Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím osazenstvo.

Mám problém na p 307 1,6 80kw benzín

Vždy po jednodenním stání motor po startu v pohodě naskočí, ovšem auto sebou škube jako by jel na 3 válce a chcípne. Musím vždy potůrovat motor aspoň ke 3000 otáček a pak se celkem zklidní po dvou, třech potůrování můžu jet. Zahřátý motor problém už nedělá. Svíčky jsou měněny někdy před třemi lety. Klapku sání jsem čistil a čidlo teploty kapaliny jsem také měnil. Tak už nevím. Chci ještě vyměnit ty svíčky, ale moc tomu nevěřím.

Poradí někdo? Nemá/ neměl s tím někdo taky problém?

Dřív to dělaválo taky problémy hlavně v zimě. Po vyčištění klapky ok, ale teď to začalo zase už i v parném létě.

Ještě dodám, že nedávno byl silný déšť a to nechtělo startovat vůbec. točil a točil a točil a ani škyt. Nechal jsem ho teda vyschnout, protože jsem to přisuzoval tomu dešti. Ale problém po startu je tu stále.

Díky lidi za jakoukoli radu.

Odesláno

Obecně vzato tyhle motorizace mají za studena problém s váznoucími ventily, proto než jedu nechávám auto bublat na volnoběh x-minut ale že by to dělalo jako že by to funělo na 3 válce, to asi ne. Čistil jsi klapku a co konektor, ten taky může zlobit.

Odesláno

Konektor byl v poradku, ten jsem kontroloval. Po dvou dnech od cisteni to jede na prvni nastartovani v poradku. tak uz tomu fakt nerozumim. Jen me ted stve ta voda v motoru. koukal jsem na foru, ze s tim lidi mivaji casto problem hlavne po vymene skla. To je taktez muj pripad. Takze skusim zasilikonovat listu pod sklem a vyperu ty tlumice hluku a uvidime.

Odesláno

Takže jsi vyčistil škrt.klapku a máš klid, resp. to startování studeného motoru je lepší, tam jde o to že studené to chvíli trvá a pak jde krásně slyšet jak motor přede a sepne ti elek.sytič.

Výměnu skla jsem nezažil, tenhle dotaz je spíše na lidi co měnili čelní šibu.

Odesláno

Ta zase nic. Prvotní radost opět opadla. Dnes ráno19°C a motor ani tuk. SStartér točí, ale nenaskoci motor. Odpoledne jsem to zkoušel a naskočil na tak 2 vteřiny. Asi po třetím pokusu jsem při otočení klíčem slapal na plyn a naskočil. Ovšem otáčky byly nízko a opět jako kdyby jeden válec nešel. Potúrování motoru to zase spravilo.

Už nevím buď svíčky, nebo to hodim do servisu

• O 4 měsíce později...
  • O 4 roky později...
  • O 11 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

nakoniec zhorela vysokonapatova rampa a na sviečky nešlo vysoke napatie teda iskry, po ymene to slape aj v zime  

Upraveno uživatelem brixtr
necituj předchozí příspěvek viz pravidla

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...