Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

mám P607, 2,2 Hdi r.v.2002, cca160 000km. Při volnoběhu se auto neskutečně klepe a drnčí (vibrace). Při otáčkách nad 1200 se uklidní a auto je tiché a nic není cítit. Ale jamile to spadne, je to jak ve staré karose:)

Byl jsem s tím v aut. sevise, byl vyměněn silentblok, ale nic se nezmenilo. Na nic tam nepřišli co by to mohlo dělat. Auto je po bouračce ne bok, a je mozne ze se tam neco lehce hnulo a opira se o motor.. Majitel předemnou dal do auta powerbox. V servise si ale nemyslí že by to bylo od něj, a nechali ho tam.

Otáčky jsou při volnoběhu 900ot/min, a nedá se to vydžet..Auto když se rozjede tak jede nádherně. Rád bych ho měl v pořádku a tohle mě neskutěčně vytáčí - vibrace se přenáší do interiéru, všechno tam hned drnčí, ty bajonety co drží dekly v motoru se časem vibracemi vytočí a drnčí tam i ty plasty, no prostě hrůza.. 

Nevíte nahodou co by to mohlo být?

Děkuji za jakékoliv nápady či postřehy..

• O 2 týdny později...
Odesláno

Děkuji za odpovědi.

Je to manuál. Silentbok byl měněn levý horní v orig. servisu. Ce se tyce vstriku tak diag ukázala lehkou korekci na 4. vstriku, ale to prý není tak dramatické.

Setrvačník by se ale projevoval i při vyšších otáčkách ne? nebo se pletu? Pripadne jak narocna je vymena ci kontrola setrvacniku? To uz asi bude narocnejsi ze..?

Ted jsem dal auto do jiného orig. servisu a zitra to zvednou a projdou i ostatní silentbloky. Snad bude problém tam, protoze jinak uz mě fakt trefí:)

Dám vědět jak to dopadlo.

Odesláno

Tak auto jezdí tiše jako rolls royce:) Je tiché a klidné. Byli to opravdu 2 jiné silentbloky, které na první pohled vypadaly stejně ale byly o polovinu menší a motor neměl žádnou vůli k pohybu. Teď má těžiště výš a nic se z něho nepřenáší do kabiny.

Mám z toho obrovskou radost, auto omládlo:)

Odesláno (upraveno)

Tenhle problem jsem řešil taky, zjistil jsem že silentbloky motoru z druhovýroby pro 607 stojí za h... ať už je to sasic,febi,meyle atd...pořad to dělalo bordel, musel jsem je vyměnit za originály a až pak to bylo ok, zaujímalo by mě od koho ty originaly jsou...  :myslim

Upraveno uživatelem groovred
Odesláno

Jěště poznatek, ty původní co tam byly a dělaly bordel, byly z benzinové verze P607. Vypadají úpně stejně co se základny týče ale takovej ten kužel nebo jak to nazvat co z toho trčí byl o 3 cm nižší než mají ty u dieselových verzí..

Tak bacha:)

Není originál jako originál

Odesláno (upraveno)

Jiny silentblok je i u zavěšení prevodovky, rozdíl je u benzínu a nafty, u benzínu ma jiný tvar a je to plna guma a u nafty je ten silentblok plneny nějakym olejem...

Upraveno uživatelem groovred

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...