xpetrix Odesláno 18. duben 2015 Odesláno 18. duben 2015 Uz som cakal,ze bude merat tlak v pneu.Uvidim,ci o 2 roky nezajdem inde na TK.Vsade naokolo je to este aj lacnejsie. Citovat
Mildík Odesláno 19. duben 2015 Odesláno 19. duben 2015 Čauky. Teda nestačim se divit co tu řešíte . Mám v techničáku 5-8 a nikdy to neřešili, a, když tam přijedu s 5ti sedadly s kterýma jsem to koupil, a, budou chtít vyzkoušet pásy, tak mu klidně přehodim sedadlo z druhý řady do třetí, je to jen buzerace, přece kvůli tomu nebudu kupovat sedadla ????? Navíc v kupní smlouvě bys měl mít s kolika sedadly jsi to koupil. Ale, abych se vrátil k tématu, mám 807 2,2 HDI. Moje smutné zkušenosti auto z Francie bylo stočené o 70t km (jsem debil, měl jsem si to ověřit, bohužel jsem nebyl v klubu, a, naivně jsem věřil na poctivost bazáááárníků) a kupoval jsem ho s 90 000km na tacháči. Nechal jsem udělat sakumprdum rozvody cca.10t Kč. Po cca. 20t km prasklá hlava auto jsem 14 dnní neviděl a to bylo v autorizáku ve Veleslavíně (taky tam nemaj jak sundat vstřiky takže si to někde půjčovali, či co. Zřejmě slušnej oddíl) i tak něco urvali, dali repase, novou hlavu cena 75t Kč. No spadla mi čelist, pak se krom drobnejch blbostí, jedno rameno a nějaký ptákoviny, 3 roky nic nedělo, až loni v lednu auto divně nakloněný při otáčení volantem démonický zvuky po konzultaci se servismanem prasklá přední pružina, ale, že se s tim dá pomalu dojet (cca 40km) po 10km velký třesk oznámil konec pokusu , prasklo to směrem ke gumě a odřízlo to krásný límeček, takže odtah a oprava: nové, hned radši obě pružiny, tyčky nové 2 gumy 8t kč. Letos v březnu na Strakonický jedu na tempomat, pak chci předjet nějakýho joudu, šlápnu na plyn a auto zdechlo, nicméně jsem doplachtil asi 1km k benzínce a busíkem jel vyplašenej do Prahy do práce, následoval odtah a závada, poškozená nějaká vysokotlaká hadice, která, když byl velkej tlak nafoukla se a šlus. Prej jsem měl nechat auto vychladnout, a, pomalu bych dojel no neznám, takže jsem to nechtěl pomrvit víc, nicméně výměna hadice, rovnou olej, filtry, a, ta nešťastná ručka (lanovody a pravej brzdič) cca. 10t Kč (z toho 1500 odtah), a pocitově to auto líp táhne. Takže shrnuto za 5 let provozu 90t km nájezdu cca. 100t Kč. Nebejt mý naivity, že, autorizáky jsou superservisy (na braní peněz jo) průměrně 20t Kč ročně nebejt tý nešťastný hlavy to neni tak hrozný. Je to miláček, ale, asi půjde do světa, protože co se ještě nepodělalo, musim zaklepat, je turbo a ty sráčovinky kolem a fap (do kterýho jsem nechal dolejt ten štraglát myšleno aditivum ) a to už se pohybujeme asi v jinejch finančních rovinách. Nicméně, je to velký, na svoji dobu KRÁSNÝ rodinný auto, díky kterýmu jsem postavil barák snažim se o pravidelnou údržbu, ale, kosmetický vady neřešim (jsem na něj ošklivej, na druhou stranu, taky nejsem krasavec) Doufám, že to pomohlo a náš románek vás neoprudil HOWG Citovat
Sawoy Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 Řešíme tu situaci kdy někdo narazí na ultra-super-vola .... jako třeba xpetrix po kterým chtěli aby měl tónovaný skla z výroby zapsaný v TP (přitom je to značený na skle což ne každý ví co přesně ty písmena znamenají a neumí pak takovýho experta vykázat do příslušných mezí). A ujišťuju tě že když na takovýho narazíš a vezme si do hlavy že ti udělá problém, tak ti ho udělá a žádný sedadla nikam nepřehodíš, protože na pásu je spona, ale zámek je součástí sedadla a on ti bude tvrdit že musí ověřit funkčnost toho zámku - a jsi nahranej a co pak ??? Že jsi s tímhle nikdy neměl problém (to většina z nás taky ne) nic neznamená - na to stačí jedno pracovitý uvědomělý pako na MD který rozešle na všechny STKáčka metodickej pokyn že se mají zaměřit na počty sedadel a je vymalováno - do dvou let budem mít problém všichni a štěstí přeje připraveným. Takže vznáším ofiko dotaz do internetové poradny mé STK a dám vědět co mi řeknou. Citovat
Sawoy Odesláno 20. duben 2015 Odesláno 20. duben 2015 (upraveno) Zatím pro zajímavost výňatek z metodického pokynu MD pro registrační mista:Položka 23, 24, 25, 26 - Počet míst - uvádí se celkový počet kotevních úchytů sedadel bez ohledu na to, zda jsou skutečně sedadla namontována, celkový počet míst je součet kotevních úchytů sedadel plus počet lůžek plus počet stojících osob, které je možno přepravovat najednou. V počtu sedadel je vždy zahrnuto i sedadlo řidiče, popřípadě u autobusů třídy III. apod. i sedadlo pro průvodce.Osobní automobil, 5 míst k sezení.Vzor: 5 - 5 - 0 - 0Nákladní automobil, 2 místa k sezení, 2 lůžka s úpravou pro přepravu osob.Vzor: 4 - 2 - 0 - 2Autobus, 28 míst k sezení, 10 míst k stání.Vzor: 38 - 28 - 10 - 0Pokud se některá sedadla montují alternativně - na přání, uvedou se obě možnosti oddělené znakem „/“.Vzor zápisu do ZTP: 5/7 - 5/7 - 0 - 0 znamená, že ve vozidle je 5 nebo 7 míst k sezení.Vzor zápisu do TP i ORV: 5/7 - 5/7 - 0 - 0Vzor zápisu do ZTP: 5-7 - 5-7 - 0 - 0 znamená, že je ve vozidle celkem 7 dostupných míst pro kotvení sedadel a může tam být 5 nebo 6 nebo 7 míst k sezení.Vzor zápisu do TP i ORV: 5-7 - 5-7 - 0 - 0 Upraveno 21. duben 2015 uživatelem Sawoy Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 (upraveno) Oficiální stanovisko STK: "Pokud je v TP zapsán počet míst 7, musí být při tech. prohlídce namontováno všech sedm sedadel i s bezpečnostními pásy. Pokud je v TP zapsána možnost počtu sedadel 5 - 7 (5/7) musí být namontován počet sedadel min. 5. Vše řeší zákon 56/2001 Sb. ve znění pozdějších změn a předpisů a vyhláška č. 302/2001 Sb., příloha č. 7." 6.2.6 Ostatní sedadla Vizuální kontrola 6.2.6.1 Sedadlo poškozené nebo neúplné nebo nespolehlivé nebo neodpovídá požadavkům. A B 6.2.6.2 Počet kotevních úchytů (sedadel) ve vozidle nesouhlasí s údaji uvedenými v dokladech vozidla. B 6.2.6.3 Některé sedadlo je uvolněné nebo ukotvení sedadla je nespolehlivé nebo způsob ukotvení sedadla ve vozidle neodpovídá požadavkům. A B 7.1 Bezpečnostní pásy / zádržné systémy 7.1.1 Bezpečnost montáže bezpečnostních pásů a zádržných systémů Vizuální kontrola, 7.1.1.1 Bod ukotvení bezpečnostního pásu nadměrně zkorodovaný nebo poškozený tak, že není spolehlivý nebo bod ukotvení bezpečnostního pásu neodpovídá požadavkům nebo chybí. B 7.1.1.2 Připevňovací kování bezpečnostních pásů je uvolněné. B 7.1.2 Stav bezpečnostních pásů / spon / navíječů Vizuální kontrola a zkouška činnosti 7.1.2.1 Bezpečnostní pás, je-li vyžadován, chybí. B 7.1.2.2 Popruh bezpečnostního pásu poškozen nebo seřizovací zařízení pásu poškozeno nebo neodpovídá požadavkům. A B 7.1.2.3 Typ bezpečnostního pásu nebo zádržného systému není namontován v souladu s požadavky. A B 7.1.2.4 Spona bezpečnostního pásu poškozená nebo nelze náležitě zapnout nebo rozepnout nebo zapnutí spony není spolehlivé nebo spona neodpovídá požadavkům. B Jasné? Mně ano. V TP 5-7(8) - lze mít 5 až 7(8) míst, v autě musí být 5 až 7(8) kotevních úchytů (6.2.6.2) a 5 až 7(8) (tj.5-6-7-8) sedadel kvůli kontrole pásů, resp. funkčnosti spony a zámku (7.1.2.4), tedy lze při TK mít třeba 6 kotevních úchytů a 5 sedadel nebo 8 atd. Až znamená od - do .... V TP 5/7/(8) - lze mít 5 nebo 7(8) míst, v autě musí být 5 nebo 7(8) kotevních úchytů a sedadel, tedy nikoliv např. 6; lze jít na TK např. se 7 úchyty a pěti sedadly. Nebo znamená přesně jednu jedinou z uvedených možností. V TP 5 (6,7,8) - jednoznačný počet míst, jedno číslo, v autě musí být právě tolik kotevních úchytů a sedadel, tj. např. je-li v TP napsáno 7 pak při TK musí být 7 úchytů a současně 7 sedadel. Z hlediska metodiky MD pro registrační místa vzato je tedy STK benevolentní, když 5-7(8) interpretuje stejně jako 5/7(8) a pro oba případy požaduje nejméně 5 sedadel (podle metodiky MD zápis 5/7(8) znamená 5 nebo 7(8) a vylučuje možnost 6). Z hlediska kontroly funkce spony/zámku pásů se STK musí smířit s nejméně 5 sedadly (při zápisu 5-7(8) nebo 5/7(8) v TP, protože zápisem v TP je dáno pro kolik sedadel je vozidlo technicky způsobilé, ale ne kolik jich s vozidlem bylo prodáno (dodáno) a kolik jich je reálně provozováno, HOWGH !! Upraveno 24. duben 2015 uživatelem Sawoy Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Super,takze teraz kvoli TK musim zhanat 3lavicu? Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Super,takze teraz kvoli TK musim zhanat 3lavicu? Nevím zda je to v SK stejné ... ale předpokládejme že ano. Nech si zapsat 5-8 míst - jediné legislativně košer řešení (o tom jaká je to pakárna se tu nebavíme, to je všem jasný). Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 (upraveno) No ked som dobre cital na stranke FIAT,postup,tak to ani nahodou.Este v Sk je tam pisany poplatok 6000,-Sk.To zapisanie zmeny nie je jednoduche a ani na policii som nepochodil.FIAT musi vydat nejaky COC,ci nieco take.Otazka znie,preco tam mam 8 miest,ked to auto nikdy nevidelo viac ako 7 sedadiel? http://www.fiat.sk/sluzby/individualny-dovoz-vozidiel/ Upraveno 24. duben 2015 uživatelem xpetrix Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Otazka znie,preco tam mam 8 miest? Myslíš proč tam máš fyzicky 8 kotevních úchytů nebo proč máš v TP zapsáno 8 míst? 8 kotevních úchytů tam máš proto abys tam mohl mít osm míst; v TP máš zaspáno 8 míst asi tak ze stejného důvodu jako já pneu 215/65/R16. Buď to někdo při schvalování pro provoz na pozemních komunikacích SK tupě opsal z italského TP kde se s tím nemažou a zapisujou počet úchytů bez ohledu na to, s kolika sedadly se to prodalo, nebo se - jako v mém případě - prostě úředník spletl. Krok 1 - zkusit na dopravce podle TP dohledat italský protikus a zjistit co v něm je (mimochodem já mám kopii a píšou tam 8 míst - v autě jsou kotevní úchyty pro 7 sedadel, ta tam taky fyzicky byla, takže český úředník použil hlavu a zapsal mi 5-7). Pro tu lavici jsou jiný kotevní úchyty nebo stejný jako pro 2 sedadla zadní řady? Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 (upraveno) Myslim zapis v TP 8 miest.Ako som pisal,na policii som nepochodil,odporucili ma na predajcu/importera FIAT.A presne ako pises,uchytov tam je na 7 sedadiel a tie tam aj boli pri predaji.Lavicu som fyzicky nemal moznost vidiet ani vyskusat.Ja som to kupoval uz od slovenskeho majitela,takze IT TP nemam(kopiu). Upraveno 24. duben 2015 uživatelem xpetrix Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 No ked som dobre cital na stranke FIAT,postup,tak to ani nahodou.Este v Sk je tam pisany poplatok 6000,-Sk.To zapisanie zmeny nie je jednoduche a ani na policii som nepochodil.FIAT musi vydat nejaky COC,ci nieco take. Pokud to tam správně čtu tak se to týká individuálního dovozu nových vozidel z EU ... "Duplikát dokumentu COC, ktorý slúži vždy k prvotnej registrácii nového vozidla, je možné od apríla 2006 z našej strany zaistiť aj pre staršie vozidlá, ktoré boli prvý krát predané a už registrované mimo Slovenskej republiky ..... Upozorňujeme, že v prípade, že konkrétne vozidlo bolo v dobe prvotnej registrácie schválené podľa niektorej národnej homologizácie (napr. SR, ČR, Taliansko..), nebude mať vozidlo typové schválenie ES (tzv. Globálnu homologizáciu) a neexistuje teda jeho dokument COC." To první se tě myslím netýká - to je pro individuální dovoz nových vozidel z unie nebo těch, která byla jako nová prodaná v EU a šlo o dovoz do EU (ty mají globální homologaci). Při individuálním dovozu ojetiny se vystavuje protokol o schválení vozidla k provozu na pozemních komunikacích (CZ, SK) a TP na základě původního originálního TP; vozidlo vyrobené a jako nové prodané v unii má národní homlogaci (v našem případě IT) a neexistuje k němu COC. Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Aha ... myslel jsem že jsi první majitel (SK) .... a dovozcem byl individuálně předchozí SK majitel, nebo to koupil nové od Fiatu jako ofiko dealera Lancií pro SK? Jestli je to individuální dovoz ojetiny předchozím majitelem, tak musí na dopravce existovat origo italský TP a Fiat s tím nemá nic společného; jestli to dovezl Fiat a prodal jako nové, pak se TP vystavoval na základě národní homologace - nevím zda IT nebo SK. Výjimkou by mohla být výroba P.S.A. kde by mohlo jít o globál - pak ale musí mít Fiat COC k dispozici. Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Teda co mam robit?Z FIATu mi odpisali,ze mam napisat nejaku ziadost,neviem aku,prilozit fotokopiu TP a foto homologizacneho stitku.Ved ten postup si tam cital.Skusil som napisat aj na Obv.urad odbor dopravy,uvidime,co odpisu. Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Aha ... myslel jsem že jsi první majitel (SK) .... a dovozcem byl individuálně předchozí SK majitel, nebo to koupil nové od Fiatu jako ofiko dealera Lancií pro SK? Jestli je to individuální dovoz ojetiny předchozím majitelem, tak musí na dopravce existovat origo italský TP a Fiat s tím nemá nic společného; jestli to dovezl Fiat a prodal jako nové, pak se TP vystavoval na základě národní homologace - nevím zda IT nebo SK. Výjimkou by mohla být výroba P.S.A. kde by mohlo jít o globál - pak ale musí mít Fiat COC k dispozici. Ja som to kupil od slovenskeho majitela,ktory bol prvy v SR.Auto bolo dotiahnute z IT,ale urcite individualne a nie cez FIAT."dopravka" mas na mysli DI na policii alebo na obv.urade-odbor dopravy? Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 DI (policie) s tím snad už nemá nic společného ... takže: - první registrace proběhla v IT, tedy musel být znehodnocen COC (podrobněji tady - trochu srozumitelněji než od Fiatu SK: http://portal.gov.cz/portal/obcan/situace/116/123/4005.html) - na odboru dopravy (asi v místě bydliště toho kdo auto dovezl z IT, tj. majitel před tebou) musí existovat originál IT TP - předchozí majitel (pokud ti to nedal s doklady od vozidla) musí mít protokol o schválení vozidla k provozu na pozemních komunikacích SK (možná se to u vás jmenuje jinak) - v origo IT TP musí být počet míst; obávám se že tam budeš mít jako já 8 - pak chtěj vědět proč u vozidla, kde bylo fyzicky 5 sedadel + úchyty pro další 2-3 místa napsali 8 a ne 5-8 - neopraví-li to dobrovolně, čeká tě boj s větrnými mlýny Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Auto som kupil z opacneho konca republiky pred viac ako 4 rokmi,takze kontakt na predchadzajuceho majitela nie je a ako a kde prebiehal dovoz,prepis,prihlasenie v SR netusim.Okrem velkeho TP som od predchadzajuceho majitela nic nedostal. Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Prave porovnavam udaje z TP a homologizacneho stitku a aj tam je chyba.Ako som mohol uz 3x prejst cez TK?Nesedi cislo typoveho schvalenia ES.V TP mam e3*98/14*0255* a na stitku,ktory je nalepeny v aute e2*98/14*0255... Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 (upraveno) Hmm ... tak to je každá rada drahá ...... ale pořád bych to bral přes to registrační místo .... tj. odbor dopravy. S tím bydlištěm prodejce jsem ulítl (ach ten věk, co se úřadů týče žiju v době psacích strojů) ... dneska jsou propojený, vše centrálně, určitě ti v místě bydliště zjistí co je v originálu TP .... ale jak jsem říkal ... vsadím se že je tam 8 míst. Když jsi tam psal ... počkej na odpověď a uvidíme. Nějaká cesta se najít musí ... Mmch. mám první registraci (IT) 11.2003 a homologace je E3*98/14*0255 ... zítra kouknu na štítek auta. Upraveno 24. duben 2015 uživatelem Sawoy Citovat
xpetrix Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Uz som fakt mimo,ked tu su same chyby.A ten stitok je aj na stranke kontroly originality.Urady su sice prepojene,no aj tak musis behat z jedneho k druhemu s potvrdeniami.Sama byrokracia,hlavne,ked maju uradne hodiny kratsie ako ja pracovnu dobu.Kedy to mam vybavit... Citovat
Sawoy Odesláno 24. duben 2015 Odesláno 24. duben 2015 Tak mi to nedalo .... a to samé: na štítku taky e2 ..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.