Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

varianty místo výměny orig. autorádia


Michal J.

Recommended Posts

Zdravím, vlastním PEUGEOT 307 sw r.v.2005, nechce se mi měnit orig. autorádio a procházel jsem i Forum ohledně různých alternativ.

Mezi staršími příspěvky jsem našel varianty jako je jedna z levnějších  instalace AUX kabelu a propojení s telefonem, nebo pak dražší varianta, která umožnuje i připojení USB,popřípadě SD karet.

 

Je to stále jediné řešení nebo existuje nějaká novinka za rozumnou cenu?

 

Zkoušel jsem koupit FM Bluetooth Transmitter, a to ne nějaký čínský šunt, ale tady u nás za bez mála 500Kč, ale velké zklamání. Telefon se připojí, jak se mu zachce,když mi příjde zpráva nebo nějaké oznámení aplikace na tel. tak se přehrávání ihned přeruší, nehledě na to, že když si tam naladím stanici, která je v jednom kraji volná a přehrávám přes ni, pak přejedu do jiného kraje tak automaticky mi to chytne nějakou jinou...no děs :-)

 

Děkuji za každou drahocenou radu!

 

Michal J.

Upraveno uživatelem Michal J.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Bluetooth technológia neladí žiadne stanice, len páruje zariadenia. Nemá to s prelaďovaním nič spoločné*. To čo popisuješ je pravdepodobne FM transmitter, ktorý pracuje v podobnom spektre ako vysielajú rádio stanice a preto dochádza k rušeniu.

Pre bluetooth: aby sa ti "pripojenie" obnovilo pri strate (reštart jedného zariadenia - telefón alebo rádio), nainštaluj si aplikáciu na nastavenie prioritizácie zariadení. Ja mám na Androide Bluetooth Auto Connect a funguje to v poho aj s čínskym šuntom za 5 dolárov. Do pár sekúnd po štarte sa to pripojí,

 

* len pre upresnenie - bluetooth pracuje v inom frekvenčnom pásme ako rádio, využíva 2.4GHz podobne ako wi-fi. Bluetooth v skutočnosti prelaďuje ale je to vnútorná implementácia, kvoli ochrane voči rušeniu. Preladenie prebieha 1600 krát za sekundu medzi 79 kanálmi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...