubicka.

    Tak to je k nicemu to obalovani. Před mesicem jsem byl na nove STK a brzdy velmi chvalili, jsou zanovni, stacilo brnknout o pedal, ted uz bohužel to ma vetsi ,,proslap''. Tak si rikam, ze zase v tak strasnem stavu by to nemelo byt. Necham to vymenit, jen me trochu prekvapila cena, pro me to je dost penez, ale asi je to normalni cena, pry 307 je na to priserna na ovzdusneni, 107, 207 a ostatní jsou pry je bez problemu. Jinak mechanik vypadal solidne.
  17. Ahoj, silne jsme seslapl brzdovy pedal a praskla trubička. Tak jsem jel na vymenu, coz stalo 1 900,- (trubička, kousek hadicky, diagnostika ABS a hlavne problem byl ovzdusneni, pac to bylo uplne bez brzdovky-museli to delat ve dvouch a v nejake nádržce vytvaret tlak 2 bary). Bohuzel pry mohu cekat další prasknuti na druhé strane. Ted se akorát bojim, aby to zase nebylo kolem 1 900,-. Cekal jsme opravu tak za 700,- az 1 000,-. Je mozne tu trubičku po domácku nejak ,,obalit''? Dekuji moc za postřehy.
  18. Ahoj, koupil sjem novy palivovy filtr, ale nemohu ho najit, abych ho vymelil, pod nadrzi jsme ho nenasel, dekuji.
  19. Tak to shrnu, abych nespomoval. Na radu jsem odsal olej /hadička a injekce/, odsal jsem 1,25l, abych se dostal na hodnotu 2 carky pod maximem. Cili bylo asi 1l prelito nad maximum, snad se nic nestalo. Dobra zprava tedy je, ze olej nejak neuchazi a uz jde krasne odecitat hodnota z merky, ted je to krasne videt. Predtim bylo prelito, proto jsem psal, ze to je merka na nic, ze je tam vse slite dohrody. Budejd by ne, když jsem mel prelito. Cili jsme odsal 1,25l oleje a palubak ukazuje max. oleje, tak pohoda. Dekuji moc za rady.
  20. Jeee tak to je nahoda :-) No, jsme jen vyucen autoklempir, ale nedelam auta. Spise se venuji zviratum. Jinak, když jsme menil olej, tak po vypusteni jsem schvalne zkusil palubak, co ukaze, ukazal max. oleje, přitom všechen olej byl vytekly. Tak zasilam foto mereni: 1. foto: jen vytazena merka, když auto 1,5 h stalo. 2. foto: ocistena merka 3. foto: mereni. Tak se mi zda, ze oleje je hromady, to teda asi uberu. Jen me udivuje, ze po 5W/40 je olej tak cisty, po 10W/40 jsem mel snad druhy den olej cerny, přitom bych cekal, ze syntetika karbon bude vice rozpouštět. Ozzy moc diky za rady.
  21. Pisi na kazde ruce jednim prstem a asi mi ta prava ruka pise rychleji :-D Jinak, ted jsem byl zmerit olej, není problem to zmerit, jsem autoklempir, ale je to oproti jinam autum spatne videt, u P 405 co jsme mel to bylůa parada. Tak řekl bych, ze je oleje nad maximum na merce, coz taky není dobře, ale bylo by dobře, ze by to ukazovalo, ze oleje asi nebylo minimum, jak ukazoval palubak. Proto jsme na rychlo dolil ten 1 l a priom tam asi bylo oleje normalne, tim jsem to prelil. Je mozne, ze palubak by takto spatne ukazoval? Stalo se mi to poprvé po mesici. Udelam fotky mereni.
  22. Ahoj, tak mam další dotaz. Peugeot 307 Break, 1,4 16V, 65 kW. Auto mam asi mesic, vymenil jsme mot. olej 5W/40 a samozrejme i olejovy filtr. Nalil jsme 2,75l oleje. Cca 3 tydny v pohode, ukazatel oleje po sepnuti klicku před nastartovanim ukazoval maximum. Dnes jsem ujel 50 km, vypl motor a po ,,nastartovani'' mi kontrolka ukazovala zadny olej /1 kosticky na displeji/. Tak jsme dolil 1 litr, co vozim pro jistotu s sebou a po 9 km porad ukazovalo minimum. Odstavil jsme auto, nechal 30 minut vychladnout a uz to ukazovalo zase maximum. PROBLEM je v tom, ze když chci zmerit hladinu oleje, u zadneho auta jsme nezazil tak pitomou merku oleje, je to strasne neprehledny. No, pokusil jsme se to zmerit a při otreni oleje merky do kapesnicku byl olej zluty-bohuzel jakoby novy, jakoby to byl ten 1l, co jsme dolil. Po 3 týdnech by mel byt preci uz cerny. Tak si rikam, zda zlobilo mereni na displeji, nebo mi opravdu zmizelo tolik oleje. Jinak pod motorem za celou dobu ani kapka oleje, bud zlobilo mereni na displeji, nebo motor pekne papa olej. Mechanik myslim rikal, ze je to zaolejovane v pumpy. I me prijde, ze na bloku motoru je vytekajici cisty motorovy olej. Podle tacho 169 000 km. Chtel bych to hlidat, ale z te merky se neda nic odečíst, ma barvu jako olej. Pomohlo by zmerit tlaky ve valcich? Dekuji moc za rady a uvahy!
  23. doga.227

    Pretesneni prevodovky-P307

    Tak abych to nejak uzavrel, vymel jsem si olej 5W/40 do motoru. Potom v servise jsme nechal vymenit chladic za novy /stary tekl/, vymenit manžetu na levem kole, simerink převodovky a novy olej do převodovky. Platil jsme 3 700,- vypada to v poradku.
  24. doga.227

    Pretesneni prevodovky-P307

    Jinak, když jsme menil motorovy olej a filtr, tak mi v mototechne doporucili 10W/40, pokud jsou nejake netesnosti, ze je lepsi hustsi. Ovšem podle me tam ma byt 5W/40, rikal to i mechanik, ale když poslouchal motor, tak rikal, ze to motoru snad nevadi, ze nebouchaji ventily. Stejne pak dam asi 5W/40, akorad filtr nechan puvodni, minuly tyden sjem ho menil.
×
×
  • Vytvořit...