OK406

P406 - rádio Philips 4050 a možnost mp3 a USB

256 posts in this topic

Dnes jsme po ICQ diskutovali s Ferry a @re o možnosti, jak upravit v našich autech rádia Philips 4050, aby bylo možno použít mp3 či USB. Díky Ferrymu, který našel součástky, které by toto umožňovali. Proto jsme se rozhodli, že se podělíme s ostatní mi o naše závěry. Takže by šlo použít http://www.snailinstruments.com/cze/mp3chips/ a to ten poslední http://www.snailinstruments.com/pics/89c51snd.jpg. to má rozhraní pro všechny možné paměťové karty, MMC, DataFlash, to už by umělo čist z normálního USB disku , zároveň by to umělo dekódovat mp3, umělo by to i komunikovat s vnějším prostředím, takže by se dal využít ovladač pod volantem, to už je slibný

http://www.cbox.cz/jmerenda/prehravac.html tady je taková podobna konstrukce s tím mikročipem, místo CD mechaniky by tam pak byl USB konektor, do které ho by se dával flash disk .

Tak co vy na to?? :)

[upravil dne 28/1/08 OK406]

[upravil dne 26/10/2009 Béďa]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jinak to lze použít i u typu 4030 ale nejen těchto dvou typů. Otázkou zůstává komunikace s displejem.

[upravil dne 28/1/08 OK406]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: OK406

Jinak to lze použít i u typu 4030. Otázkou zůstává komunikace s displejem.

presne tak, muselo by se prijit na protokol, kterym radio komunikuje s displejem, v zapojeni mezi displejem PPC a autoradiem jsou tusim 3 draty

Share this post


Link to post
Share on other sites

moje zjednodusena predstava o fungovani je takova :

pouzit ten mikrocip od Atmelu, s integrovanym mp3 dekoderem a USB rozhranim, myslim ze ma i integrovany vystupni D/A prevodnik pro audio vystup. napsat pro nej program, ktery by umoznoval :

- ovladani pomoci packy pod volantem - preskakovani a pohyb mezi pisnickami, volume, play, pause atd.

- automaticke prepnuti audio vstupu radia - cili pokud by se pripojil USB disk, mikrocip by prepnul z FM tuneru na svuj audio vystup a zacal prehravat pisnicky

problemem zustava to zobrazovani, pac naprogramovat by se dala i napr. schopnost cist adresarove struktury, ovsem bez zobrazovani na nejakem displeji je to naprd :D

[upravil dne 28/1/08 Ferry]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otázkou zůstává vytvoření toho vlastního programu pro komunikaci s páčkou pod volantem.

Program na komunikaci s páčkou není až tak potřeba, tam by se proste připojila páčka na nějaký I/O vstup a jelikož funguje na principu kombinace různých odporu tak by se jen do programu definovalo co která odporová hodnota na daném I/O vstupu představuje. (Toto mi napsal Ferry na ICQ)

[upravil dne 28/1/08 OK406]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: OK406

Jinak to lze použít i u typu 4030. Otázkou zůstává komunikace s displejem.

presne tak, muselo by se prijit na protokol, kterym radio komunikuje s displejem, v zapojeni mezi displejem PPC a autoradiem jsou tusim 3 draty

To mi zapojoval Sarkomi, takže ten ví více. Ale snad se ozvou i ostatní, jelikož je to prospěšné pro každého, kdo si chce vylepšit své audio ve svém autě a nechce si kupovat nové rádio či jej měnit.:myslim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: OK406

Otázkou zůstává vytvoření toho vlastního programu pro komunikaci s páčkou pod volantem.

v jakém programovacím jazyce se to programuje?

Umím C++, Delphi(Pascal), PHP, javu+jscripty... ale bude to asi něco jako assembler či co... a s tím jsem byl vždycky na štíru... ty jump bity apod... fúúúj

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: @re

Původně zaslal: OK406

Otázkou zůstává vytvoření toho vlastního programu pro komunikaci s páčkou pod volantem.

v jakém programovacím jazyce se to programuje?

Umím C++, Delphi(Pascal), PHP, javu+jscripty... ale bude to asi něco jako assembler či co... a s tím jsem byl vždycky na štíru... ty jump bity apod... fúúúj

jj atmel se programuje v Assembleru, ale ja osobne nemam vubec zadnou zkusenost :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: @re

Původně zaslal: OK406

Otázkou zůstává vytvoření toho vlastního programu pro komunikaci s páčkou pod volantem.

v jakém programovacím jazyce se to programuje?

Umím C++, Delphi(Pascal), PHP, javu+jscripty... ale bude to asi něco jako assembler či co... a s tím jsem byl vždycky na štíru... ty jump bity apod... fúúúj

jj atmel se programuje v Assembleru, ale ja osobne nemam vubec zadnou zkusenost :D

V atmelu jsme na vyšce dělali výtah... dostal jsem za 1 ale s pomocí všech :D na to bych si asi netroufnul... je to morybundus

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: @re

Původně zaslal: Ferry

Původně zaslal: @re

Původně zaslal: OK406

Otázkou zůstává vytvoření toho vlastního programu pro komunikaci s páčkou pod volantem.

v jakém programovacím jazyce se to programuje?

Umím C++, Delphi(Pascal), PHP, javu+jscripty... ale bude to asi něco jako assembler či co... a s tím jsem byl vždycky na štíru... ty jump bity apod... fúúúj

jj atmel se programuje v Assembleru, ale ja osobne nemam vubec zadnou zkusenost :D

V atmelu jsme na vyšce dělali výtah... dostal jsem za 1 ale s pomocí všech :D na to bych si asi netroufnul... je to morybundus

Tak si oprášíš vědomosti a určitě to dáš dohromady a vzpomeneš si;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@re: ze bych oprasil assembler ze stredni? :myslim:myslim:myslim v nejhorsim mam kamose na CVUT, ktery se v tomhle docela vyziva :mrk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: Pata

@re: ze bych oprasil assembler ze stredni? :myslim:myslim:myslim v nejhorsim mam kamose na CVUT, ktery se v tomhle docela vyziva :mrk

no super... doufal jsem, že se někdo chytne... já s tím bojoval na střední a pak i na výšce... nesnáším assembler... :D

zkus se ho prosím jen nezávazně zeptat, jestli by něco takového dokázal a kolik by za to shruba chtěl (vím, že to říct přesně nejde, ale alespoň přibližně)... díky moc :super

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: @re

Původně zaslal: Pata

@re: ze bych oprasil assembler ze stredni? :myslim:myslim:myslim v nejhorsim mam kamose na CVUT, ktery se v tomhle docela vyziva :mrk

no super... doufal jsem, že se někdo chytne... já s tím bojoval na střední a pak i na výšce... nesnáším assembler... :D

zkus se ho prosím jen nezávazně zeptat, jestli by něco takového dokázal a kolik by za to shruba chtěl (vím, že to říct přesně nejde, ale alespoň přibližně)... díky moc :super

Taky se připojuji;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: @re

Původně zaslal: Pata

@re: ze bych oprasil assembler ze stredni? :myslim:myslim:myslim v nejhorsim mam kamose na CVUT, ktery se v tomhle docela vyziva :mrk

no super... doufal jsem, že se někdo chytne... já s tím bojoval na střední a pak i na výšce... nesnáším assembler... :D

zkus se ho prosím jen nezávazně zeptat, jestli by něco takového dokázal a kolik by za to shruba chtěl (vím, že to říct přesně nejde, ale alespoň přibližně)... díky moc :super

kamarad byl "VELICE POTESEN" :D pry jdou atmely programovat i v Ccku, neco vymyslime, to by v tom byl cert :super

Edit: o vikendu ho pojedu premluvit domaci palenkou :D:D:D

[upravil dne 28/1/2008 Pata]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: Pata

Původně zaslal: @re

Původně zaslal: Pata

@re: ze bych oprasil assembler ze stredni? :myslim:myslim:myslim v nejhorsim mam kamose na CVUT, ktery se v tomhle docela vyziva :mrk

no super... doufal jsem, že se někdo chytne... já s tím bojoval na střední a pak i na výšce... nesnáším assembler... :D

zkus se ho prosím jen nezávazně zeptat, jestli by něco takového dokázal a kolik by za to shruba chtěl (vím, že to říct přesně nejde, ale alespoň přibližně)... díky moc :super

kamarad byl "VELICE POTESEN" :D pry jdou atmely programovat i v Ccku, neco vymyslime, to by v tom byl cert :super

Bezva, ale to už je pro mě ,,španělská vesnice":(:cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK: ja mam podobne prog. zkusenosti, jako @re, jen ta praxe mi nejak chybi :roll:D Ale v Ccku jsem par veci psal :myslim:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: Pata

OK: ja mam podobne prog. zkusenosti, jako @re, jen ta praxe mi nejak chybi :roll:D Ale v Ccku jsem par veci psal :myslim:D

Bohužel já nevím, co to Ccku je:(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Původně zaslal: Pata

Ok: je C a C++ :)

jj v C dělám prakticky denně... php je vlastně C... takže pokud by to bylo v C mohli bychom to spolu nějak dát do kupy ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.