Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 týdny později...
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

opat sa musim vratiti k teme... vymenil som snimac vnutornej teploty (ten maly s miniventilatorom...), ale stale ma RJ problem s tym, ze hlavny ventilator je odpojeny a riadeny rucne. Neviete prosim, aky odpor by som mu mal dat na ten signalny vystup, aby si RJ myslela, ze ma PWM pripojeny?

Odesláno (upraveno)

Zdravim, nevie niekto poradit? Diagnostika ma stale aktivnu chybu "vypocitane napätia ventolatora" a preto nezapne ani klimu

Upraveno uživatelem manco
Odesláno (upraveno)

Chybu ti ukazuje,lebo máš externý PWM regulátor a RJ nemá spätnú väzbu od ventilátora.

Možno by sa dalo skúsiť nakonfigurovať klímu ako manuálnu.....aj tak si ju urobil manuálnu.

Upraveno uživatelem ferinko2
Odesláno

Ferinko, presne to si myslim, preto sa pytam, ci neexistuje sposob, ako ju oklamat. Pri manualnej klime je podla schemy sposob riadenia ventilatora rovnaky, cez signal a PWM. Cez diagnostiku som videl hodnotu "vypocitane napätie ventilatora" okolo 1,5-2,5V, ale neviem, ake hodnoty su "spravne". Vtedy som pripajal na ten signalny vystup odpory radovo 100kOhm,

Odesláno

ani ine hodnoty odporu nemaju uspech, RJ nevykazuje ziadnu chybu, pokym neregulujem. Akonahle som otocil kolieskom na rychlost ventilacie, naskocila chyba  "vypocitane napätie ventilatora" 

• O 3 týdny později...
Odesláno

Vykonove tranzistory som vymenil, opravil skody pri vymene :roll. Vcera som nainstaloval regulator naspät a funguje to. RJ nezamrza, ventilator reaguje na poziadavky z RJ a auto aj chladi. Normalny luxus... Dakujem za pomoc vsetkym zainteresovanym.

Odesláno

Mám dotaz na klimu.Při spuštění klimatizace mě to pořád fouká jen prostředníma výdechama a krajníma,na přední okno nic nejde a ani na nohy,mám pocit že brzo nastydnu je to normální.Měl jsem zkušenost z jiných aut že při spuštěné  automatické klimatizaci pouštěli studený vzduch na okno a na nohy.

Odesláno

a skusil si pozatvarat vsetky vyduchy? Potom otestuj, kde vsade to tlaci. Myslim, ze logika systemu je taka, ze dostredu fuka vzdy a je na uzivatelovi ci si to otvori, alebo zatvori. 

Odesláno

Fúka do stredu,pretože vtedy tlačí aj do zadu na zadné sedadlá,ak chceš inde prepni si klapky na ovládaní.

Odesláno

Automatika to riadi tak ako som napísal......zabezpečuje optimálnu teplotu v celom aute a preto to fúka pri chladení do prostredného panela a do zadu.

Pri nahrievaní...napr.ráno.....najprv fúka na okná a po čase začne presúvať teplý vzduch aj na nohy.

Takže to máš OK.Ak chceš viac chladiť iba vpredu prepni na manuál.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...