Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 306 Break


Slepec86

Recommended Posts

Zdravím, minulý pátek jsem si koupil Peugeot 306 Break 1.8 16V. Následně jsem na netu našel tyto stránky, tak jsem se zaregistroval. Byl bych moc rád, pokud byste mi sem napsali zkušenosti s tímto autem. Peugeota mám poprvé a zatím jsem spokojen. Navštívil jsem i originální Peugeot servis, aby mi to "proklepli". Žádné závady nenašli, jen budu muset v létě nechat udělat brzdy. Motor má najeto 170t km, proto uvažuji i o výměně rozvodů. Chtěl bych hlavně znát slabá místa tohoto vozu. Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi největší slabinbou 306ek je obecně zadní náprava, jejíž repase je záležitost cca 6 - 10 tKč (podle toho, jak poctivě se rozhodneš jí udělat a co vše se k tomu nabalí). Nejjednodušším "identifikátorem" problémů se zadní nápravou je šikmé postavení kol do "áčka"
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc. Náprava je zatím v pořádku, technik se jí celkem dlouho věnoval - asi věděl proč :) . Zatím nebyl čas auto pořádně vyzkoušet, ale za jízdy je naprostý ticho (nic nevrže, nebouchá, nehučí). I motor se mi zdá celkem slušně odhlučněný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, je to staré auto, s tím se musí počítat. Však už taky majitele měnit nebude :)  Rád bych, aby mi sloužilo co nejdýl. Sice budu muset nějakou korunu obětovat, ale to mi nevadí.

Nikdy jsem neměl auto s tak velkou elektro výbavou a mám trochu strach, aby něco nedělalo časem problémy. Čekají mě cesty za hranice a nerad bych byl někde nemile překvapen. Věřím ale, že kvalitní a pravidelnou údržbou se problémům vyhnu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Problem 306 tek levej zadni podbeh, pokud nemas plast hazi to bahno do sloupku a rezne to, Zadni naprava jak bylo zmineno, pak vseobecne problem u tehlech starejch typu je elektrika na sahary bitron je umistenej nad levym prednim plastovym podbehem a relatka jsou mezi saharama, riziko vlhkosti a koroze, bohuzel sem mel tu smulu ze sem tuhle elektriku delal jak na 306 tak i na 406. Jinak problikavaj kontrolky airbagu, delaj to snimacepod sedacku staci rozpojit a spojit, to je snadvse. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za info. Plasty všude mám, ale až to budu mít časem na rampě, teprve pak poznám skutečný stav plechů. Elektriku si taky proklepnu, ale až bude lepší počasí. Žádné kontrolky mě zatím nezlobí :super . V plánu mám zjistit spotřebu, natankoval jsem plnou a zatím jezdím podle potřeby (tedy ne zrovna spořivě). Všiml jsem si, že na budík není zrovna velký spoleh - chvilu ukazuje půlku, pak zase 3/4 :myslim . Nyní mám od tankování najeto cca 300km a rafika je v průměru na půlce.

Tak se mi dneska rozsvítilo hladový oko, ale na čerpačce jsem zjistil, že mám v nádrži zhruba 20l benzínu. Asi to bude chtít kontrolu plováku :myslim

 

Tak po delší pauze pár poznatků:

Spotřeba je kolem 7 - 7,5l/100km. Když jsem zkusil jezdit pouze spořivě, vylítla spotřeba přes 8 litrů :myslim

Začala mě zlobit elektrika u dveří - přelámané kabely (častý problém těchto aut, jak jsem zjistil).

A nakonec budu bohužel měnit servis. Originál Peugeot mě zklamal :(  Nechal jsem u nich dělat brzdy ani ne před měsícem a včera jsem 200km od domova ztratil zadní destičky za jízdy. Když jsem se u nich dneska stavil s reklamací, vůbec se neobtěžovali mi to spravit. Přestože jezdím denně do práce, objednali mě až na příští středu. Tímto jsem u nich skončil :grr

Upraveno uživatelem Slepec86
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...