Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

sundáš hadici od sani k airboxu ,povolíš asi 10 sroubu v sani , ze zadu sani je cidlo to odpojis , sundáš vrsek airboxu i s hadici . u klapky sani odpojis všechny hadice a konektor, pak sani lehce nadzvednes a vysunes doprava , vyndej si i drzak pyl filtru je to lepsi.

na zadni svicky je to porod se dostat , pomahal jsem si zrcátkem,ktere jsem polozil na hadice topeni.

bacha at nic nespadne doo sani , ja to vždy radeji ucpu hadrem a je dobře tam i rovnou vymenit tesneni

Odesláno

Tak hotovo, opravdu to byl porod. 3,5 hodiny po krk v motoru. Netušíte někdo co by mohla být ta bílá emulze (2 fotka) je tam připojená hadice odkudsi zleva motoru.post-45290-0-32165200-1422642503_thumb.jpost-45290-0-88253200-1422642571_thumb.jpost-45290-0-49760100-1422642600_thumb.jpost-45290-0-46390700-1422642628_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Ten to šlem vzniká při krátkých jízdách sráží se voda s olejem a nestačí se to vypařit.Není to závada vytváří se to na víčku od dolívání oleje.Hlavně se to vytváří v zimních měsících.

Upraveno uživatelem Cyrďák
  • O 11 měsíců později...
Odesláno

zeptám se jako blbec a nesmějte se mi: Jaké svíčky? udělají stejnou službu nějaké brisk za 85 korun? jaké by tam měly přijít originál? budou stát (skoro) stejně v autorizovaném servisu a někde v éšopu?

mi totiž včera auto jelo při vyjetí z garáže abych tam vyložil lyže (z druhého auta) poskakovalo na trošku méně válců a dnes ráno nenastartovalo (tři týdny stálo v nevytápěné garáži, benzínu půl nádrže), jen občas kuckne (startér točí vztekle), servisák o tři ulice vedle nic nenadiagnostikoval a říkal nejdřív vyměnit svíčky na aspoň přední řadě a až pak mudrovat...

Odesláno

cívky? nu, mohlo by být, ale cívky na přední řadě jsem postupně vyměnil nedávno, eeee, vzpomínám, nebude to déle než pět a půl roku, třicet tisíc km, cívky byly jaksi jakoby utopené ve vodě a blblo to podobně. jde mi o to, že cívka stojí kus asi 1200 (plusmínus), a svíčka pár korun (v autorizáku pětistovku ale nechtějí prozradit co je to zač). a jde mi o to které tam vlastně patří originál, a dále jestli má smysl chytračit s nějakejma za stovku z autodílů na rohu.

Odesláno

no to jistě.

ale já mluvím o přední řadě, kde je přístup jaksi normálnější. o tom, abych se pokoušel  rukou našestkrát zalomenou šátrat se zrcátkem na zadní řadu (a předtím porozebírat asi tucet dílů které nevím jak se jmenují a k čemu slouží a polovinu toho poztrácet) jsem pří své šikovnosti a prchlivosti neuvažoval více než dvě vteřiny než jsem to vyhodnotil jako nesmysl.

mimochodem, je brisk opravdu takovej šunt?

Odesláno

myslím, že není--ono vůbec naše spotřební zboží není taková hrůza, jak si polovina česka myslí :bojim

ale u svíček bude určitě lepší třeba takový bosch...

Odesláno (upraveno)

hm, tak včera jsem se na to zběžně koukal (nasoukanej v garáži mezi haubnou a bicyklama páč do sněžení se mi to vystrkávat nechtělo) a po sundání deklu koukám - přední řada cívek stojí v hladince oleje, otírám a houbičkuju, a von to není olej ale voda s filmem oleje na povrchu. takže jasně utopené. vyhadříčkoval jsem ten humus a sundal cívky, a u válce uprostřed dokonce zatečeno okolo manžetek na cívce mezi svíčku a cívku. dál jsem nepokračoval, bo jednak klíčem v garáži co mám ještě z dob samary jsem se tam nevešel (a moje gola to neumí), a druhak je okolo svíčky zbytek toho šlemu, a ten nějak by bylo asi dobrý odstranit aby to nezateklo až do válce....jak na to? vyfoukat kompresorem? zalejt benzínem a vyhoubičkovat, a několikrát zopakovat?

vyměnit svíčky a cívky na téhle řadě, to je snad i mě jasné..

popravdě, nejradši bych to odtáhl někam aby se s tím vztekal někdo jinej, ale u musea máme čtyři centimetry sněhu a tahat na laně se mi to nechce...

Upraveno uživatelem minimaxa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...