Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, vůbec jsem nevěděl jak nazvat nové téma, proto jsem jej nazval takhle.

Rád bych se do domácnosti pokusil o osvětlení skleněné police. Chtěl bych aby to fungovalo na principu. Zapnutí PC = rosvícení police.

Problém je v tom, že bych to nechtěl přes kabel.  Mam představu takovou, že by to bylo bezdrátové. Napadlo mě něco jako sehnat bezdrátovou myš, vykuchat jí a rozvést z ní kabely k osvětlení poličky. Myš vlastně funguje přes USB bluetooth... Ale zase myš jako taková funguje sama o sobě a když ne, tak se musí ručně zapnout popřípadě s ní nějak zahýbat aby se vzbudila což nechci.

Rád bych aby to fungovalo samostatně... Zapnu PC rosvíceno... Vypnu PC zhasnuto.

Pokud by jste někdo věděl, jak by se to dalo udělat budu rád za každý typ případně poznámku.

Odesláno

Myš má vlastní napájení, většinou tužková baterie a potřebuje zapnout a pokud jí necháte zapnutou tak se vybije baterie. To že je bezdrátová nemá žádnou funkcionalitu.

Odesláno (upraveno)

Nevím jestli to pomůže, ale bezdrátová klávesnice funguje na zapnutí tak že se rozviti contolka capslocku scrollocku nebo to třetí...třeba by se dalo ubírat tímto směrem...jen nápad...:-)

Numlock je a třetí...takže to nějak pokoumqt a po stisku třeba numlocku by se rozvířila políčka :-)

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

Zdroj by byl vlastní, to už je v pohodě. Ale ta klávesnice mě zaujala, s tou nemám zkušenosti. Takže klávesnice reaguje na samotné zapnutí PC, což indikuje rosvícení kontrolky (když už jsme na PC :D) num locku? Chápu to dobře?

Odesláno (upraveno)

Nevím to jistě, ale pokud je zapnutý pc tak se rozsvii numlock, dle nastavení biosu...myš svi ti pořád...podle mě by tak šlo dobastlit rozviceni celé poličky...otázka jé kam schovas tu klavesnici:-P...ale jako řízený signál to půjde...přeci v 21 století nebudem tvrdit že krom mrtvyho koně něco nejde:-)

Ale nejsem elektronik...ale dle selského rozumu o jít musí...možná znalejs navrhnou luxusnejsi rereseni:-)

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

Tak pokud to je tak, že potřebuješ prostě něco sepnout když zapneš PC tak stačí vytáhnout 5V z USB, když je PC vypnuté tak je vypnuté i USB a když ho zapneš tak je na něm těch 5V. Pak už s tím můžeš dělat cokoliv. Relé a spínání čehokoliv. Já to s tou myší pochopil, že to chceš bezdrátově.

Odesláno

Tak vyřešeno...  Nakonec to udělám úplně jednoduše. Ač to nebude bezdrátové, bude to reagovat na zapnutí monitoru, který má vlastní USB slot, přes který zapojím samotné osvětlení poličky pod ním. Nebude to vidět a bude to fungovat... Takže asi vyřešeno a téma se asi může locknout. Každopádně všem děkuju za názory a typi. To s tím zvonkem mě zaujalo..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...