Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar Peugeotaci, jsem asi tyden majitelem 306 kombi s motorem 1,9 TD 66 KW r.v.1998. Uz jsem vyjezdil nadrz a celkem me zarazila kombinovana spotreba skoro 8,5 litru (na 59 litru nafty jsem najel jen 700 kilaku) a to jsem ji moc nehonil (do 3500 otacek). Je to bezny, nebo se s tim da neco udelat ??? :myslim Predtim jsem mel 309D z '90 a s tou jsem jezdil max do sedmi litru v zime a s tezkou nohou na plynu... Jinak super kara.

Jo a jeste mam jeden problemek s cenralem. zamky jdou otevirat jen od ridice. Kdyz se snazim otevrit auto od spolujezdce, tak vsechny cudliky krome dveri u ridice vyjedou a hned zase zajedou. A dalka se chova uplne stejne. :grr

Odesláno

s tou spotrebou ti neporadim...na naftu je to trochu hodne ale nemam vlastni zkusenost takze fakt nevim co s tim (jinak me to zere nejak podobne :) )

co se tyce zamykani tak mas pravdepodobne spatny zamek u ridice...nebo polamany draty co k tomu zamku vedou a tim padem ti nefunguje central :( musis oddelat tapecirung a zkontrolovat zamej nebo popripade draty...taky to muze byt v tom dvernim konektoru ale to by bylo asi nejvic neprijemny :(

Odesláno

Já mám to samý,co Ty,ale spotřebu mám o dost nižší,při posledním měření jsem měl kombinovanou 5,71,což mě mile překvapilo,jezdím vesměs dálnice,kolem 130 km/h.Už jsi měnil filtry a olej?Neprůchozí vzducháč je na spotřebě sakra znát.Jinak s tím centrálem zkus ty dráty mezi dveřma a sloupkem,taky mi to nemakalo,když jsem to koupil,po sletování všech zlomených drátů začlo všechno znova fungovat:papa

Odesláno

Ahoj,

mám Péžu s tímto motůrkem od června. Co jsem zatím měřil, tak průměr mám okolo 5,5-5,7 l/100. Půlka po dálnici, 120 km/h a zbytek po okresce a po městě. Největši jsem měl zatím Praha-Brno-Praha, dálnice, 130-140, kde to šlo samo, ve 4 lidech, 6,8 l/100. Takže jsem docela spokojenej. Před tím jsem měl 1,9 D a za těch 14 dní, co jsem najezdil, tak mi to vycházelo tak o 0,5 litru míň.

Odesláno

Ahoj já mám taky tento motor a vesměs jezdím po Praze a po jižní spojce a spotřeba je od 6litrů do 6,3litrů na víc jsem se nedosta a to se stím nijak nemazlím, auto mám od června a za tu dobu jsem najel cca 20000Km , dvakrát vyměna oleje a jednou vzduchový filtr.

Odesláno

Dlouhodobý průměr mám 6,4l/100km. Ono u té spotřeby strašně záleží na technickém stavu a seřízení. Po repasi čerpadla (cca 2 roky zpět) jsme šli se spotřebou o litr dolů.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Mám stejný motor (tu 1.9 TD 66 kW) a spotřeba v zimě kolem 6,2 l. V létě je to pod 6l a to jezdím v podstatě jen ve městě a nějak to nešetřím :aut .

Guest Miloš306
Odesláno

Mám ten istý motor ADHY alebo XUD9TE, rok výroby 95, najazdených 222000 km a teraz v zime (-5 až -25) kombinovaná spotreba max 6,5l a turbo vôbec nezanedbávam! :P;):papa

Odesláno

Tak též mám 1,9TD 66/90, a spotřebu jsem měl přikoupi kolem 7-7,5. Zatím jsem jen vyzkoušel chemii (ve smyslu jednorázové aditivum od Shell) a za1. se snížila spotřeba a za 2. i ta drobná kouřivost. Samozřejmně uvidím na jaké hodnotě se to usadí při výměně filtrů!!! zdar

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...