Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahojte, je tu niekto kto má 2008 s motorom 1,6 VTi ? Aké s ním máte skúsenosti ? Spotreba,v mesta, na dialnici po okrskách,  spolahlivosť a tak...

Upraveno uživatelem petulkooo
Odesláno

Tak som ti tu zaznamenal jednu moju cestu (1.6VTi/120k). Vsetky priemerky som nuloval pri jednotlivych trasach. Zohriaty motor na pracovnu teplotu. Odcitane hodnoty a nulovane pri type jazdy. Na buduce ti mozem urobit aj fotky z displaya.

dialnica           8l/100km, 19km prejdeta vzdialenost priemerna rychlost 134km/h s tempomatom

medzimesto     4l/100km, 6km prejdeta vzdialenost priemerna rychlost 78km/h s nohou

mesto             6.7l/100km, 5km prejdeta vzdialenost priemerna rychlost 24km/h s nohou

Ja som zatial na vysost spokojny s autickom.

Odesláno

Pred tym som mal 1.3Getz spotreba nenormalna 8.5-9.5l/100km (nikdy viac)... Teraz som nenormalne spokojny, urcite by som isiel do 1.6VTi. Ked som auto vyberal odmietal som ponuky predajcov na 1.2VTi a tiez naftovy motor aj ked mi ich ospevovali ako v opere. A som rad, ze ma nikto nenahovoril na tie motorizacie aj ked som na auto cakal 4 mesiace. Jedine co lutujem, ze auto nema aj sestku. To je moja jedina vytka. Motor je silny a jazdit sa da po meste bez problemov aj so zaradenym piatym stupnom. Motor svizny a silny....

Odesláno

Super že si spokojný, nech dlho dobre slúži, ja sa rozhodujem medzi ASX a 2008 ičkou, najprv som chcel 1,2 ale čím ďalej sa mi 1,6 páči viac a cena je tam zrovnatelná. Ja mám teraz 307ičku 1,4 jazdím 60 percent mesto a 40 percent okrsky a keď si dám pozor tak mám niečo pod sedem a ked nie tak niečo pod osem

Odesláno

Este ti mozem napisat 360km kludna cesta, neponahlal som sa. 15% dialnica, 10% hore kopcom, 12% dole kopcom, 20% mesto, 43% medzimesto. Dodrziavane rychlosti a 70:30 pomer tempomat:noha. Priemerna spotreba podla palubneho pocitaca 5.9l/100km.

Odesláno

Uplne super, veď čo som tu čítal, tak diesle majú spotrebiu tak okolo 5,3 ( ak som to napísal nepresne ospravedlňujem sa vopred )  Ved spotreby do 6l dosahujú malé autá ako kia rio, hyundai I20 a nie crosovery, mi hovoril jeden známy že si kúpil r. captur 1,2 s automatom a papká mu to kolo 8 - 9 L !!!

Odesláno

Je, skoro totožná, len o polovicu lacnejšia :-) Teraz celkom slušný základ v benzíne s motorom 1,6 stojí 14900 preto ma to láka, za 2008 ičku by som zaplatil podobne, aj ked peugeot má určite lepšiu výbavu ale ASX je väčší...

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Ahojte, je tu niekto kto má 2008 s motorom 1,6 VTi ? Aké s ním máte skúsenosti ? Spotreba,v mesta, na dialnici po okrskách,  spolahlivosť a tak...

Ahoj, mám 2008 1,6 VTi od dubna 2015. Jednalo se o předváděcí vůz. Dnes má najeto 22tis. km. Najezdil jsem 7000km a jsem zatím spokojený. Prům. spotřeba za posledních 3700km je 6,1l/100km. Jezdím myslím normálně. Přijde mi , že v každé automobilce pracuje někdo od konkurence aby škodil. Co dokážou někdy chytré hlavy vymyslet je fakt síla. U 2008 mi asi vadí nejvíc jen 5 převod. stupňů. Chtělo by to 6tku a na dálnici by to bylo o něčem jiném. Jinak zatím  spokojenost. Chystám se měnit olej s olej. filtrem. Na garančku nejedu. 4000,-Kč jim nedám. Stejně by už byla poslední a prodlouženou záruku taky nechci. Máme zimu před sebou tak jsem zvědavý. Zima většinou ukáže co máme za plechovky. Ahoooooooooooooooooj. Šťastnou cestu.

Odesláno

Každý má svůj názor, od toho tady jsme. V reakci na spotřebu u dieselu jen chci podotknout. Nikdy mi průměrná spotřeba ani v nejmenším neatakovala 5-ti litrovou hranici.

Auto sice šetřím, ale motoru dávám zabrat a nekoukám na displej, kolik mám aktuální spotřebu. Zapisoval jsem a kontroloval s PP. Dnes už nezapisuji, protože se spotřeba s mými záznamy shodovala s PP.

Po 10000 km průměr 4,5

Po 20000 km průměr 4,6

Po 30000 km průměr 4,6

Auto mám od 07/2014 a jsem spokojený 1.6 eHdi 84 kW

• O 2 roky později...
Odesláno
V 16. 1. 2015 at 20:09, petulkooo napsal:

Niekde v tomto roku som vymenil žene 206cc za 2008 1,6 vti. a zatial bez akeho kolvek problemu až na tu 6  ta sa na dialnici hodí ale nieje, ale zas po dialnici jazdí velmi málo,spotreba je  niekde okolo 7,5l čo je uplne pohoda. Je to male šikovne mestske autičko ktore naštartuje na brnk aj v -13 stupnoch čo o mojej navare nemožem povedat.Takže dobra volba, po dlhom čase som dokazal zmenit heslo na vstup do fora tak sa sem občas pozriem .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...