Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

StibTova 407 2,2 - KONEC

Recommended Posts

Odesláno

Ale prosím tebe, olej steče povětšinou do vany, v hydrostelech sice trocha zbyde, ale jak víme, fungují jen když je v nich tlak oleje. Je-li správný tlak, vymezují vůli ventilu správně. Není-li tlak, cvakají a ono chvilku trvá, než se tam ten olej pod správným tlakem dostane. On ten volej má jinou viskozitu při rozdílných teplotách...

Ale jak jsem si myslel, všechno znáš, všude si byl dvakrát, od všeho máš klíče a navíc jsi vztahovačný, tož u tebe nic nového :D :D :D Nevím, proč bych někoho peskoval za prázdnou nádrž, řešilo se přece mázlý foto (taky třeba jezdím na rezervu, na ty moje šoustky po městě, na co bych se tahal s plnou nádrží ;) )

Odesláno

No tak hlavně že ty jsi dokonalý mistře :papa

Odesláno

Ale prosím tebe, olej steče povětšinou do vany, v hydrostelech sice trocha zbyde, ale jak víme, fungují jen když je v nich tlak oleje. Je-li správný tlak, vymezují vůli ventilu správně. Není-li tlak, cvakají a ono chvilku trvá, než se tam ten olej pod správným tlakem dostane. On ten volej má jinou viskozitu při rozdílných teplotách...

Nevíme, respektive nevěděli jsme. A ty kdysi dávno taky ne. To je prostě normální. Ne každej se učil na mechanika nebo dělal nějakou průmyslovku. Takže díky za rozšíření obzorů.

Odesláno

Moc hezký auto, a ta barva  :super   tak ať ti dobře slouží ale nezapomeň  -  občas musíš i ty jemu posloužit   :roll

Odesláno (upraveno)

Dvě páteční - 407 mě dovezla až na svatbu :)

2zrqo9d.jpg

i4eag3.jpg

Upraveno uživatelem StibTo
Odesláno

Tak včera definitivně odešel vlnovec výfuku, tedy něco, s čím jsem víceméně počítal. Byl už dlouhodobě v rozkladu. Akorát máme víkendové plány, tak se to samozřejmě moc nehodilo, Dnes opraveno v Automont v Hloubětíně (mohu doporučit, byli fajn), navařen univerzální vlnovec 230x60mm s vnitřním i vnějším opletem, výsledná cena 1.600,- s DPH. Takže zase vesele jezdíme :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

No Johne ... jak jsem pod tím dnes ležel koukal jsem že to teda pěkně zprasili ... svárů je tam až až. Ale hlavně že to jezdí a drží.

Jinak zde výsledek dnešní pracovní pětihodinovky :) Jedná se o Carbon Direct Air Intake od Simoty, vykuchán celý původní airbox i s přívodem, nová hadice vzduchu vedena od plastového trojúhelníku před předním kolem. Vše se mi tak jak to je povedlo bez nevratné úpravy čehokoliv na autě, takže lze kdykoliv sání předělat zase na původní.

671it1.jpg

2mnodjo.jpg

16jgeiq.jpg

2s8nvgx.jpg

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Mě by zas zajímalo jak se takovejhle filtr čistí? Už sem to viděl i na ropákách

Odesláno

Cela ta plechovka s filtrem ma po obvodu 6 sroubku 3 horni jsem pouzil i na uchyceni takze se to cele da vybrat. A pak jak pise Milan+ tedy vyprat a impregnace.

Nic konkretniho me k tomu nevedlo ani nenutilo proste jsem si chtel zkusit lehky tuning :) ...

Odesláno

Podívej se proti světlu na origo filtr a na tenhle  a musí Ti být jasné co se za bordel dostane do motoru,Jako když se s tím jezdí občas víkendově tak jo,ale běžný provoz,tak nic moc pro motor.

Odesláno

Milan+ : tyhle filtry jsou více průchozí tím padem jde více vzduchu do motoru.. atd.. Jinak já tenhle přesně filtr mám na svojí V6 a jezdil jsem s tím denně teď už hoodně víkendově a upřímně u těchto filtrů je nejduležitější správná impregnace olejem po čištění.
Pokud se to dělá kvalitně tak to funguje pořád.. takže asi tak.

Odesláno

Milan+ : Byl tam K&N v origo boxu uz od predchoziho majitele takze v tomhle zadna zmena.

Ted jsem byl auto tak hodku poradne projet a je to zvukovy peklo :D Pri plnym plynu v jakychkoliv otackach to pekne huuuciii. Hehe. A taky jede.

Odesláno

Tak to K N je lepší volba než tahle čína,ale v každém případě větší průtočnost vzduchu se rovná více bordelu do motoru.

Osobně bych nechal to K N,když už to tam chceš mít.

Já mám na kaipoše koupený JR,ale tam to pojede spíše o víkendech až to bude jezdit. 

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...