Přejít na obsah

Sagic

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 767
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1998

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Červený Kostelec
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Sagic's Achievements

Toto forum je můj domov

Toto forum je můj domov (5/6)

86

Popularita

  1. Sagic

    2.0 HDI nemá výkon, tlak paliva

    Dnes jsem se konečně k tomu dostal a profoukl hadici od filtru k nádrži stlačeným vzduchem. Žádná změna. Jste si fakt jistí, že tam není podávací čerpadlo v nádrži? Na autokelly mi vyběhne, že tam je. Je někdo schopen zjistit podle VIN? VF3EBRHKH13315845 Tak už jsem se dostal do SB a vážně je tam jen měrka. Na volnoběh motor trochu poškubává a jakmile začnu do toho pumpovat balónkem tak se zklidní a jde normálně.
  2. Sagic

    2.0 HDI nemá výkon, tlak paliva

    Najeto to má 295tis km. A je na výstupu z nádrže nějaké sítko?
  3. Sagic

    2.0 HDI nemá výkon, tlak paliva

    V nádrži mám tak 50 litrů tak musím nejdříve sehnat kam to odčerpat. Já si myslím, že tam je čerpadlo v nádrži, ale všichni mi tvrdí, že jak je balónek, tak není. Hlavně u 807 se asi nedá dostat k nádrži (čerpadlu pokud tam je) z kabiny a budu asi muset sundat celou nádrž nějak spodem :-( Takhle se chová tlak paliva při pomalém nárustu otáček a rychlém. Na volnoběh je tlak asi 25kPa, ale pak když se to začne dusit tak to spadne až na 10kPa.
  4. Sagic

    2.0 HDI nemá výkon, tlak paliva

    Tak dnes jsem si vyzvedl auto ze servisu - neopraveno. Vyměnili palivový filtr a regulátor tlaku paliva na čerpadle a stále stejný problém. Pracně jsem s tím dojel domů. Několikrát jsem musel zastavit, auto úplně bez výkonu. Vždy jsem zkusil pumpovat balónkem na volnoběh a pak to zase chvíli alespoň trochu jelo. Stále mám podezření na zavzdušnění, za filtrem byla vidět bublina v hadici. Kompletně jsem vyhodil balónek a napojil přívod z balónku přímo na domek pro palivový filtr. Nastartoval jsem auto a šlo krásně do otáček, šel jsem to projet, na jedničku to šlo vytočit, to samé dvojka, krásně to táhlo na najednou škub od té doby zase to stejné. Nechápu. Kontrolka MIL nesvítí, diagnostika vypisuje chybu P1198 Pump rotor underfueling - SID801 - Diesel high pressure monitoring. Flow regulator at stop. Čas 0:03 - pomalá akcelerace, dosáhne 3800ot pak se začne dusit, spadne na 1800 a tam se třese. čas 0:16 - rychlé sešlápnutí plynu, dosáhne lehce přes 2400ot a to samé, spadne na 1800 a tam se třese čas 0:25 - rychlé sešlápnutí plynu - nedosáhne ani 2000ot otáčky.mp4
  5. Mám v 807 2.0HDI 88kw, vstřikování Siemens. Před třemi týdny auto po přidání plynu začalo ztrácet výkon, jakoby nešlo palivo. Pokud přidávám pomalu pak otáčky vyrostou dejme tomu k 2tis a pak se celý motor začne třást, nereaguje na plyn a motor se dusí ale nechcípne. Někdy se to povede s pozvolným přidáváním plynu dostat i ke 3tis, jindy 1200ot a konec. Volnoběh drží celkem obstojně. Začalo to dělat ze dne na den. Podařilo se mi s tím dojet i 10km do servisu v Náchodě, ale musel jsem držet motor pod 2tis a pomalu akcelerovat. V servise vyměnili palivový filtr-nepomohlo, dále regulátor tlaku na čerpadle a stále stejné. Říkali mi že by to mohl být nějaký vtřik nebo dva. Vzhledem ke stavu a stáří auta už se mi nechce moc investovat obzvlášť když výsledek je nejistý. Na diagnostice to psalo ten regulátor tlaku a nízký tlak palivového systému. Kódy teď právě nemám, dám sem později. Já mám spíše pocit, jako by se to zavzdušňovalo. Před palivovým filtrem je gumový balónek a celý přívod k fitru s balónkem byl chycen plastovou spojkou k motoru, která ale upadla a vlivem vibrací je dost velká vůle na připojení přívodu paliva k domku palivového filtru. Přijde mi, že tamtudy ve spoji sákne nafta. Dále když nastartuju, tak je balónek stále měkký, u starého TD byl tvrdý, že nešel zmáčknout pokud bylo nastartováno. Nevíte jak to je u 2.0HDI, má to podávací čerpadlo v nádrži? Je možné, že by nedávalo dostatek paliva čerpadlo v nádrži a následně to házelo chybu na VT čerpadle, že je malý tlak? V servise mi řekli, že to tím není a že to čerpadlo nemá, když je tam balónek, ale u 306 taky byl a čerpadlo v nádrži bylo. Pokud někdo poradíte, tak díky, jinak se s autem vzhledem ke stavu a stáří rozloučím a nechám ho ekologicky zlikvidovat.
  6. Tak jsem tu po dlouhé době s problémem podobným co se tu řešil. Vyřešil to ten regulátor nebo odpojení ventilu ovládání bypasu? Kde ho najdu? P807 2.0HDi 88kW, volnoběh drží, má trochu více klepavý zvuk, při pomalém přidání plynu stoupají otáčky, většinou při 3 tis se začne motor třást jako by to nemělo palivo a otačky začnou padat. Někdy se dostanu i na 4 tis. Pokud na to dupnu rychle tak se ani na 3tis nedostanu, okamžitě se dusí. Za jízdy - musel jsem s tím dojet z práce - pomalý rozjezd na 1, lehtat plyn a celkem to jde. Při požadavku na jákékoliv prudší zrychlení úplná ztráta výkonu. Puštění plynu, lehké přidání, motor lehce zatáhne a zase padne. Diagnostika přes mobil píše tuším také P1198. Když to běží na volnoběh tak je měkký balónek na ruční pumpování a pokud ho mačkám tak mi přijde, že se chod trochu zlepší. Palivový filtr měněn a zkontrolován. Když vyčítám tlak palivové soustavy tak je vidět jak roste a pak zničehonic spadne hluboko pod hodnoty co jsou ustálené na volnoběhu. Dokud nepustím plynový pedál tak je tlak takto dole. Startuje to v pohodě na otočení. Pomalu se s autem loučím, myslel jsem že to bude VT čerpadlo, ale trochu mi po přečtění tohoto příspěvku ještě svitla naděje..
  7. Sagic

    P807 - přístup k EGR

    Díky. Ve středu pojedu ještě do jiného servisu. Podle všeho to vypadá že Egr zůstal viset v zavřené poloze. Auto startuje, motor na volnoběh se zklidnil, auto táhne lépe odspodu bez záseků.
  8. Ahoj, občas se mi stávalo, že auto trochu cukalo při cca 1800ot, nejčastěji při brždění motorem a následné přidání plynu. Dnes auto začalo hodně cukat a vyskočila kontrolka poruchy emisí, od té doby necuká a jede úplně normálně, řekl bych i lépe míň to kouří. Na diagnostice to hlásí P2143 - podle všeho závada na EGR ventilu. Teď k dotazu, je možné vyndat EGR z 807 bez demontáže motoru? V servise mi řekli, že tam není přístup a musí motor ven a že to dělat nechtějí. Dále jejich cena jen za EGR 7tis bez práce, já ho seženu za necelé 4tis. Neměnil jste to někdo, opravdu musí motor ven? Pokud ne, tak bych se do toho možná pustil sám. Jak jsem psal auto jede úplně normálně, může se na tom něco víc pokazit pokud s tím budu jezdit? Díky.
  9. Sagic

    807 2,0HDI nebo 2,2

    Tohle běžně dělá při slabé baterii. Je taky možné, že to někde dlouho stálo a baterka je vybitá. Já bych to dal ještě na nabíječku a uvidíš jestli to nebude OK. Jinak to zkusit reklamovat, ale víme jak někdy ty smlouvy vypadají..
  10. Sagic

    807 2,0HDI nebo 2,2

    Já mám 2.0HDI RHK, najeto 290t km a uvidím jestli ještě přežije zimu. Za těch 8 let co to mám se dělaly rozvody a spojka se setrvákem. Jinak na motoru nic. Poslední dobou je ale hlučnější - víc klepe, občas v tom něco cinká a nikomu se do toho nechce. Posledně, když jsem před STK chtěl vyměnit žhavky, tak mi v servisu řekli, jo pane, u těhle aut to nikdo nemění, to musí motor ven, teď jsme s jedním byli na emisích a taky to pustili.. Vzhledem k zůstatkové ceně auta budu jezdit dokud to půjde a pak půjde auto z baráku rovnou do šrotu. Jinak výhoda RHK 88kW je, že nemá už z výroby FAP, takže za celou dobu jsem fakt nemusel řešit žádný problémy okolo kontrolky MIL. Za poslední měsíc jsem s tím najel 4tis km (Chorvatsko) a spotřeba byla nějakých 6,8l/100km, bežně ale jezdím za 7,2. Jinak servis klasika -olej, filtry, brzdy, 2x ramena za 140t km, 2x stabilizační tyčky, lanovody k ruční brzdě, prasklá hadice k bufiku (ztácela se voda), prasklá pružina na předku, toť vše, takže zase tak problematický to auto není. Občas si elektrika žije vlastním životem, zrcátka se sama sklápí, atd, ale pak je třeba rok pokoj. Už si doma říkáme, že asi vozíme stopem nějaký duchy
  11. Ahoj, tak po dlouhé době problém. Z 807 vychází od motoru takové kovové cinkání. Jedná se o 2.0HDI 88kW, tuším RHK. Je to od pravé strany motoru, podle toho, co jsem kde našel tak by to mohlo být hydraulické zdvihátko ventilu. Pokud by se to potvrdilo a byla by potřeba výměna tak musí ven vstřiky? Vzhledem k tomu jak je to vše v 807 super přístupný tak to asi hodím ze skály :-) Díky..
  12. Ale já měrky na změření vůlé mám. Ale aby se daly ty vůle nastavit na 0,15 respektive 0,30 tak se musí vyměnit (případně zbrousit na magnetce) podložky a ty nevím kde sehnat.
  13. VID_20180203_093001.avi Tak od soboty to startuje dobře, dnes ráno -10 a chytlo to napoprvé. Nové žhaviče tedy nakonec pomohly. Chod na studeno je hodně špatný, dost se to hádá a motor se škube. Za autem oblaka kouře, bílo šedý, štiplavý, takže nespálená nafta??? Taky je vidět v hadičce od palivového filtru do čerpadla dost vzduchových bublin Po zahřátí je chod celkem dobrý, kouř zmizí. K vůli ventilů jsem se zatím nedostal, snad až se trochu oteplí. Zkoušel jsem obvolat 2 servisy a nikde se jim do ventilů nechce, prý na těhle starých motorech se to nedělá, no prostě nechtějí, takže si s tím budu muset poradit sám. Jen stále nevím, kde sehnat ty podložky, na e-shopu autokelly jsem to nenašel.
  14. Dnes ráno stejný problém, vyměnil jsem odpoledne žhavky a moc to nepomohlo. Ještě bych zítra zkusil ty vůle, ale bojím se, že to bude nakonec něco jinýho, protože do včera to napodruhý většinou chytlo, ale dnes až asi po 15. startování a vůbec to nešlo do otáček. Po chycení všech válců to jelo normálně, ale jak to vystydne tak nechytá. Oddie, jak přesně se nastaví ty vůle? Je na vahadle stavěcí šroub jako třeba u Favorita? Díky. Aha, tak koukám, že jsou tam podložky a zatím jsem nenašel kde by se daly sehnat.
  15. Sagic

    Anomálie 807 a spol.

    Dlouho jsem tu nebyl tak pár anomálií za poslední roky Už asi 2 roky mi RT3 nedrží hodiny. Nařídím je, vypnu zapalování a po zapnutí je tam aktuální čas +2h (v letním čase +1h) a hodiny na displeji blikají. Po zapnutí zapalování se někdy spustí CD ikdyž ho vůbec neposlouchám a v autě běžně hraje jen rádio. Někdy zapnu zapalování a je tam rádio, ale většinou naskočí CD. Asi před měsíce jsem si "půjčil" auto od manželky, která tam má rádio Impuls. Já si zapnul pod uloženou předvolbou č.5 Radiožurnál. Od té doby po nastartování vždy naskočil radiožurnál ikdyž se přeladilo na Impuls. Nakonec jsem to musel vyřešit tak, že na všechny předvolby rádia jsem nastavil Impuls, jinak to nešlo Občas (když je zima) nefunguje vnitřní tlačítko na zavírání bočních dveří na jedné straně auta. Ale jen když mrzne.
×
×
  • Vytvořit...